WDP lanserar sitt influencer-koncept – ”Vi kommer trycka ut ett 15-tal shoppar innan julhandeln”

Tiktok-profilen Felicia Mikaela är en av de influencers WDP samarbetar med.
Tiktok-profilen Felicia Mikaela är en av de influencers WDP samarbetar med.

I dagarna lanserade We Do Promotion sitt influencer-koncept som varit under uppbyggnad ett tag. Nyligen anställde man  också Teodor Spjut som är ansvarig för det nya affärsområdet och nu släpper man sitt första stora samarbete och flaggar samtidigt för att flera kända profiler kommer avslöjas inom kort.

Det första stora samarbetet man släpper är med Tiktok-profilen Felicia Mikaela som med sina 610.000 följare snabbt blivit en av Sveriges största profiler på plattformen. En snabb titt på Felicias Tiktok-profil avslöjar att hon tycks skapa innehåll med mörk/morbid humor, samt diskutera psykisk ohälsa.

Felicia Mikaela ska nu tillsammans med WDP utveckla en egen klädkollektion som sedan kommer säljas till konsument via en e-handelsplattform som WDP hjälper henne att utveckla.

– Vi driver shopparna och hela faderullan åt dom, vi har en avdelning som bara jobbar med det här på WDP. Vi tar helt enkelt bort deras huvudvärk och hjälper dem skapa konceptet samtidigt som vi jobbar stenhårt med SEO, marknadsföring och e-handel för att få maxad effekt, berättar Sofie Källström för Branschkoll.

När andra jobbar med skyddsutrustning är det de här vi tror på – det är mer kopplat till branschen

Sofie berättar att man redan har ett tiotal profiler signade, som man kommer hjälpa ta fram kollektioner, vilka vill hon i dagsläget inte avslöja. Men det sägs röra sig om välkända profiler på Youtube, Tiktok och Instagram.

– Vi kommer satsa tungt på att bli bäst på att hjälpa influencers att starta egna klädkollektioner, säger Sofie.

WDP kommer alltså hjälpa dessa influencers ta fram egna kollektioner med miljömedvetna och schyssta grundprodukter.

– Vi tror stenhårt på det här, tittar man internationellt så är merch en jättestor del av influencer-affären. Eller titta på spelbranschen, där kan merchandisen ibland vara större än själva spelet. Vi kommer trycka fram ett 15-tal shoppar nu innan julhandeln drar igång. De influencers vi jobbar med är med och tar fram sina egna tryck med våra designers, som appliceras på hållbara produkter, det är ett viktigt led i det här. När andra jobbar med skyddsutrustning så är det här det vi tror på, det är mer kopplat till branschen och har en gigantisk potential, så det känns jättekul att vara igång, avslutar Sofie Källström.