Wackes skriver på FN-dokument för hållbart företagande och ledarskap

United Nations Global Compact är ett organ som enar företag kring hållbart företagande genom att man skriver på ett frivilligt åtagande grundat i FNs hållbarhetsmål.

Det handlar bland annat om att bedriva etiskt ledarskap, jobba mot orättvisor och samarbeta med myndigheter för transparens och allmänt verka så gott man kan för planetens och människans bästa.

Hittills har 11.383 företag i 157 länder skrivit på för det här globala samarbetet, och ett av dessa är alltså Wackes.

– Vi måste jobba mer tillsammans, vi kan inte låta världen glida isär och där har vi företagare en stor uppgift. Vi har skrivit på det här för att vara med och stödja samarbete världen över, och jag tycker många företag i vår bransch borde vara med, så vi gemensamt kan titta på vilka av FN-målen vi kan vara med och påverka, säger Thomas Davidsson på Wackes.

Mer om United Nations Global Compact i Sverige hittar du här.

Plastproducenterna oroliga för kvalitetsförsämringar när kraven inom återanvändning höjs

redaktionen@branschkoll.se

Grundstenen lagd till nytt massabruk i finska Kemi

redaktionen@branschkoll.se

Avisera har kompenserat för 20.000 ton koldioxid – ”bättre än vi kunnat föreställa oss”

Förpackningsföretaget Avisera tog 2017 fram en produktmärkning för klimatkompenserade förpackningar, trycksaker och påsar. Efter att de senaste fem åren klimatkompenserat för tjugotusen ton koldioxid lägger man nu till nya projekt som bland annat ska skydda regnskogen i Amazonas.

– Miljömärkningen Återbära är numera standard hos oss och majoriteten av Aviseras kunder ser det som en hygienfaktor med helt klimatneutrala förpackningslösningar, berättar Rosanna Selén, Head of Sustainability på Avisera.

Sedan lanseringen har Återbära har kunder som J.Lindeberg, Haglöfs, Nudie Jeans, Vagabond och Lyko tillsammans klimatkompenserat för tjugotusen ton koldioxidutsläpp.

– Att vi fem år efter lansering har klimatkompenserad för tjugotusen ton koldioxidutsläpp är ett bättre utfall än vad vi kunnat föreställa oss. Det är ett bevis för att det går snabbt att göra skillnad för miljön när man väl bestämmer sig, säger Rosanna Selén på Avisera.

Klimatkompenserar i Amazonas

För att kompensera kombinerar Avisera nu två nya projekt som är Verra-certifierade enligt VCS-standarden (Verified Carbon Standard). Klimatkompensationen äger rum i Amazonas, Brasilien samt östra Uruguay. I Amazonas verkar projektet för att skydda regnskogen och minska utsläpp genom att förebygga skövling av skog.

– I Uruguay omvandlas mark som blivit skadad av betesdjur till en skog med biologisk mångfald. Som komplement till detta så har projektet skapat en hållbar timmerindustri i landet som är FSC-certifierad. Projektet har redan tiodubblat arbetstillfällena i området.

redaktionen@branschkoll.se

IRM skruvar upp reklam-prognosen för 2021

redaktionen@branschkoll.se