VTD Distributionscentral söker ProduktionsledareStampen Media är en av Sveriges ledande mediekoncerner. Med elva titlar på västkusten förser vi dagligen över en miljon människor med lokal kvalitetsjournalistik, engagerande nyheter, opinionsjournalistik, viktiga debatter och analyser av det som sker nära men också nationellt och i världen. Vårt löfte till alla dem som tar del av vårt innehåll oavsett om det är på papper, digitalt eller live på en scen är att jobba nära deras vardag med journalistik som är viktig för dem och deras samhälle.

Utöver tidningsverksamheten med titlar som Bohusläningen, Göteborgs-Posten, Hallands Nyheter, Hallandsposten, Strömstads Tidning, Alingsås Tidning och TTELA omfattar Stampen Media utomhusreklambolaget Wallstreet Media och distributionsbolaget VTD. Totalt är vi drygt 1 500 medarbetare i koncernen.

Arbetsbeskrivning

VTD:s Distributionscentral är knutpunkten i vår verksamhet och ditt uppdrag är att stödja och bidra till att verksamheten utvecklas.
På Distributionscentralen hanteras produkterna paket, post och tidningar. På dagtid sorteras tiotusentals brev i vår postsorteringsmaskin. Under kväll/natt inkommer paket, tidningar och tidskrifter som i sin tur skannas, konsolideras och sorteras av personal på Distributionscentralen för att möjliggöra vidare transport ut i VTD:s distributionsnätverk.

Som produktionsledare arbetar du med att stödja det dagliga arbetet i produktionen. Vi arbetar med ständig utveckling av verksamhet och arbetssätt och ser dig som en viktig spelare i vårt förbättringsarbete. Du rapporterar till chefen för Distributionscentralen och tillsammans dina kollegor arbetar du med att optimera planeringen och arbetet med förbättringar av arbetsflödet i produktionen.
När vår Chef för Distributionscentralen, Robert, har semester är det du som axlar rollen som chef för produktionen.

Din uppgift blir bland annat att:
handha bemannings- och schemaansvaret för Distributionscentralens verksamheter.

hantera IT- och teknikfrågor rörande våra maskiner och tekniska arbetsredskap. Komplicerade IT-frågor hanteras av IT- eller systemansvarig.

operativt ansvarig för mottagning av produkter dagtid.

arbeta med det systematiska arbetsmiljöarbetet på Distributionscentralen. Säkerhet och arbetsmiljö är högt prioriterat. Som Produktionsledare kommer du arbeta med att säkerställa och följa upp att rutiner och ordningsregler följs samt arbeta med ständiga förbättringar.

Kompetensprofil

Du har relevant utbildning, gärna på högskolenivå. Meriterande är tidigare ledarerfarenheter. Du besitter teknisk och IT-kompetens och har ett stort intresse för människor och logistik.

Du är van vid arbete i MS Office och har lätt för att lära dig nya system. Goda kunskaper i svenska, både muntligt samt skriftligt, är ett krav. Eftersom vi har många engelskspråkiga medarbetare behöver du ha goda kunskaper i det engelska språket. Även B-körkort är ett krav för tjänsten.

Dina personliga egenskaper

Du är trygg, stabil, har självinsikt och inger förtroende i din kommunikation med såväl medarbetare som externa samarbetspartners. Du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du visar på gott ledarskap genom att leda, motivera och förse andra med de kunskaper som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt utan att tumma på kvalitén. Du lägger stor vikt vid ordning och reda både ur ett säkerhets- och kvalitetsperspektiv. Du är beslutsam och visar omdöme även under tidspress.

Mer information

VTD är ett specialiserat distributions- och logistikföretag, inriktat på utdelning av tidningar, paket och post till hushåll. VTD är verksamma över hela Västkusten, från Strömstad i norr till Laholm i söder och har ca 1 000 medarbetare i bolaget. Avdelningen Affärsutveckling och Logistik arbetar med förädling av existerande produkter och dess kunder men även utveckling av affären och produktregistret. VTD ingår i Stampengruppen som med Stampen Lokala Medier är huvudägare till verksamheten.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Åtta.45 investerar i ny plattform för digitaltryck – köper tre nya pressar

Åtta.45 investerar i flera inkjetpressar, en arkpress och ny mjukvara.

redaktionen@branschkoll.se

De köper Lenanders Grafiska

Stora förändringar i produktionen.

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger ny marknadsplats där företag kan byta till miljösmarta förpackningar

Ska bli länken som effektiviserar och automatiserar processen mellan förpackningsleverantörer och köpare. Målet är att hjälpa alla små och medelstora företag att byta till förpackningar som är bättre för miljön.

redaktionen@branschkoll.se

Industrigrupp förvärvar sin tredje etikett-aktör på kort tid – köper också in sig i Norge

Etikettmarknaden konsolideras ytterligare på den svenska marknaden.

redaktionen@branschkoll.se