Borås

Vinga söker Hållbarhetsutvecklare med compliance- och kvalitetsansvar

Om dig och rollen

Nu söker vi en ny stjärna till vårt team. Du som brinner för hållbarhet och drivs av att utveckla en värdekedja och en organisation i en mer hållbar riktning, det är dig vi söker. Vingas hållbarhet och produktutvecklingsarbete ska kännetecknas av funktionella produkter till hemmet där kvalitet, spårbarhet och en giftfri miljö står i fokus. Du kommer att arbeta nära vårt inköps- och designteam och huvudansvaret är att driva hållbarhetsarbetet framåt samt säkerställa att Vingas produkter efterlever relevant produktlagstiftning.

Vi letar efter en analytisk, informationssökande och nyfiken person som inte är rädd att prova nya lösningar. Eftersom vårt produktutbud är brett ser vi också att du tycker det är spännande att utforska nya områden och gärna tar dig an nya uppgifter.

Mer om tjänsten

 • Utveckla Vinga’s hållbarhetsarbete i alla delar av värdekedjan.
 • Arbeta nära sortimentsgruppen och inköp för att säkerställa ett hållbart utbud samt stöta, upprätta produktspecifikationer och göra riskbedömningar utifrån insamlad information. Planera och administrera relevanta produkttester.
 • Ansvar för planering och organisering av Vingas kvalitets- och miljöledningssystem(ISO 90001 och ISO 14001).
 • Driva och administrera arbete kopplat till socialt ansvarstagande och arbetsmiljö hos våra de fabriker vi samarbetar med. Vi är medlemmar i Amfori-BSCI och det administrativa arbetet sker i Amforis digitala platformen.
 • Bevaka förändringar i lagstiftningar och ansvara för att de produkter Vinga tar fram efterlever relevant lagstiftning (det inkluderar till exempel kemikalielagstiftningen, CLP-förordningen, CE-märkning, förpackningslagstiftning och lagstiftning för produkter och material i kontakt med livsmedel).
 • Administrativt arbete i vårt kemikalieverktyg ChemAct, i arbetet ingår också kontinuerlig dialog och utbildning av våra leverantörer. Uppföljning av krav på leverantörer och uppdatering av våra avtal och kravställning.
 • Organisera arbetet och jobba mot målet att minska Vingas klimatutsläpp. Insamling av data och beräkning av Vingas klimatutsläpp samt utveckling och förbättring av processen.
 • Daglig kontakt med olika intressenter så som leverantörer, vår inköpsentitet i Kina, kunder, externa konsulter och myndigheter. En del dagsresor ingår så som närvaro på föreläsningar eller medlemsmöten som hålls av de organisationer vi är aktiva medlemmar i.

Tjänsten är på heltid med placering på vårt huvudkontor i Viared, Borås.

Kvalifikationer

Vi ser gärna följande:

 • Relevant utbildning så som textilingenjör, produktutvecklare, hållbarhetsutvecklare, miljövetare eller liknande utbildning alternativt arbetslivserfarenhet från en liknande tjänst.
 • Vi ser gärna att du har bra kännedom om olika material och produktionsprocesser samt kunskap om lagstiftning kopplat till produkter inom vårt sortiment.
 • Du har känsla för detaljer och har en förmåga att se alla steg i värdekedjan men kan samtidigt se helhetsbilden ur ett större perspektiv.
 • En lagspelare tar vi för givet att du är, samt att du är kommunikativ då du kommer ha daglig dialog och samarbete med flera av våra andra avdelningar så som inköp/sortiment och säljteamet.
 • Vi söker en prestigelös person som arbetar strukturerat och är van att driva egna projekt.

Företaget

Vinga of Sweden AB grundades 2005 och dess grundare är fortfarande operativa i organisationen, vi är primärt verksamma i produktmediabranschen och har tagit rejäla kliv in i detaljhandel med fokus på hållbara produkter till hemmet. Vi står inför en rolig tillväxtresa och behöver stärka upp vårt team. Tycker du att det är viktigt med en företagskultur där ödmjukhet, delaktighet och engagemang är starka värdeord? Trivs du i ett klimat där innovation, utveckling och ett öppet sinne för nya lösningar står i fokus? Då kanske du är vår nästa Vingo och då tycker vi att du ska söka den här tjänsten.

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev. Vänta inte med din ansökan, urvalet kommer att ske löpande.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Posterföretag i konkurs

Andra aktörer ser fortsatt positiv utveckling i nischen.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Naturvårdsverkets fakta om plast – och hur den kan hanteras bättre

IVL har på uppdrag av Naturvårdsverket tagit fram en checklista på hur företag jobba smartare med plast.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nytt samarbete ska få fler att panta sina förpackningar

Förpackningsinsamlingen, FTI, har inlett ett samarbete med återvinningsappen Bower med målet att ännu fler förpackningar ska lämnas till återvinning.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ketchup i pappersflaska

Kraft Heinz Company har aviserat att de startar ett samarbete med förpackningsutvecklaren Pulpex för att tillsammans ta fram en träfiberbaserad flaska för Heinz ketchup.

Denna flaska är en del i arbetet för företaget att uppnå målet att alla förpackningar ska vara helt återvinningsbara, återanvändbara eller komposterbara senast 2025. Förutom detta så har företaget målet att vara nettonollutsläppare av växthusgaser senast 2050, säger man i ett pressmeddelande.

– Förpackningsavfall är en utmaning som vi alla måste göra vårt bästa för att ta itu med. Det är därför vi är fast beslutna att vidta åtgärder för att ta fram hållbara förpackningslösningar för våra varumärken. Den nya flaskan är ett exempel på hur vi tillämpar kreativitet och innovation för att utforska nya metoder för att förse konsumenterna med hållbara förpackningar, säger Kraft Heinz vd Miguel Patricio.

redaktionen@branschkoll.se
Annons