Lanserar robot för packning på pall – sålde 12 direkt

MBO COBO STACK

Har tagit fram en lösning för packning av buntar på pall med en robot. 12 system såldes direkt vid lanseringen i maj.

Läs mer: Produktchef Olaf Haug kommer till Grafkom Workflow Summit den 12 november i Stockholm och berättar om lärdomar och nyheter.

MBO, som tillverkar falsmaskiner, visade lösningen ”CoBo-Stack” första gången i maj på ett öppet hus i Tyskland.

Roboten jobbar självständigt med att packa buntar från falsmaskinen på pall. Den jobbar åt flera håll och kan därmed packa på två pallar parallellt.

Lösningen är väldigt lik den Lasertryk implementerade för ett antal år sedan – med en robotarm från Universal Robots och falsmaskin från MBO.

Integrerar med MIS-system

Affärssystem kan via MBO Datamanager integreras med falsen och skicka och ta emot data till och från maskinen om produktionen. Operatören får hjälp med inställningar och kan säkerställa att det är rätt material som bearbetas. Antalet ark, makulatur, kör- och inställningstider och maskinhastighet är några data som kan skickas tillbaka till MIS-systemet. Data som kan användas för efterkalkyler och planering. Denna data kan skickas till flera olika MIS-system.

Keyline, som utvecklas av tyska Crispy Mountain, förvärvades nyligen av Heidelberg, är ett av de system som kan jobba med automatisering med koppling till MBOs maskiner. Crispy Mountains grundarna kommer till Grafkoms Workflow Summit den 12 november i Stockholm.

UPPDATERING: Tidigare angavs att själva roboten kunde kommunicera med MBO Datamanager – vilket inte stämmer och därför har artikeln uppdaterats.

Se maskinen jobba här:

 

Källor: MBO, PI World

Åtta.45 investerar i ny plattform för digitaltryck – köper tre nya pressar

Åtta.45 investerar i flera inkjetpressar, en arkpress och ny mjukvara.

redaktionen@branschkoll.se

De köper Lenanders Grafiska

Stora förändringar i produktionen.

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger ny marknadsplats där företag kan byta till miljösmarta förpackningar

Ska bli länken som effektiviserar och automatiserar processen mellan förpackningsleverantörer och köpare. Målet är att hjälpa alla små och medelstora företag att byta till förpackningar som är bättre för miljön.

redaktionen@branschkoll.se

Industrigrupp förvärvar sin tredje etikett-aktör på kort tid – köper också in sig i Norge

Etikettmarknaden konsolideras ytterligare på den svenska marknaden.

redaktionen@branschkoll.se