Wood´s söker Marknadsassistent inom grafisk design

Har du ett par års erfarenhet av arbete med marknadsföringsmaterial i ett tekniskt bolag och är van vid att hantera tekniska manualer och produktblad? Har du en stark passion för kommunikation och grafisk design och trivs i en självgående och bred roll på en mindre marknadsavdelning? Har du ett sinne för detaljer, är nyfiken och initiativrik med förmåga att arbeta effektivt i ett högt tempo? Då kan det vara dig vi söker till tjänsten som Marknadsassistent på Wood´s i Alingsås!

Om företaget

Woods Professional AB är företag inom luftvård. Vi utvecklar, producerar, marknadsför och säljer luftvårdsprodukter med Norden och Europa som våra största marknader. Inom segmentet luftvård ingår bland annat produktgrupperna avfuktare, luftrenare, luftkonditionering, luftfuktare och ozon. Wood´s grundades 1950 och har huvudkontor i Alingsås. Vi erbjuder kvalitetsprodukter med stor del av tillverkningen i Sverige och Norden är vår huvudmarknad även om vi idag exporterar till 19 marknader.

Om tjänsten

Som Marknadsassistent på Woods´s kommer du att tillhöra ett minde team och arbeta självständigt i din roll. I ditt arbete tar du hänsyn till standarder för skrift och symbolik samt tar fram layout som är informativ och korrekt. Du kommer att ha kontakt med översättningsföretag då företagets tekniska instruktioner finns på många olika språk. Tjänsten fungerar som en inhouse-byrå och du servar företagets centrala, samt återförsäljarnas behov av marknadsmaterial såväl som distributörernas.

Vi söker dig som är nytänkande och produktiv person, som kan bidra till att utveckla företagets marknadsavdelning och vara delaktig i arbetet med att skapa produktblad, tekniska instruktioner, framtagning och utveckling av kommersiellt stark produktkommunikation/grafiskt material för kanaler som webb och förpackning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Framtagning och utveckling av tekniska manualer, produktblad

• Original-produktioner för tryck och digitala plattformar utifrån företagets grafiska profil

• Löpande support i bildhantering, grafiska produktioner, marknadsförings- och säljstöds-material, tekniska manualer mm

• Uppdatering av hemsida

• Ansvar för företagets bildbank

Tjänsten som Marknadsassistent på Wood´s är initialt en konsultanställning via Adecco med stor chans till anställning hos företaget på sikt. Tjänsten är på heltid med placering på huvudkontoret i Alingsås och med start omgående. Arbetstiderna är 8.00-17.00.

Om dig

Vi söker dig som har gymnasieutbildning med media som inriktning, gärna kompletterad med en eftergymnasial utbildning inom liknande område. Det är meriterande om du har erfarenhet av originalarbete för tryck, press och digitala medier. Du behärskar Adobe CC, främst InDesign, Photoshop och Illustrator samt WordPress. Det är en förutsättning att du har en god känsla för layout och formgivning samt har en förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, såväl på svenska som engelska.

Som person är du driven, självgående, och lösningsfokuserad. För dig är det en självklarhet att leverera yttersta kvalité i allt du gör och du brinner för att arbeta med en kvalitetsprodukt. För att lyckas i rollen krävs det att du har passion för kommunikation och grafisk design, är tekniskt intresserad, har sinne för detaljer samt ser helheten. Du är nyfiken på hur saker fungerar och driftig i ditt sätt. Du tar gärna initiativ och letar fram information som du behöver för ditt arbete. Du tycker om att driva och arbeta i projektform och ser samarbete som en självklar del för att lyckas i arbetet och nå de gemensamma målen. Vidare trivs du att arbeta i ett högt tempo, är snabb och effektiv och proaktiv i ditt sätt att arbeta.

Viktigt för tjänsten är:

– Utbildningsbakgrund inom media och/eller kommunikation

– Erfarenhet av Adobe CC, främst InDesign, Photoshop och Illustrator samt WordPress

– God känsla för layout och formgivning

– Självgående, driven och kommunikativ

– Flytande i svenska och engelska, såväl tal som skrift

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

YP Yrkesbutiker söker säljande platschef

YP Yrkeskläder flyttar till ny butik och nytt kontor i Västberga söder om Stockholm. Nu söker vi efter en ny driven och erfaren ledare med säljerfarenhet! Vi söker dig som trivs i ett företag med korta beslutsvägar, hög service och med goda framtidsutsikter! 

YP- YRKESKLÄDER SÖKER:

SÄLJANDE PLATSCHEF
VÄSTBERGA, SÖDRA STOCKHOLM 

Vilka är YP Yrkesbutiker?
YP Yrkesbutiker är en rikstäckande kedja som idag består av 12 butiker över hela Sverige. YP Yrkesbutikers mål är att vara den bästa leverantören av arbetskläder och personligt skydd på den lokala marknaden. I våra butiker finner du Blåkläders produktsortiment såväl som andra varumärken och vi levererar ett komplett sortiment inom kategorierna: yrkes- och profilkläder, samt personligt skydd så som; skor, handskar, andningsskydd, hörselskydd mm.

Om ledarrollen
Du ansvarar för att våra kunder bearbetas både från vår butik och ute på fältet, i ditt team finns både butikssäljare och hungriga fältsäljare. Som platschef på YP Yrkesbutiker driver du även din egen försäljning på fältet och ansvarar för en egen kundportfölj, detta innebär att du trivs och hämtar energi i kundmöten.
Du har alltid ett övergripande verksamhetsfokus och i egenskap av ledare är du en viktig kulturbärare som visar vägen för dina medarbetare.
Vi har stora planer för vår nya butik i Västberga som innebär att du tar höjd för både expansion och utveckling samt får dina medarbetare att växa med framtiden.

Vi söker dig som har:

  • B2B-erfarenhet
  • Säljerfarenhet som ledare
  • Tidigare framgångsrik erfarenhet av att leda och utveckla andra människor
  • En hög affärsmässighet
  • Goda kunskaper från affärssystem och Officepaketet
  • Branschvana är meriterande

Vi erbjuder
Ett mycket intressant och omväxlande arbete där det finns stora möjligheter till personlig utveckling och möjlighet att påverka då ditt arbete kommer att vara avgörande för tillväxten i butikerna. Du blir en del av en koncern i tillväxt som expanderar både nationellt och internationellt vilket öppnar upp för goda utvecklingsmöjligheter!

Är detta är rätt utmaning för dig?
Vänta inte, vi arbetar med löpande urval, skicka därför din ansökan redan idag!

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nytt nätverk för förpackningsföretag

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nordiska förpackningstävlingen Scanstar öppnar årets tävling

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Tetra Pak lanserar förpackningslösningar för mindre nedskräpning

”Över 1.000 av våra förpackningslinjer kan komma att förändras under de närmaste tre åren”

Enligt ett pressmeddelande lanserar Tetra Pak i dagarna ett nytt utbud av förpackningslösningar med korkar som är fastsatta på förpackningen. Eftersom korken är fastsatt i förpackningen hoppas man att detta ska leda till mindre nedskräpning

Samtidigt jobbar Tetra Pak vidare med att lansera sugrör av papp. Syftet är att tillmötesgå kundönskemål om större hållbarhetstänk.

Lars Holmquist, Vice vd för Packaging Solutions & Commercial Operations på Tetra Pak, säger: ”Detta är viktiga milstolpar i vår resa mot att utveckla världens mest hållbara livsmedelsförpackningar som är tillverkade helt av förnybara eller återvunna material. ”

Dessa två utvecklingssteg är centrala för att säkerställa att Tetra Paks kunder i Europa ska kunna följa Engångsplastdirektivet (SUP) som ingår i EU:s plaststrategi och är en viktig del av EU:s åtgärder för cirkulär ekonomi. Tetra Pak säger sig därför, med detta i åtanke, ökat takten inom utvecklingen av korkar.

Lars Holmquist: ”Den största utmaningen med fastsatta korkar är den betydande förändring som detta medför för hela värdekedjan. I Europa betyder det att över 1.000 av våra förpackningslinjer kan komma att förändras under de närmaste tre åren.

redaktionen@branschkoll.se
Annons