Logga in

Lasertryk köper sitt tredje svenska tryckeri

05 maj, 2020 | Av: Branschkoll | Dela:

Lasse Frausig blir ny styrelseordförande i EO Grafiska när SPG köper bolaget. Torbjörn Dannemann är försäljningschef. (Bilder: Lasertryk/EO)

EO Grafiska i Stockholm blir en del av Scandinavian Print Group som är ägarbolaget bakom danska Lasertryk.

Östertälje Tryckeri och E-print som man också äger ska nu flytta till EOs anläggning i Skarpnäck strax söder om Stockholm. Tillsammans omsatte de tre svenska tryckerierna 143 miljoner kronor enligt senast redovisade årsredovisningarna (2018/2019).

För drygt ett år sedan förvärvade man svenska E-print och i höstas blev Östertälje tryckeri en del av samma koncern. I SPG finns ett 10-tal tryckerier med Lasertryk i spetsen. Man har också en stor produktionsanläggning i Polen. SPG ingår i tyska Onlineprinters sedan 2017.

–  Förvärvet av EO Grafiska är en viktig pusselbit för SPG. Den visar tydligt att vår satsning på Sverige är långsiktig. Planen är att E-Print och Östertälje tryckeri flyttar sina verksamheter till EOs lokaler i Skarpnäck under 2020. Det innebär att vi får en stark produktionsenhet i Sverige med ett geografiskt läge 10 minuter från Stockholms city säger Lasse Frausig, ny styrelseordförande EO Grafiska i ett meddelande.

Behåller varumärken

Lasertryk fortsätter med samma strategi som tidigare och behåller de lokala varumärkena vilket också gäller för EO Grafiska.

–  Skillnaden blir att vi får större möjligheter till samordning och en bredare portfölj av tjänster och produkter. Vi får vi synergier med hela denna större setup där vi får ett större produktsortiment med tillgång de produktionsresurser och inköpsavtal som finns inom koncernen, säger Torbjörn Dannemann på EO.

–  Att erbjuda bra IT-lösningar kommer att fortsätta vara en nyckel till framgång och även där får vi tillgång till ytterligare resurser och nya lösningar som underlättar samarbetet med våra kunder. Allt detta sammanräknat gör att vi blir en starkare aktör med ett bredare erbjudande till våra kunder.

Stockholmstryckerier flyttar ihop – ”vi skapar ett fantastiskt starkt mediahus”

Nytt verktyg för livscykelanalyser av förpackningar

Ett nytt verktyg från Billerudkorsnäs visar att många företag skulle kunna minska sina förpackningars klimatpåverkan med upp till 50 procent.

Svenska konsumenter vill ha förpackningar av papper

Organisationen Two Sides, som verkar för att främja den grafiska branschen och lyfta papprets hållbarhet, har genomfört en ny omfattade studie där man frågat europeiska konsumenter om deras förpackningspreferenser. (mer…)

Är mässorna på väg att smyga igång igen? – ”Vi måste få börja agera och planera för framtiden”

Lotta Frenssen, Christian Clemens, Carin Kindbom och Joachim Warnberg vill få igång mässbranschen igen.

I början av året var det breaking news när mässor blev inställda, men så började inställningarna hagla in och det blev snabbt vardagsmat, nu är situationen den omvända och ”breaking news” är om en mässa faktiskt blir av. Samtidigt så vill nu flera av Sveriges största mässarrangörer att man åter ska få dra igång verksamheten.

Så här påverkas tryckerierna av Covid-19 (v21)

Vecka 21: Ytterligare ett steg framåt för den civilgrafiska branschen i Norden. Läs mer i den senaste rapporten från Heidelberg.

Tryckeriet som ska hjälpa företag ur krisen med antimikrobiella trycksaker

Vill du få dina kunder att känna sig trygga? Tryck med antimikrobiellt lack!

Printoz satsar och rekryterar i krisen

Dennis Örtenholm till vänster och Tommy Jonsson till höger, tillsammans med försäljningschefen Mikael Björling i mitten.

Printoz som är en del av TS Reklam har anställt två nya medarbetare från ett annat företag i branschen.

Stora förändringar väntar i Postens nya leveransmodell för brev

(Bild: Postnord från film om varannandagsutdelning.)

Med start 2021 ska Posten sluta passera alla brevlådor varje dag för att dela ut brev, tidningar och reklam.

Flera nya ”Corona-projekt” från grafisk bransch runt om i världen

Dekaler för identifikation. (Bild: HP)

Det finns mer än visir och golvdekaler som kan hjälpa till i Coronakrisen.