Xerox lanserar två nya färgpressar

Pressmeddelande 2013-03-04 från Xerox

Xerox lanserar två nya digitala färgpressar, J75 och C75 som gör det enklare för tryckerier att skapa allt från fotoböcker och broschyrer till direktbrev och kataloger.

Färgpressarna har anpassats för olika produktionsmiljöer så som interntryckerier, copyshops, snabbtryckerier, reklambyråer, specialiserade fotoåterförsäljare. Färgpressarnas produktivitet och kapacitet för olika media passar både etablerade digitaltryckerier och nya aktörer på marknaden.

Danska Jyske Bank har investerat i två tryckpressar och är imponerade:

– Genom att använda oss av olika sorters trycksaker kan vi bygga och underhålla våra kundrelationer. Tryckpressen J75 erbjuder många avancerade funktioner och har en imponerande utskriftskvalitet, säger Carsten Gaarde, tryckerichef på Jyske Bank.

För att möta kundernas efterfrågan har båda tryckpressarna utrustats med verktyg som säkerställer tryckkvaliteten och optimerar produktionstid. Användare kan enkelt automatisera arkregistrering och justera densitetens jämnhet utan att behöva tillkalla tekniker.

Xerox J75 – Snabb och mångsidig
Xerox J75 trycker upp till 76 sidor per minut (ppm) och hanterar ett brett utbud av papperstyper, inklusive högre ytvikter upp till 300 gsm i samma höga hastighet. Färgpressen riktar sig till kommersiella tryckerier som producerar stora volymer och högkvalitativa jobb. Maskinen ser till att färgerna matchar branschstandard med Xerox Automated Colour Quality Suite (ACQS) och med hjälp av inbyggd spektrofotometer och färghanteringsverktyg uppnås korrekt färg utan manuella ingrepp.

Xerox erbjuder även lösningar för arbetsflöde till färgpressen som förenklar prepress och produktion av allt från vykort till broschyrer. Tryckerier kan skapa personanpassade kampanjer som går simultant i flera olika medier med hjälp av det Xeroxägda bolaget XMPie.

Xerox C75 – Verktyg för säkra utskrifter
Xerox C75 gör det enkelt att starta upp eller utöka en verksamhet för digitalt tryck. Den kan köra upp till 76 ppm på obestruket papper och upp till 51 ppm på bestruket papper vilket ger möjlighet att producera än mer lönsamma jobb.

Färgpressens avancerade skannings- och kopieringsfunktioner effektiviserar arbetsflödet, vilket ger ett mervärde för företag som är nya på den digitala marknaden. Alternativa moln- och mobillösningar ger tryckerier nya sätt att göra affärer på eftersom dokument kan lämnas in och skrivas ut säkert från smartphones, surfplattor och datorer.

Xerox ProfitAccelerator Digital Business Resources är branschens största utbud av affärsutvecklingsverktyg och tjänster, och hjälper tryckerier att göra det mesta av sina teknikinvesteringar.

Tillgänglighet
Tryckpressarna J75 and C75 finns tillgängliga från och med idag genom Xerox återförsäljare, generalagenter och Xerox säljavdelning.

Stockholmstryckerier inleder samarbete

samarbete

Slår sina påsar ihop för effektivitet och tillväxt.

redaktionen@branschkoll.se

Tillfälliga permitteringar hos finska pappersbruk

Ämnen i artikeln: Metsä Group

Beslutet påverkar 1.100 anställda på sju bruk.

Ämnen i artikeln: Metsä Group
redaktionen@branschkoll.se

Durst investerar i solkraft

Durst solceller
Ämnen i artikeln: Durst

Durst ar installerat en solpanelsanläggning på sitt huvudkontor.

Durst Group, tillverkare av digitala tryck- och produktionsteknologier, har installerat en solpanelsanläggning vid sitt huvudkontor i Brixen, Sydtyrolen, Italien, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Anläggningen, en av de största i Sydtyrolen, förväntas producera över 1.700 MWh energi årligen, vilket motsvarar över 50 procent av Durst Brixens energibehov och motsvarar elbehovet för 550 hushåll. Anläggningen, som består av 3.410 moduler, kommer att använda 70 procent av den genererade energin för egen konsumtion, med de återstående 30 procenten tillgängliga för inmatning eller framtida lagring.

Vi är stolta över att kunna minska vårt koldioxidavtryck och därmed ha en positiv inverkan på miljön, säger Christoph Gamper, vd för Durst Group.

Ämnen i artikeln: Durst
redaktionen@branschkoll.se

Digitala annonsmarknaden mogen – här är nivån

ad 24

Investeringar i digital marknadsföring har dubblats de senaste fem åren – men mixen med traditionella medier stabiliseras nu.

redaktionen@branschkoll.se

Punamusta Media köper upp digitalbyrå – fokuserar nu ännu mer på digitala lösningar

Punamusta Media, som också är en av Finlands större tryckeriaktörer, satsar allt mer på digitala tjänster.

redaktionen@branschkoll.se

Ny inkjetpress för kartong betatestas – kommersiell lansering i höst

Durst KBA
redaktionen@branschkoll.se

Ricoh och Toshiba bildar världens största tillverkare inom kontorsprint

Office printer
Ämnen i artikeln: RicohToshiba

Slår samman utveckling och produktion av skrivare för kontor i gemensamt bolag.

Ämnen i artikeln: RicohToshiba
redaktionen@branschkoll.se

Reklambyrånätverk och chiptillverkare bygger AI-driven innehållsmotor för reklam

NVIDIA Content Engine Hero 1800
Ämnen i artikeln: AINvidia

Kommer att driva extremt snabb och storskalig produktion av reklam. ”Skapar 10.000 versioner av budskap på bara några minuter”.

Ämnen i artikeln: AINvidia
redaktionen@branschkoll.se

Skyltmax prisas för sitt hållbarhetsarbete

Ämnen i artikeln: Skyltmax
Ämnen i artikeln: Skyltmax
redaktionen@branschkoll.se

Potentiell FOMO bland leverantörerna efter PSI 2023 – mer än halva mässhallen redan uppbokad

PSI schema 2023
Ämnen i artikeln: MässaPSI

PSI är mer än ett halvår bort ändå säger mässan att man har höga bokningsnivåer inför mässan i januari 2024.

Närmare bestämt så har, med åtta månader kvar till mässan, mer än 50 procent av ytan i mässhallen redan bokats upp, vilket är ungefär lika många som dök upp totalt förra året.

När PSI äntligen kunde hållas 2023 för första gången på tre år efter att branschmässan haft exceptionell otur med pandemins toppar och dalar, där de flesta mässor ändå lyckades hålla något event under pandemin, så var den stora snackisen att det var få leverantörer med lika många besökare. De leverantörer som var där var desto gladare och kanske är det känslan av att man missade något som ligger bakom att så många redan har bokat upp sig.

Enligt PSI själva speglar bokningsnivåerna branschens starka återhämtning efter pandemin, kanske är det en blandning.

LÄS OCKSÅ: PSI 2023 – ”Utställarna jublade”

Mässan pågår från 9-11 januari och hålls som vanligt i Düsseldorf och bland utställarna sägs det vara stort engagemang från både kända namn och nykomlingar. En av återvändarna är tyska Jung som varit en frekvent besökare men som tog ett år ”off” förra mässan, nu säger bolaget att de ska lansera en helt ny företagsidentitet under mässan.

Förutom tyska tungviktare är även några internationella namn klara för mässan, däribland New Wave Group-ägda Toppoint tillsammans med bland annat Anda och Umbrella.

Extra krut kommer läggas på textila produkter

Enligt uppgift kommer man lägga lite extra krut på textila produkter under mässan nästa år efter att 60 procent av besökarna efter senaste mässan sagt att de var extra intresserade av just textila produkter.

Bland annat kommer man ha en ”Textile Village” där textiltillverkare, varumärken och leverantörer kan visa upp sina kollektioner för 2024 med mera.

Stort fokus på juridiska frågor

Vidare säger man att man kommer fokusera på juridiska frågor där besökarna kan förvänta sig ”värdefull information om den europeiska marknaden, inklusive uppdateringar om leverantörskedjan och due diligence, klarläggande av produktansvar, produktmärkning och testning samt översikt över marknadsföring, produktsäkerhet och logistik”.

Designa egna ovanliga produkter

Avslutningsvis kommer besökarna själva kunna designa ovanliga reklamprodukter och textilier i en avslutade show som ska vara väldigt hands on, där man kan använda de senaste teknikerna och applikationerna. Man kommer också installera en museishop på mässan, läs mer hos PSI.

Ämnen i artikeln: MässaPSI
redaktionen@branschkoll.se