Borås

Vinga söker Hållbarhetsutvecklare med compliance- och kvalitetsansvar

Om dig och rollen

Nu söker vi en ny stjärna till vårt team. Du som brinner för hållbarhet och drivs av att utveckla en värdekedja och en organisation i en mer hållbar riktning, det är dig vi söker. Vingas hållbarhet och produktutvecklingsarbete ska kännetecknas av funktionella produkter till hemmet där kvalitet, spårbarhet och en giftfri miljö står i fokus. Du kommer att arbeta nära vårt inköps- och designteam och huvudansvaret är att driva hållbarhetsarbetet framåt samt säkerställa att Vingas produkter efterlever relevant produktlagstiftning.

Vi letar efter en analytisk, informationssökande och nyfiken person som inte är rädd att prova nya lösningar. Eftersom vårt produktutbud är brett ser vi också att du tycker det är spännande att utforska nya områden och gärna tar dig an nya uppgifter.

Mer om tjänsten

 • Utveckla Vinga’s hållbarhetsarbete i alla delar av värdekedjan.
 • Arbeta nära sortimentsgruppen och inköp för att säkerställa ett hållbart utbud samt stöta, upprätta produktspecifikationer och göra riskbedömningar utifrån insamlad information. Planera och administrera relevanta produkttester.
 • Ansvar för planering och organisering av Vingas kvalitets- och miljöledningssystem(ISO 90001 och ISO 14001).
 • Driva och administrera arbete kopplat till socialt ansvarstagande och arbetsmiljö hos våra de fabriker vi samarbetar med. Vi är medlemmar i Amfori-BSCI och det administrativa arbetet sker i Amforis digitala platformen.
 • Bevaka förändringar i lagstiftningar och ansvara för att de produkter Vinga tar fram efterlever relevant lagstiftning (det inkluderar till exempel kemikalielagstiftningen, CLP-förordningen, CE-märkning, förpackningslagstiftning och lagstiftning för produkter och material i kontakt med livsmedel).
 • Administrativt arbete i vårt kemikalieverktyg ChemAct, i arbetet ingår också kontinuerlig dialog och utbildning av våra leverantörer. Uppföljning av krav på leverantörer och uppdatering av våra avtal och kravställning.
 • Organisera arbetet och jobba mot målet att minska Vingas klimatutsläpp. Insamling av data och beräkning av Vingas klimatutsläpp samt utveckling och förbättring av processen.
 • Daglig kontakt med olika intressenter så som leverantörer, vår inköpsentitet i Kina, kunder, externa konsulter och myndigheter. En del dagsresor ingår så som närvaro på föreläsningar eller medlemsmöten som hålls av de organisationer vi är aktiva medlemmar i.

Tjänsten är på heltid med placering på vårt huvudkontor i Viared, Borås.

Kvalifikationer

Vi ser gärna följande:

 • Relevant utbildning så som textilingenjör, produktutvecklare, hållbarhetsutvecklare, miljövetare eller liknande utbildning alternativt arbetslivserfarenhet från en liknande tjänst.
 • Vi ser gärna att du har bra kännedom om olika material och produktionsprocesser samt kunskap om lagstiftning kopplat till produkter inom vårt sortiment.
 • Du har känsla för detaljer och har en förmåga att se alla steg i värdekedjan men kan samtidigt se helhetsbilden ur ett större perspektiv.
 • En lagspelare tar vi för givet att du är, samt att du är kommunikativ då du kommer ha daglig dialog och samarbete med flera av våra andra avdelningar så som inköp/sortiment och säljteamet.
 • Vi söker en prestigelös person som arbetar strukturerat och är van att driva egna projekt.

Företaget

Vinga of Sweden AB grundades 2005 och dess grundare är fortfarande operativa i organisationen, vi är primärt verksamma i produktmediabranschen och har tagit rejäla kliv in i detaljhandel med fokus på hållbara produkter till hemmet. Vi står inför en rolig tillväxtresa och behöver stärka upp vårt team. Tycker du att det är viktigt med en företagskultur där ödmjukhet, delaktighet och engagemang är starka värdeord? Trivs du i ett klimat där innovation, utveckling och ett öppet sinne för nya lösningar står i fokus? Då kanske du är vår nästa Vingo och då tycker vi att du ska söka den här tjänsten.

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vänta inte med din ansökan, urvalet kommer att ske löpande.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Canon möjliggör fotoutställning för en mer inkluderande och kreativ värld

Kreativitet är lösningen på många utmaningar. Utställningsbilderna printas i samarbete med tryckeriet Pod Sthlm.

Canon bidrar till första fotoutställningen av Rise and Shoots studenter, den kreativa plattformen som verkar för att underlätta för unga fotografer från ytterstaden. Samarbetet är ett första steg för att tillsammans synliggöra ungas röster och bidra till en positiv samhällsförändring. Utställningen är printad på Canons skrivare och visas hos Changers Hub i Kista under sommaren.

Det är hos tryckeriet Pod Sthlm, med utrustning från Canon, som bilderna är printade.

Bilderna trycktes hos Pod Sthlm och de unga fotograferna var med på plats.

– Vi på Pod Sthlm tycker att Projektet Rise and Shoot är ett fantastiskt initiativ för våra ungdomar. Vi applicerar dagligen olika typer av kreativitet i alla våra projekt, och menar att kreativitet ofta är lösningen på utmaningen. Som samarbetspartner i projektet var det både roligt och givande att få träffa ungdomarna, höra hur dom arbetat med sina verk och samtidigt få visa hur det går till i produktionen. Att få ta del av produktionen tror vi uppmanar till ännu större kunskap och intresse för eleverna som vi tror och hoppas leder till fler framtida verk, säger Niklas Hultberg som är vd på Pod Sthlm.

Rise & Shoot arbetar med att förverkliga kreativa idéer hos ungdomar med passion för fotografering. Plattformens syfte är att möjliggöra vägar in i branschen och främja mångfald i de kreativa rummen. Rise & Shoot är det första i sitt slag som har fäste i Järvaområdet. I år blev 12 ungdomar, av 50 ansökningar antagna till Rise and shoots årslånga fotoutbildning. Från 23 juni och under sommaren visas studenternas första utställning i Kista vilket gläder grundarna Yusuf Hussein, Amina Mohamed och Fatuma Yussuf som leder fotoutbildningen.

– Jag brukar säga att alla människor är kreativa, men det som skiljer oss åt, är att de som tituleras kreatör faktiskt gör något utav de kreativa idéerna som de besitter, säger Yusuf Hussein, medgrundare och Executive Director på Rise & Shoot.

Yusuf Hussein är en prisbelönt poet, manusförfattare och filmregissör från ett av Stockholms ytterstadsområden. Ofta har han varit den enda ”kreativa” i sitt kompisumgänge. Drivkraften att få utbyte för sin kreativitet med likasinnade, är en anledning till att Rise & Shoot grundas 2022. En annan är att motverka den existerande likformigheten som råder i branschen.

– Det har brustit i verksamheter som främjar kreativitet i min hemort, Rinkeby. Tyvärr är många initiativ projektbaserade. Framgång finns i det kontinuerliga är min mening. Av den anledningen kände jag att det var en självklarhet att grunda Rise and Shoot. Och skapa möjligheter för andra som har passion för specifikt fotografering men varken har en förälder eller kontakt in i de rummen, fortsätter Yusuf Hussein.

Kyosei för allas bästa

Canon beskriver att man jobbar efter den den japanska företagsfilosofin Kyosei, som betyder ”att leva och arbeta för allas bästa”. Redan 1988 infördes filosofin globalt och följs idag av alla Canons 184.000 medarbetare världen över.

– Ihop med tryckeriet Pod Sthlm har vi skapat utställningen på 20 foton. Två plexiglasutskrifter kommer även permanent vara en del av Changers Hubs lokaler i Kista där utställningen visas. Som ledande bildföretag vill vi bidra till en positiv samhällsförändring genom att möjliggöra för fler kreatörer att ta plats, säger Matteus Celinski, Country Director Professional Printing Products Region Sverige.

– Jag vill innerligt tacka Changers Hub för att de öppnar upp ännu en hub, den här gången i Stockholms techcentrum i syfte med att främja entreprenörskap, media och tech. Tillsammans med Canon som i sin tur har hjälpt oss med framtagning av alla utskrifter till utställningen skapar de skillnad på riktigt och verkligen jobbar mot en mer inkluderande kreativ värld, tillägger Yusuf.

Fotografer som medverkar i utställningen: Benjamin Samsudin, Betelihm Abraha, Fardowsa Abdi, Hanan Adan, Idris Osman, Kamal Abdi, Li Danielsson, Merjem Olevic, Samer Tlili och Samrawit Issak.

Fakta Rise & Shoot

Rise & Shoot grundas 2022 av Yusuf Hussein, Amina Mohamed och Fatuma Yussuf. De arbetar för att förverkliga ungdomars kreativa idéer genom en ettårig fotoutbildning. I urvalsprocessen är talang och driv de enda avgörande faktorerna tillsammans med bilder som ska skickas in i samband med ansökan.

Instagram: www.instagram.com/riseandshoot_

Linkedin: www.linkedin.com/company/rise-and-shoot/

Fakta Changers Hub

Changers Hub är ett innovationshus i Alby, Botkyrka, Kista samt Hjällbo i Göteborg. Inom vår plattform och på våra hubbar erbjuds bl.a. Coworking spaces, program och kurser, inspirationsföreläsningar, idécoachning och events. Visionen är att demokratisera framgång så att alla unga får samma möjlighet att förverkliga sina idéer och påverka sin framtid oavsett startsträcka. 

Läs mer på changershub.se.

Amina Mohamed, Fatuma Yussuf och Yusuf Hussein är grundarna av fotoutbildningen Rise & Shoot.
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Rapport: Plast som bränns orsakar sex procent av Sveriges växthusgasutsläpp

Orkla har publicerat årets plastrapport.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Lätt att sortera rätt: Quorn inför standardiserad sorteringsmärkning

Quorn Foods inför den nordiska sorteringsmärkningen på alla sina dagligvaruförpackningar. När samma märkning finns både på förpackningen och på insamlingskärlet blir det lättare att sortera rätt, berättas det i en artikel på FTI:s sajt.

– Vi tyckte märkningen var bra, enkel och tydlig och bestämde oss för att använda den. Att samma symbol både finns på förpackningen och på återvinningsstationen tycker vi är en stor fördel och underlättar för konsumenten att sortera rätt. Hållbarhet och minskad klimatpåverkan är viktigt för oss och att underlätta och öka återvinningen av förpackningar är en del av vårt hållbarhetsarbete, säger Caroline Ullmark, Commercial Coordinator Nordics på Quorn Foods

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ikea och Älmhults kommun planerar YH-utbildning av förpackningsingenjörer

Ansökan är inskickad och man hoppas på utbildningsstart hösten 2023.

redaktionen@branschkoll.se
Annons