We Do Promotion goes Dubai – ska anställa fem (och är på jakt efter produkttips)

expo20200

Expo 2020, eller det betydligt mer poetiska ordet Världsutställningen. Det började 1851 (redaktionen har kollat Wikipedia) i Hyde Park i London, och i år går det av stapeln i Dubai. En av, om inte världens största mässa/mötesplats för att visa upp hantverks- och industriprodukter, teknik, arkitektur och konst från jordens alla hörn.

Världsutställningen skulle ägt rum under 2020, men på grund av pandemin sköt man på den till oktober 2021, den håller sedan på i sex månader fram till 31 mars 2022 och under den perioden förväntar man sig 25 miljoner besökare.

We Do Promotion (WDP) är officiell sponsor till Dubai Expo 2020 och under dessa sex månader kommer WDP finnas på plats i den svenska paviljongen, driva den svenska butiken och jobba med att erbjuda utställare, besökare och organisationer deras tjänster inom merchandise. Mer om WDPs medverkan under Expo 2020 kan du läsa här.

Bland annat kommer man:

  • Driva en fysisk butik  där besökare kan köpa souvenirer och innovativa produkter från kända svenska varumärken. Samt göra pop-up samarbeten med och gästas av olika varumärken.
  • En digital B2B-shop med bland annat kläder och gåvor till möten och temaveckor med möjlighet till specialproduktion.
  • En digital B2C-shop med fokus på klimatkompensation.
  • Ordna konferensmaterial, inbjudningar, resekitt, design av kläder och produkter, med mera.

Den svenska paviljongen under världsutställningen heter ”The forest” och är uppbyggd som en skog. Här kommer WDP ha sin bas och erbjuda besökarna lyxiga produkter. (Bild: Alessandro Ripellino)

Tar gärna emot tips på produkter

– Vi kommer framförallt jobba med luxury brands, bland de varumärken som kommer finnas i butiken finns Maxjenny, Ingy Stockholm, och så kommer vi ha ett nära samarbete med Design House. Fler kommer jag inte kunna avslöja nu för det sker lansering av varje varumärke. Vi kommer ha ett 20-tal varumärken i The Swedish Shop som butiken heter, allt från hungriga unga och coola varumärken till traditionella dalahästar, berättar Sofie Källström, vd på WDP för Branschkoll och fortsätter:

– Det här är ett bra sätt för vår bransch att visa att vi kan göra bra grejer med lyxvarumärken, det har tidigare varit svårt för vår bransch, high end varumärken har undvikt vårat led, men det är jätteviktigt för branschen att vi får börja jobba allt mer med den här typen av varumärken.

Till The Swedish Shop ska man också ta fram en hållbar klädkollektion, det här görs i samarbete med några av branschens leverantörer och med inspiration från Sveriges skogsindustrier. Och just nu arbetar Sofie med att ta fram den officiella gåvan från svenska paviljongen.

– Vi håller på med arbetet att ta fram den officiella gåvan just nu, här tar jag gärna emot tips från branschens leverantörer, totalt handlar det om gåvor i tre olika kategorier, så hör gärna av dig med tips på bra gåvor, uppmanar Sofie Källström.

Hur känns det?

– Det är skitkul, helt fantastiskt att få vara med och hjälpa gigantiska företag bygga sina varumärken med merch. Vi kommer kämpa för att de ska välja bra och hållbara varumärken i sin profilering där nere. Det här är också en perfekt plattform för WDP att bygga sitt varumärke och synas tillsammans med några av Sveriges största företag. Vi kommer ha en PR-byrå hemma i Sverige och en i Dubai som hjälper oss kommunicera allt på arabiska. Jag kom nyss hem från Dubai där jag gjort massa förberedelser, känslan där nere är grym, de har ju skjutit på det år redan, men nu råder inga tvivel om att det kommer bli av och att det kommer komma 25 miljoner besökare

Ska anställa fem pers

För att hinna med alla åtaganden under världsutställningen ska WDP nu anställa fem medarbetare som ska följa med ner till Dubai. Totalt kommer man skicka ner ett team på 12 personer som kommer vara där från augusti till april.

I en jobbannons skriver de att:

Vi söker dig som älskar försäljning, träffa människor och som vill bygga ett internationellt varumärke med oss.
Du ska ha kunskap om försäljning, och ha ett intresse för Luxury Brands. Vi kommer att ha ett tjugotal svenska varumärken i butiken. Du kommer att vara på plats i Dubai i sex månader.

Jobbannonsen i sin helhet hittar du här.

Annons

Priset på plast rekordhögt

‎För den som letar efter exempel på inflation i dag är råvaror ett bra ställe att börja på. Koppar, stål, trä och plast är antingen nära eller på rekordhöga nivåer.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Svenskt tryckeri startar postersajt mot nischad konsumentgrupp

Ska hjälpa föräldrar piffa till barnrummen

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Svenska Posterland expanderar till Tyskland

Bara ett halvår efter starten.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Posterföretag fick nästan 5 gånger mer betalt än väntat

Det svenska posterföretaget köptes upp av modeföretag.

redaktionen@branschkoll.se
Annons