Xeikon lanserar återbruks-koncept som sänker tröskeln till digital produktion

REX_WoR

Xeikon lanserar konceptet Rex – renoverade maskiner som får ett lägre pris än nya. Bra för alla parter och för miljön.Man vänder sig till mindre grafiska producenter som vill komma igång med digital produktion men inte har tillräckliga ekonomiska muskler att investera i större och dyrare maskiner.

Rex-programmet kommer att erbjuda olika modeller av renoverade Xeikon-pressar som ska bli ett prisvärt alternativ för tryckerier som vill utöka sin verksamhet med digitala applikationer, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Etikett först ut

Man har många kunder som behöver uppgradera till snabbare och större utrustning där Xeikon tar tillbaka de mindre maskinerna. Dessa har fortfarande många år kvar att leva och man går igenom och säljer dem igen till ett ”attraktivt pris”.

För etikett-tryckerier finns nu modellen Xeikon 3030 REX till ett pris på 197.000 euro som man nu vänder sig med till etikett-konverterare som vill starta upp digital produktion.

Alla pressar har samma garanti som nya Xeikon-pressar. Rex är en förkortning för ”Remanufactured”, ”Ecological” och ”Xeikon quality”.

Annons

Uppgraderade storformatare från HP ska skapa nya möjligheter för branschen

Snabbhet, flexibilitet och hållbarhet är ledorden när HP nyligen lanserade nya storformatsskrivare i Latexsegmentet.

HP har lanserat ytterligare en generation av sina Latex-skrivare. Med HP Latex 700 och 800 ökar man produktiviteten med 50 procent genom nya skrivarhuvuden. Samtidigt byter man ut platsen i färgbehållarna till papper och därmed ska tryckerierna kunna minska sin miljöpåverkan. 

Man säger sig också ha tagit fram den vitaste vita färgen i branschen som nu finns i de båda nya maskinerna.

Den två nya serierna finns i fyra varianter.

– När du tänker på HP Latex, ska du föreställa dig att du får en unik förmåga att säga ja till alla kundförfrågningar, oavsett leveranstid och krav på material, sa Guayente Sanmartin på HP vid lanseringen för några veckor sedan.

Vid lanseringen lade man stor vikt vid att visa upp alla de möjligheter som finns med de nya skrivarna. Tryck med den vita färgen och att utbudet av kompatibla material är stort gör att det går att göra det mesta med de nya skrivarna.

Nya skärmaskiner finns nu också som passar till de nya Latexskrivarna.

Hastigheten är upp till 36 kvadratmeter per timme.

Enligt HP ställer tryckerierna nu krav på mer hållbara produkter och därför har man bland annat bytt ut färgpatronerna i plats till kartong.

De nya färgbehållarna är till stor del gjorde av kartong.
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Tryckeri investerar stort i robotcell

Målet är att bli den effektivaste grafiska aktören.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Robotlyftet hjälper små och medelstora företag med automatisering

Funderat på investera i automatisering? Nu kan du få bidrag!

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Storfusion inom mjukvara för marknadsföring och print

Man blir tillsammans 170 medarbetare och får en omsättning på över 200 miljoner kronor.

redaktionen@branschkoll.se
Annons