Logga in

Strands Grafiska lever vidare – Ljungbergs köper namnet och anställer åtta

19 december, 2019 | Av: Branschkoll | Dela:

Sofia Ljungberg är vd för Ljungbergs Tryckeri som driver Strands Grafiska vidare i Lindesberg.

Strands Grafiska tas över av Ljungbergs Tryckeri som köper varumärket, kundregistret, varulagret och en del av maskinerna.

Strands Grafiska försattes i konkurs i november och den 29 november meddelade konkursförvaltaren Ester Andersson Zandvoort att ”Jag har stängt verksamheten och allt ska säljas på auktion”. I efterdyningarna av detta har alltså Ljungbergs Tryckeri bestämt sig för att ta hand om kunderna och driva verksamheten vidare i Lindesberg – men i ett nytt och mindre format.

Av de 35 personer som den sista tiden varit verksamma i Strands Grafiska så blir nu åtta personer kvar som anställs av Ljungbergs, berättar vd Sofia Ljungberg för Branschkoll.

– Vi anställer fyra säljare och fyra till i produktionen. Det blir en mindre grafisk produktion för att kunna ge snabb service till lokala kunder, säger Sofia Ljungberg.

Man har också köpt en del maskiner som kommer att placeras både i Lindesberg och i Klippan där man har sin stora produktionsanläggning och där den större offsetproduktionen kommer att ske.

Både Thomas och Mikael Strand, som ägt Strands Grafiska fram till i somras när Justnus ägare Brover förvärvade bolaget, kommer att jobba kvar och tillsammans med två personer till utgöra säljavdelningen. 

Fastigheten ingår inte i affären och kommer att säljas. Sofia berättar att man hoppas kunna sitta kvar som hyresgäst i en del av fastigheten där man sitter idag.

Vad gäller varumärket så fortsätter man under namnet Strands Grafiska tills vidare ”så att kunderna känner igen sig”.

Utöver Ljungbergs Tryckeri så finns även även Klippans Bokbinderi, Norra Skåne Offset och RST Klippan i samma koncern.

Arctic med nytt is-vitt papper

Efter White, Highwhite och Ivory kommer nu Ice i Arctic Papers serie Arctic Volume. (mer…)

Snabbväxande online-tryckeri och Landa kommer till Print Next den 7 maj

Koen Vlieghe från Landa och Wouter Haan som driver ett snabbväxande onlinetryckeri delar med sig av sin kunskap på Print Next den 7 maj.

Grafkom arrangerar den 7 maj nätverksträffen Print Next tillsammans med Grafiska Företagen och Nopa. Nu börjar talarna presenteras och på listan finns företag som Landa och Simian. (mer…)

Alsander och Stålhäll ska leda Brandfactory efter rekonstruktionen

Brandfactory har avslutat sin rekonstruktion och Martin Alsander tar över som koncernchef.

Addbrands trycksaker finns nu hos Unitedprofile – enkelt tillgängliga hos anslutna återförsäljare

Johannes Råsbrant, marknadschef på Addbrand och Mange Lindblad, vd på Unitedprofile.

Den senaste leverantören att ansluta sig till Unitedprofile är trycksaksproducenten Addbrand – som blir den första leverantören hos Unitedprofile vars huvudfokus ligger på just trycksaker. (mer…)

Så påverkar Coronaviruset branschen

Coronavirus är egentligen en grupp av olika virus, det senast upptäckta viruset heter Novel coronavirus 2019 (2019-nCoV). Namnet kommer från latinets ord för krona ”Corona” eftersom viruset påminner om just en krona. (Bild virus: WHO)

I skrivande stund är över 60.000 bekräftat smittade av Coronaviruset och över 1.300 av dessa har lett till dödsfall. Viruset har dominerat mediebevakningen världen över de senaste veckorna, allmänheten är orolig och många drar sig för att resa till framförallt Kina, men även Asien generellt. Men hur påverkar viruset vår bransch?

Kraftigt ökat intresse för information om hållbarhet och det tryckta mediet

Niklas Bille var snabb med att börja använda information om det tryckta mediets hållbarhet från Two Sides – som bland annat tagit fram en broschyr om myter och fakta kring tryck och papper. (Bilder: Two Sides Nordics)

Two Sides, som informerar om det tryckta mediets hållbarhet, blir allt mer aktiva i Norden. Nyligen öppnade man upp för lokala företag att bli partners och har redan fått med sig elva företag i Norden och Baltikum – varav tre svenska och fyra norska tryckerier. (mer…)

Scanlux Packaging öppnar kontor i Sverige

Jasmine Jilltoft och Anna Pramborn som ska jobba på Scanlux nyetablerade kontor i Helsingborg.

Danska förpackningsaktören Scanlux Packaging öppnar kontor i Helsingborg.

Strejken är över: Finska pappersindustrin har ett nytt kollektivavtal

Nu kan papper lastas igen i finska hamnar. (Bild: Wikimedia Commons, Hummelhummel [CC BY-SA])

Den finska strejken i pappersindustrin är över. (mer…)

Komori utökar med efterbehandling inom civitryck – förvärvar MBO

Japanska Komori utökar sin produktportfölj med falsmaskiner genom att förvärva tyska MBO. Detta betyder att MBO gör ett nytt försök att sälja verksamheten. (mer…)