Logga in

Lanserar robot för packning på pall – sålde 12 direkt

28 juni, 2019 | Av: Branschkoll | Dela:

Har tagit fram en lösning för packning av buntar på pall med en robot. 12 system såldes direkt vid lanseringen i maj.

Läs mer: Produktchef Olaf Haug kommer till Grafkom Workflow Summit den 12 november i Stockholm och berättar om lärdomar och nyheter.

MBO, som tillverkar falsmaskiner, visade lösningen ”CoBo-Stack” första gången i maj på ett öppet hus i Tyskland.

Roboten jobbar självständigt med att packa buntar från falsmaskinen på pall. Den jobbar åt flera håll och kan därmed packa på två pallar parallellt.

Lösningen är väldigt lik den Lasertryk implementerade för ett antal år sedan – med en robotarm från Universal Robots och falsmaskin från MBO.

Integrerar med MIS-system

Affärssystem kan via MBO Datamanager integreras med falsen och skicka och ta emot data till och från maskinen om produktionen. Operatören får hjälp med inställningar och kan säkerställa att det är rätt material som bearbetas. Antalet ark, makulatur, kör- och inställningstider och maskinhastighet är några data som kan skickas tillbaka till MIS-systemet. Data som kan användas för efterkalkyler och planering. Denna data kan skickas till flera olika MIS-system.

Keyline, som utvecklas av tyska Crispy Mountain, förvärvades nyligen av Heidelberg, är ett av de system som kan jobba med automatisering med koppling till MBOs maskiner. Crispy Mountains grundarna kommer till Grafkoms Workflow Summit den 12 november i Stockholm.

UPPDATERING: Tidigare angavs att själva roboten kunde kommunicera med MBO Datamanager – vilket inte stämmer och därför har artikeln uppdaterats.

Se maskinen jobba här:

 

Källor: MBO, PI World

Snabbväxande online-tryckeri och Landa kommer till Print Next den 7 maj

Koen Vlieghe från Landa och Wouter Haan som driver ett snabbväxande onlinetryckeri delar med sig av sin kunskap på Print Next den 7 maj.

Grafkom arrangerar den 7 maj nätverksträffen Print Next tillsammans med Grafiska Företagen och Nopa. Nu börjar talarna presenteras och på listan finns företag som Landa och Simian. (mer…)

Alsander och Stålhäll ska leda Brandfactory efter rekonstruktionen

Brandfactory har avslutat sin rekonstruktion och Martin Alsander tar över som koncernchef.

Addbrands trycksaker finns nu hos Unitedprofile – enkelt tillgängliga hos anslutna återförsäljare

Johannes Råsbrant, marknadschef på Addbrand och Mange Lindblad, vd på Unitedprofile.

Den senaste leverantören att ansluta sig till Unitedprofile är trycksaksproducenten Addbrand – som blir den första leverantören hos Unitedprofile vars huvudfokus ligger på just trycksaker. (mer…)

Så påverkar Coronaviruset branschen

Coronavirus är egentligen en grupp av olika virus, det senast upptäckta viruset heter Novel coronavirus 2019 (2019-nCoV). Namnet kommer från latinets ord för krona ”Corona” eftersom viruset påminner om just en krona. (Bild virus: WHO)

I skrivande stund är över 60.000 bekräftat smittade av Coronaviruset och över 1.300 av dessa har lett till dödsfall. Viruset har dominerat mediebevakningen världen över de senaste veckorna, allmänheten är orolig och många drar sig för att resa till framförallt Kina, men även Asien generellt. Men hur påverkar viruset vår bransch?

Kraftigt ökat intresse för information om hållbarhet och det tryckta mediet

Niklas Bille var snabb med att börja använda information om det tryckta mediets hållbarhet från Two Sides – som bland annat tagit fram en broschyr om myter och fakta kring tryck och papper. (Bilder: Two Sides Nordics)

Two Sides, som informerar om det tryckta mediets hållbarhet, blir allt mer aktiva i Norden. Nyligen öppnade man upp för lokala företag att bli partners och har redan fått med sig elva företag i Norden och Baltikum – varav tre svenska och fyra norska tryckerier. (mer…)

Scanlux Packaging öppnar kontor i Sverige

Jasmine Jilltoft och Anna Pramborn som ska jobba på Scanlux nyetablerade kontor i Helsingborg.

Danska förpackningsaktören Scanlux Packaging öppnar kontor i Helsingborg.

Strejken är över: Finska pappersindustrin har ett nytt kollektivavtal

Nu kan papper lastas igen i finska hamnar. (Bild: Wikimedia Commons, Hummelhummel [CC BY-SA])

Den finska strejken i pappersindustrin är över. (mer…)

Komori utökar med efterbehandling inom civitryck – förvärvar MBO

Japanska Komori utökar sin produktportfölj med falsmaskiner genom att förvärva tyska MBO. Detta betyder att MBO gör ett nytt försök att sälja verksamheten. (mer…)

7 av 10 vill förbjuda telefonförsäljning

Telefonförsäljning är inte populärt enligt en nyligen genomförd undersökning av Norstat, 85 procent av de tillfrågade anser att telefonförsäljning drabbar människor som är utsatta och 73 procent anser att det borde vara olagligt.