Z-Profil förvärvar NWP Skellefteå

Jörgen Wikström vd på Z-Profil och Gustav Boström på NWP Skellefteå.
Jörgen Wikström vd på Z-Profil och Gustav Boström på NWP Skellefteå.

Umeåbaserade Z-Profil har nu alltså förvärvat New Wave Profile Skellefteå, som nyligen blev superföretag, för att möta en växande efterfrågan i Norra Sverige.

LÄS OCKSÅ: Z-profil om sitt rekordår – tog hem årets NWP- företag

– Tillsammans blir vi mycket starkare än vad vi är var för sig, säger Jörgen Wikström, vd på Z-profil i Umeå.

– Det är nästan häpnadsväckande hur bra vi kompletterar varandras erbjudande, tillägger Gustav Boström, vd på New Wave Profile i Skellefteå.

Z-Profil blir namnet på bägge bolagen

Det nya gemensamma bolaget kommer heta Z-Profil på båda orterna. Och Gustav Boström kommer vara kvar som ansvarig för Z-profils Skellefteåkontor.

Z-Profil räknar med att i framtiden expandera och nyanställa i både Skellefteå och Umeå. Det nya större bolaget får också betydligt bättre förutsättningar att ta sig an ännu större kunder och bli en naturlig partner i norra Sverige för företag i hela landet, skriver man i ett pressmeddelande.

– Vi har under pandemiåret ställt om och hjälpt våra kunder med nya behov som internprofilering och hemleveranser för att stärka kundernas arbetsgivarvarumärken, som blivit viktigare. Men det finns förstås ett uppdämt behov av att kunna möta kunder på riktigt igen, på mässor och event, så fort det är möjligt på ett säkert sätt, säger Jörgen Wikström, vd på Z-Profil.

Investeras tungt i Norra Sverige

Flera stora företag har etablerat sig i Norra Sverige de senaste åren, inte minst Facebook med serverhallar och batteritillverkaren Northvolt i Skellefteå

– Vi ser ju att det etableras flera stora bolag och ska investeras tungt i norra delen av Västerbotten och i Norrbotten och jag tror fler företag behöver stärka upp sig för att möta den kommande efterfrågan. Vi är övertygade om att samgåendet ska göra oss ännu bättre rustade att möta både stora och små kunders behov i hela norra Sverige, säger Gustav Boström, vd på New Wave Profile i Skellefteå.

Tillsammans kommer man nu ha 14 medarbetare och Z-profil säger sig omsatt 30 miljoner kronor under 2020, NWP Skellefteå omsatte 10,3 miljoner kronor under 2020. Tillsammans omsätter man alltså strax över 40 miljoner kronor.

– Det ska bli så kul med nya kollegor i Skellefteå, inte minst blir ishockeysnacket ännu intensivare då jag som gammal målvakt i Björklöven får arbeta tillsammans med den gamle stjärnspelaren från Skellefteå AIK, Fredrik Lindgren. Vi hoppas och ser fram emot kommande derbydrabbningar, avslutar Jörgen Wikström.

Unitedprofile anställer Sale support

Senaste tillskottet på Unitedprofile är Jonatan Hillerstig som kliver in i rollen som sale support och kommer bland annat jobba med kunder och support.

Här har ni nästa stjärna på Unitedprofile! Välkommen Jonatan Hillerstig som kliver direkt in och axlar rollen som Sale support! Jonatan kommer närmast från återförsäljarledet där han jobbat under sex år. Hos oss på Unitedprofile så kommer han ansvara för kundrelationer genom support, försäljning och utbildning, skriver Unitedprofile till Branschkoll.

redaktionen@branschkoll.se

De får dela på upphandling värd 13 miljoner

redaktionen@branschkoll.se

Två branschaktörer gjorde upp i domstol rörande dåliga munskydd – fick betala tillbaka 180.000

munskydd skyddsutrustning
redaktionen@branschkoll.se

Konsumentverket släpper riktlinjer för vad som gäller kring miljömarknadsföring

hållbarhet miljö

Du som är påläst, tydlig och ärlig inom miljömarknadsföring har allt att vinna.

redaktionen@branschkoll.se