Logga in

Z-Profil tecknar globalt avtal med jättekund

11 september, 2019 | Av: Branschkoll | Dela:

Z-Profil ska framöver sköta hanteringen av Komatsu Forests arbetskläder och produktmedia.

Komatsu Forests är en gigantisk producent av skogsmaskiner med sin bas i Sverige. Man omsätter över 3 miljarder kronor och har 600 anställda. Z-profil kommer driva Komatsus webbshop och logistik kring bolagets produktmedia både i Sverige och globalt.

Samarbetet inleds med en rivstart och redan nu är den dedikerade webbshoppen aktiv, där kan kunder från hela världen beställa arbetskläder och profilprodukter. Shoppens utbud kommer uppdateras löpande och den är specifikt framtagen utifrån Komatsu Forests grafiska och etiska riktlinjer.

– För oss på Z-Profil är det här en riktig drömaffär. Framförallt är det själva partnerskapet och lösningen som gör mig så varm i hjärtat, men också det faktum att det är en aktör som är så viktigt för hela Umeåregionen. Vi har arbetat målinriktat i flera år för att kunna skapa den här typen av lösning där vi tar hand om hela affären och logistiken medan kunden får en hög servicegrad och nöjda kunder, säger Jörgen Wikström, vd på Z-Profil, i ett pressmeddelande.

Poppis varumärke

Komatsu Forest har verksamhet och kunder över hela världen, bolaget finns representerat på fem kontinenter med huvudkontor i Umeå. Webbshoppen som Z-profil tagit fram låter användare världen över beställa produktmedia. Samtidigt som den har kundspecifika erbjudanden bakom inlogg. Och är självklart också öppen för privatpersoner.

– Kunderna har länge efterfrågat en webbshop och vi ser också att det är det mest använda sökordet på vår webbsida. Vi är stolta och glada över att Komatsu-kläder är så populära bland våra kunder och det gör den nya webbshopen extra rolig att presentera”, säger Annelie Persson, kommunikationschef på Komatsu Forest, i ett pressmeddelande.

– Vi har ju anat, men börjar först nu förstå hur eftertraktat varumärket Komatsu Forest faktiskt är för många skogsarbetare runt om i världen. Inte minst märkte vi av intresset när vi var med Komatsu Forest på Skogsnolia tidigare i år. Det är många som är stolta över att förknippas med just Komatsu Forests maskiner och vill gärna visa upp det. Ja, de är regelrätta fans helt enkelt, säger Jörgen Wikström.

Annelie Persson som är kommunikationschef på Komatsu Forest och Z-profils vd Jörgen Wikström.

Z-profils största avtal hittills

Det här är Z-profils klart största avtal hittills och öppnar upp många nya kunder och tillväxtmöjligheter för återförsäljaren.

– När vi letade leverantör sökte vi brett, eftersom det är leverantör som ska tillgodose hela vår globala verksamhet. Att vi hittade vår samarbetspartner på hemmaplan är vi jätteglada för likaså att vårt partnerskap bidrar till det lokala näringslivet, avslutar Annelie Persson på Komatsu Forest.

Nyförvärvat tryckeri i konkurs

Svenskt tryckeri uppköpt av utländsk aktör

Brandfactory i Sverige försatt i rekonstruktion – snart klart med ny ägare

Stora delar av Brandfactory i Sverige har gått in i en företagsrekonstruktion. Förhandling med ny ägare pågår. (mer…)

Ny print-tjänst för fotoböcker och bilder i Skandinavien

I ett samarbete med

Live från Workflow Summit – missa inte dessa 12 världsexperter inom print

Grafkom Workflow Summit sänder idag live från Stockholm i samarbete med Inkish. Men det är bara 12 av de 31 talarna som går att följa för dig som inte är på plats. (mer…)

Landa utökar produktionskapaciteten och börjar rulla ut pressar

Tryckpress från Landa installeras på tredje våningen hos tryckeriet ZRP i Kina. (Bild: Landa)

Med en ny produktionsenhet i drift och en till som ska börja byggas startar Landa serieproduktion av sina tryckpressar.

Maffigt – och viktigt – program med 31 talare på Workflow Summit

På tisdag 12 november går Workflow Summit i Stockholm och alla förberedelser är i stort sett klara. 31 talare kommer att vara på plats för att inspirera till automatisering i branschen. (mer…)

Hon är västra Sveriges främsta entreprenör

Evelina Lindgren som är vd för förpackningsföretaget Apak har gått vidare till riksfinalen i tävlingen EY Entrepreneur of the Year. (mer…)

Här är branschens 15 superföretag inom print och promotion

Många profil- och grafiska företag går fortsatt starkt och hela 15 företag tar glädjande sig in på listan över årets superföretag. Ett tydligt friskhetstecken och många av aktörerna kommer dessutom från den ”nya skolan”.