”Direktreklam är den roligaste reklamen”

Johan och Stefan Reklam Ja tack

Johan och Stefan Reklam Ja tack

Johan Boberg på Edita Bobergs och Stefan Blomqvist på 21 Grams gillar direktreklam.

Direktreklam är den roligaste reklamen, skriver Johan Boberg på Edita Bobergs och Stefan Blomqvist på 21 Grams i ett inlägg.

Reklam. Ja, tack!

Direktreklam är den effektivaste reklamen, enligt en rapport från PostNord. 86 procent av svenska folket handlar, går vidare till webbsidor eller skänker pengar till välgörenhet tack vare direktreklamen.

Ingen trodde att någon skulle säga det 2016: Den postala distributionen är bäst. Brevbäraren är en vinnare. I tider av tro på digitala mediers överlägsenhet visar PostNords rapport DR-Monitor att det finns en slags övertro på reklam via e-mail eller sociala medier.

Direktreklam förlitar sig på det postala. För den är snabbast, effektivast och roligast. Ja, just det: roligast. Bara fyra procent av de tillfrågade i undersökningen tycker att det är roligt och intressant att få reklam till sin e-post eller läsa den på sociala medier. 42 procent, däremot, gillar att få reklam i brevlådan. Många blir bara irriterade när de ser reklam i mobilen och den hamnar snabbt i papperskorgen. Mycket reklam blir spam och irriterar ännu mer.

Allt fler stora techbolag bygger in adblockerfunktioner i sina programvaror för att kunderna ska kunna skydda sig mot spam. I en studie från analysföretaget Juniper Research, publicerad i Worldwide Digital Advertising: 2016-2020, riskerar därmed digitala publicister förlora 220 miljarder kronor i annonsintäkter de kommande fyra åren.

”Nu är det nödvändigt att hitta lösningar som får mediekonsumenterna att tolerera annonser”, heter det.

Svenskarna inte bara tolererar direktreklam, visar DR-Monitor. Vi gillar att kolla posten och bli inspirerade. 38 procent går in på det aktuella företagets hemsida medan 47 procent googlar produkten eller tjänsten. 54 procent handlar något på internet tack vare DR. Ett talande exempel för synergin, där tidningar, tv-reklam, internet eller sociala medier med samma budskap gör en konsument mer köpsugen.

Men 82 procent handlar i butik ”någon gång eller oftare” per år tack vare DR, och 32 procent handlar i butik ”minst en gång” i månaden, enligt DR-Monitor.

Svensken är också mer benägen att öppna sitt hjärta och plånboken samtidigt: vi skänker i snitt 246 kronor till olika hjälporganisationer eller välgörande ändamål tack vare direktreklam. Genomsnittliga sms-gåvan är 89 kronor och via autogiro 134 kronor i månaden.

Engelske marknadsföringskonsulten och författaren Peter Field spår en lysande framtid för direktreklam, antingen för sig själv eller i kombination med andra reklamkanaler.

”DR har traditionellt sett underskattats vid långsiktig marknadsföring”, säger han i DR-Monitor. ”Här finns en stor utvecklingspotential”.

/Johan Boberg, Edita Bobergs och Stefan Blomqvist, 21 Grams

Skylt- och dekorföretag till salu

Har specialiserat sig på tillverkning och montering av skyltar och dekorationer.

redaktionen@branschkoll.se

Halva Brandfactory i konkurs

Brandfactory ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse – affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics påverkas inte, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Vi måste välja att fokusera på de delar av verksamheten som visar lönsamhet, säger Jakob Söderbaum, vd Brandfactory.

Kvarvarande verksamhet innefattar 97 tjänster och i verksamheten som omfattas av konkurs finns 102 tjänster.

Även Brandfactory Holding går i konkurs. Brandfactory Signs & Graphics i Sverige och Norge är lönsamma och drivs vidare i befintlig form, det gör också Brandfactory Logistics. Ägandet av koncernen kommer tillfälligt att förvaltas av konkursförvaltaren och förhoppningen är att delar eller hela verksamheten ska förvärvas, skriver man.

”BrandFactory Printhouse AB har försökt att parera nedgången genom besparingsprojekt som har givit effekt, men samtidigt har marknaden fallit snabbare än förväntat. Nuvarande ägare har under de senaste åren investerat betydande belopp i verksamheten. Styrelsen kan nu konstatera att någon vändning inte är i sikte och att pågående kostnadsbesparingsprojekt inte kommer att ta bolaget till lönsamhet. Därför har bolaget fattat beslut om att affärsområdet Printhouse, som utgörs av tidigare förvärvade INEKO, ansöker om konkurs.”

redaktionen@branschkoll.se

Avyttring av liten tryckeriverksamhet

Auktion av utrustning.

redaktionen@branschkoll.se

Svårt för konsumenter att avslöja greenwashing

CO2 greenwash SK

”17 procent tror att en vara som är klimatneutral har producerats utan klimatutsläpp, vilket är både falskt och omöjligt.”

redaktionen@branschkoll.se

En viktig seger för det tryckta mediet

DK minister

✔️Miljöpåverkan är liten i förhållande till nyttan som trycksakerna skapar ✔️Bidrar till sammanhållning och gemenskap i samhället ✔️Särskilt viktigt för mindre företag ✔️Klimatpåverkan minimal

redaktionen@branschkoll.se

Nu höjer de priserna på finpapper

För att möta den pågående kostnadsinflationen.

redaktionen@branschkoll.se

De har bäst lönsamhet bland branschens profilåterförsäljare (small cap)

SMALL CAP PROMOTION

Vi har djupdykt i vår ekonomi-databas och plockat fram de tio återförsäljare som 2022 hade bäst marginal i sitt omsättningspann.

redaktionen@branschkoll.se

PF skrotar katalogen ”efter noggrant övervägande”

katalog

Profilleverantören hänvisar till miljön och effektiviteten.

redaktionen@branschkoll.se

Välkänd svensk företagsledare ska leda banbrytande internationellt textiltech-bolag

frisk och kollega

Patrik Frisk var under ett par år vd för Under Armour en av världens största klädleverantörer, nu har han ett nytt spännande uppdrag.

redaktionen@branschkoll.se

NS System investerar i ny textilprinter – ”vi trycker direkt på tyget”

Pressemeddelelse Teknologi muliggor print direkte på tekstil Niels Rask
Ämnen i artikeln: NS System

Investering som medför flera nya möjligheter.

Ämnen i artikeln: NS System
redaktionen@branschkoll.se