Kommunikationsbranschen är din bransch

Och du har minst 128.000 kollegor som alla jobbar med kommunikation.

Samtidigt som den traditionella grafiska branschen krymper vidgas företagens tjänster rejält. Från den smala definitionen ”trycksaksproduktion” till breda ”kommunikationsproduktion”.

Den grafiska branschen har gått från en dominerande ställning på ”blytiden” till en nischbransch med allt mindre ”makt” i samhället under 80- och 90-talet, till att nu igen ingå i den i samhället stora och drivande kommunikationsbranschen.

Den nya kommunikationsbranschen har 128.000 anställda och en omsättning på en bra bit över 300 miljarder kronor.

Tidningen Resumé gjorde nyligen en liknande sammanställning men där fanns inte den grafiska branschen med alls. Tydligen räknas vi inte in bland de som jobbar med kommunikation? Det tycker jag är helt uppåt väggarna och föreslår därför ett annat ”innehåll” i branschen som man kallar kommunikationsbranschen.

På bilden ser du fördelningen av de 128.000 personerna som är sysselsatta i den svenska kommunikationsbranschen. Och det är tydligt att trycksaker fortfarande ”kommunicerar” bra. Men gränserna suddas ut och storleken på boxarna i figuren kommer att förändras.

Den grafiska branschen står idag för 13 procent av den totala branschen. Reklam- och mediebyråerna är större med 21 procent. Tillsammans med telekom och förlag är det de som är störst.

Telekombranschen är viktigt att ha med i dessa tider när kommunikationen blir allt mer digital. Mobil marknadsföring är bara i sin linda och både små och stora telekombolag kommer att spela en viktig roll framöver.

Att det är fler kanaler som slåss om utrymme och uppmärksamhet är ingen nyhet – men det är därför som nya möjligheter skapas – och den som är mest innovativ är vinnare i vår bransch som vi från och med nu kallar för kommunikationsbranschen.

Läs mer om siffrorna och var med och utveckla kommunikationsbranschen på branschkoll.se/kommunikationsbranschen

Krönikan publicerades  också i AGI nummer 467.

Annons

YP Yrkesbutiker söker säljande platschef

YP Yrkeskläder flyttar till ny butik och nytt kontor i Västberga söder om Stockholm. Nu söker vi efter en ny driven och erfaren ledare med säljerfarenhet! Vi söker dig som trivs i ett företag med korta beslutsvägar, hög service och med goda framtidsutsikter! 

YP- YRKESKLÄDER SÖKER:

SÄLJANDE PLATSCHEF
VÄSTBERGA, SÖDRA STOCKHOLM 

Vilka är YP Yrkesbutiker?
YP Yrkesbutiker är en rikstäckande kedja som idag består av 12 butiker över hela Sverige. YP Yrkesbutikers mål är att vara den bästa leverantören av arbetskläder och personligt skydd på den lokala marknaden. I våra butiker finner du Blåkläders produktsortiment såväl som andra varumärken och vi levererar ett komplett sortiment inom kategorierna: yrkes- och profilkläder, samt personligt skydd så som; skor, handskar, andningsskydd, hörselskydd mm.

Om ledarrollen
Du ansvarar för att våra kunder bearbetas både från vår butik och ute på fältet, i ditt team finns både butikssäljare och hungriga fältsäljare. Som platschef på YP Yrkesbutiker driver du även din egen försäljning på fältet och ansvarar för en egen kundportfölj, detta innebär att du trivs och hämtar energi i kundmöten.
Du har alltid ett övergripande verksamhetsfokus och i egenskap av ledare är du en viktig kulturbärare som visar vägen för dina medarbetare.
Vi har stora planer för vår nya butik i Västberga som innebär att du tar höjd för både expansion och utveckling samt får dina medarbetare att växa med framtiden.

Vi söker dig som har:

  • B2B-erfarenhet
  • Säljerfarenhet som ledare
  • Tidigare framgångsrik erfarenhet av att leda och utveckla andra människor
  • En hög affärsmässighet
  • Goda kunskaper från affärssystem och Officepaketet
  • Branschvana är meriterande

Vi erbjuder
Ett mycket intressant och omväxlande arbete där det finns stora möjligheter till personlig utveckling och möjlighet att påverka då ditt arbete kommer att vara avgörande för tillväxten i butikerna. Du blir en del av en koncern i tillväxt som expanderar både nationellt och internationellt vilket öppnar upp för goda utvecklingsmöjligheter!

Är detta är rätt utmaning för dig?
Vänta inte, vi arbetar med löpande urval, skicka därför din ansökan redan idag!

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nytt nätverk för förpackningsföretag

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nordiska förpackningstävlingen Scanstar öppnar årets tävling

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Tetra Pak lanserar förpackningslösningar för mindre nedskräpning

”Över 1.000 av våra förpackningslinjer kan komma att förändras under de närmaste tre åren”

Enligt ett pressmeddelande lanserar Tetra Pak i dagarna ett nytt utbud av förpackningslösningar med korkar som är fastsatta på förpackningen. Eftersom korken är fastsatt i förpackningen hoppas man att detta ska leda till mindre nedskräpning

Samtidigt jobbar Tetra Pak vidare med att lansera sugrör av papp. Syftet är att tillmötesgå kundönskemål om större hållbarhetstänk.

Lars Holmquist, Vice vd för Packaging Solutions & Commercial Operations på Tetra Pak, säger: ”Detta är viktiga milstolpar i vår resa mot att utveckla världens mest hållbara livsmedelsförpackningar som är tillverkade helt av förnybara eller återvunna material. ”

Dessa två utvecklingssteg är centrala för att säkerställa att Tetra Paks kunder i Europa ska kunna följa Engångsplastdirektivet (SUP) som ingår i EU:s plaststrategi och är en viktig del av EU:s åtgärder för cirkulär ekonomi. Tetra Pak säger sig därför, med detta i åtanke, ökat takten inom utvecklingen av korkar.

Lars Holmquist: ”Den största utmaningen med fastsatta korkar är den betydande förändring som detta medför för hela värdekedjan. I Europa betyder det att över 1.000 av våra förpackningslinjer kan komma att förändras under de närmaste tre åren.

redaktionen@branschkoll.se
Annons