Vinga och Fröken Foodie inleder samarbete

Lina Nilsson grundare och vd. I bakgrunden syns storsäljaren "Publådan".
Lina Nilsson grundare och vd. I bakgrunden syns storsäljaren "Publådan".

Vinga har inlett ett samarbete med matleverantören Fröken Foodie, genom samarbetet kan Vinga erbjuda matprodukter genom sina gåvokort samtidigt som Fröken Foodie når en större kundbas.

– Vinga kontaktade mig i somras och ville inleda ett samarbete kring våra matprodukter och det tyckte vi var en jättebra idé så från och med nu i höst så är åtta av våra matgåvor aktiva hos Vinga genom deras gåvokort. För oss handlar det om att nå ut bredare och nå de kunder som vi inte når idag. Även om vi såklart också har mat-gåvokort direkt från oss, säger Lina Nilsson, grundare och vd på Fröken Foodie, till Branschkoll.

Vi ser oss alltid om efter nya samarbetspartners till vårt erbjudande i gåvokorten och vi har länge saknat en leverantör som kan leverera en delikatesslåda med den typen av produkter som Fröken Foodie har. Vi fick tipset av en utav våra gemensamma återförsäljare vilket vi är väldigt glada för, säger Daniel Falk Gåvokortsansvarig på Vinga, till Branschkoll, och forsätter:

– Lina har fått ihop attraktiva produkter som jag tror att kommer vara uppskattade bland de som får ett av Vingas gåvokort under hösten. Att en stor del av deras produkter tillverkas i Sverige och med ekologiskt i fokus är ett starkt argument för oss. Produkterna är klara och fotade och uppe i vårt sortiment inför hösten och vi ser framemot att så småningom få feedback för att kunna utveckla samarbetet framåt!

”Jag jobbar med mathantverk”

Fröken Foodie har sin bas söder om Malmö och är startat av Lina Nilsson, konceptet har funnits sedan 2019, men i februari 2022 startade man upp som aktiebolag på grund av ökad efterfrågan.

– Jag jobbar med mathantverk kan man säga och den röda tråden bland våra produkter är att det smakar fantastiskt gott, sen är vi också väldiga noga med vilka produkter vi tar in. Helst svenska leverantörer, det ligger närmst om hjärtat men vi har exempelvis inga olivodlingar i Sverige och då får man välja andra leverantörer, även de med omsorg – helst familjeföretag som gör något unikt, exempelvis pasta med händerna, berättar Lina för Branschkoll.

Oavsett land eller typ av produkt så kommer samtliga med ett kort med kuriosa om produkten, var den är tillverkad, hur och av vem och så vidare. Något Lina berättar att hon är ensam om.

Jag har jobbat med mat i många olika former, dels drivit egna caféer och dels hos flera olika matproducenter i Skåne där jag bor. Jag har stor kunskap och ett stort intresse för mat. Mat genomsyrar hela mitt liv kan man säga.

Vilken är din favoriträtt då?

– Då måste jag nog säga en kryddig linsgryta.

Vill att hela Sverige ska kunna ta del av lokala delikatesser

Med de skånska kontakterna och då det dessutom är i Skåne en stor del av Sveriges småskaliga matproduktion sker är det svårt att undvika många skånska produkter i sortimentet förklarar Lina. Men de finns såklart, Fröken Foodie har mat från hela Sverige – Halland, Jämtland. Öland och så vidare.

– Jag startade Fröken Foodie under tiden jag jobbade med matproducenterna just eftersom jag märkte att mycket av maten ofta stannar där den produceras. Vi fick inte särskilt mycket mathantverk från Norra Sverige och vi skickade inte heller så mycket upp till dem och det var det jag ville ändra på. Det finns många mathjältar där ute som bakar knäckbröd, eller gör marmelad, eller något helt annat och det vill jag sprida till andra som också är passionerade kring matlagning, säger Lina och forsätter:

Många matproducenter gör allt för att överleva i dessa tider och det jättekul att kunna samarbeta med dem och hjälpas åt att hålla deras mathantverk vid liv.

”Från mitten av november och framåt är det banans”

Är det mycket att göra nu inför julen?

– Ja det är högt tryck inför jul, många offerter som går ut och många förbeställningar som läggs, samt lådor som ska skickas ut till showrooms runt om i landet. Men från mitten av november och framåt är det banans, då går det knappt att äta eller tänka fram tills jul, avslutar Lina Nilsson, vd och grundare av Fröken Foodie.

Ny generation i ledningen för Horizon i Norden

IMG 0135 1800
Ämnen i artikeln: Horizon

Paul Jakobson som sålt Horizons lösningar inom efterbehandling i Sverige och Norden under lång tid lämnar nu över rodret till en ny generation.

Ny Norden-vd är Mathias Jakobson som kommer att leda teamet med sälj och service.

Jack Dahl, som länge varit på den norska marknaden tar nu steget upp och ska leda den Nordiska säljorganisationen.

Paul Jakobson, avgående Nordenchef, kommer att ta rollen som senior advisor till verksamheten.

Ämnen i artikeln: Horizon
redaktionen@branschkoll.se

Automatiserad e-handel med unik nisch av posters till salu

redaktionen@branschkoll.se

Lidl tar fram exklusiv posterkollektion

lidl 2

Tillsammans med konstnärerna Emilia Ilke och Elin PK släpper Lidl Sverige nu en exklusiv posterkollektion som illustrerar det nya varumärket Matriket.

redaktionen@branschkoll.se

Till salu: Reklamfirma i Jämtland

Omsätter 2,5 miljoner kronor.

redaktionen@branschkoll.se

Allmedia i Malmö köper en Vanguard storformatare från Marabu

Allmedia Marabu
Ämnen i artikeln: AllmediaMarabuVanguard


Allmedia i Malmö, som drivs av Jonas Rydje, växer vidare och investerar nu i en storformatsskrivare från Vanguard som levereras av Marabu.

– Det är installation i Malmö nästa vecka, säger Jonas Rydje på Allmedia till Branschkoll.

Den nya printern, VK3220T-HS som printa i format upp till 200×318 cm, gör att Allmedia ökar sitt produktionsformat för att kunna optimera produktionen.

– Nu har vi möjlighet att leverera produkter i ett stycke istället för tvådelat, säger Jonas Rydje.

Det ökade produktionsformatet gör även att man effektivisera sin produktion på övriga jobb när man lättare kan samköra och optimera utskjutningar.

Jons berättar vidare att man har ”gott att göra på alla avdelningar”.

– Vi har gjort flera stora investeringar under senaste året i Indigo och en Colorado M5W för att höja Allmedias tryck-kvalité samt för att stå väl rustade för framtiden.

Två personer ytterligare har kommit in i bolaget och idag är man åtta personer.

Ämnen i artikeln: AllmediaMarabuVanguard
redaktionen@branschkoll.se

Sandéns Security Printing köper en Fujifilm-press från Visutech

Sandens Visutech
Ämnen i artikeln: FujifilmVisutech

Sandéns Security Printing investerar i en Revoria Press PC1120. Affären meddelandes på Sign&Print-mässan i veckan.

Med den nya investeringen Revoria Press PC 1120 kan Sandéns erbjuda specialfärger såsom silver och vitt, vilket man har sett en ökad efterfrågan av från marknaden. Detta ger företaget möjlighet att leverera mer skräddarsydda tryckprodukter till sina kunder.

Det var nyligen som Visutech skrev avtal med Fujifilm om att sälja både toner- och inkjet-pressar från leverantören.

Fujifilm Revoria Press PC1120 är en digital tonerpress med möjlighet att använda specialfärger som vitt och silver.

– Vi ser en potential i att mer flexibelt kunna använda specialfärger som t.ex. vitt och silver, detta ger oss möjlighet att även erbjuda marknaden digitaltryckta specialeffekter vilket vi hoppas på och tror skall generera oss fler nya affärsmöjligheter. Den nya pressen erbjuder också en betydligt större kapacitet än vår nuvarande lösning. Dessutom ser vi såklart stor nyttan av Visutechs serviceorganisation, säger Martin Sandén, vd på Sandéns Security Printing.

Ämnen i artikeln: FujifilmVisutech
redaktionen@branschkoll.se

UPPDATERAD: Konkurs för Stockholmstryckeri

Säljs på auktion.

redaktionen@branschkoll.se

Tryckt direktreklam på väg ner – men flera aktörer ökar sina investeringarna

ODR 1800

Fungerar bra för att marknadsföra priserbjudanden.

redaktionen@branschkoll.se

Addbrand utökar sin portfölj med färgat papper

Lessebo Addbrand.jpg 1800
Ämnen i artikeln: AddbrandLessebo

Addbrand och Lessebo har skrivit ett grossistavtal gällande det färgade papperet Lessebo Colours.

Därmed blir Lessebo Colours nu tillgängligt i Norge, Danmark, Finland och Sverige via Addbrand.

– Detta upplägg gäller vår färgade pappersserie Lessebo Colours i mindre kvantiteter som understiger en pall. Större kvantiteter finns att tillgå via Lessebo Paper, säger Ebba Ingvarsson på Lessebo till Branschkoll.

Addbrand säljer grafiska produkter (både med och utan tryck) och tjänster till tryckerier, profilföretag och förpackningstillverkare i Norden, och utökar alltså nu sitt sortiment.

Lessebo Colours lanserades 2022 och är en serie färgade papper bestående av 48 nyanser.

– Vårt nya samarbete med Lessebo Paper gör att vi både kompletterar och utökar vårt produktsortiment. Samarbetet stärker vårt löfte om att förse våra kunder med hållbart och högkvalitativt premiumpapper, säger Rickard Fredlund, försäljningschef på Addbrand.

– Med Addbrands starka distributionskanaler och expertis är vi glada över att kunna erbjuda våra hållbara pappersprodukter till en bredare kundkrets över hela Norden, säger Ebba Ingvarsson.

Ämnen i artikeln: AddbrandLessebo
redaktionen@branschkoll.se

Lessebo uppmärksammas för lansering av ny färg-kollektion

Lessebo colours
Ämnen i artikeln: Lessebo

Byrån F&B Happy tog fram kampanjen som nu kan vinna Svenska Designpriset.

Ämnen i artikeln: Lessebo
redaktionen@branschkoll.se