Videomarknadsföring: Ingli förklarar fördelarna med produktmedia och Sagaform presenterar höstens nyheter

Det blir allt vanliga med videomarknadsföring i branschen, säkerligen en blandning av Covid-19 och att tekniken blir mer tillgänglig. Här är två exempel på hur Ingli och Sagaform jobbar med video på lite olika sätt.

Penvalue från Ingli

Ingli har lanserat en filmserie om ”Penvalue”. I den första delen gör man en ansats att förklara varför produktmedia är en viktig marknadsföringskanal och hur det går att kombinera med digitala kanaler. Genom en proffsig produktion och referenser till relevanta rapporter uppnår man ett gott resultatet.

Pelle Ekblad på Ingli gör ett bra jobb framför kameran.
Sagaform lanserar hösten nyheter i ny filmserie

Sagaforms filmer fokuserar mer på att visa upp produkter och fungerar i princip som en höstkatalog i videoformat. I ett Linkedin-inlägg skriver man att:

Då vi precis som alla andra har behövt klura ut nya sätt att visa våra produkter på så presenterar vi denna höst våra produkter för både Sagaform och ByON digitalt. Detta gör vi tillsammans med vår koncept- och inköpschef Beatrice Lindgren. I filmerna nedan får ni ta del av höstens nyheter, klassiker och vad vi kallar must haves. Produkter gör sig alltid bäst när man får ta och klämma, men när det inte är möjligt så är en presentation av Bea näst in till lika bra!

Pluspoäng för god bildkvalitet och bra kameraarbete, men med tanke på hur stort varumärket är i Sverige och Skandinavien vore det möjligen en god idé att göra en svensk version också.
Ännu ett år med minskande klimatpåverkan för Lessebo

redaktionen@branschkoll.se

Effektsystemet: Ny branschstandard för att mäta effekt av marknadsföring

Ett stort steg mot att kunna avgöra – och jämföra – vilka kanaler och marknadsinsatser som ger bäst avkastning.

redaktionen@branschkoll.se

De upphandlar trycksaker för upp till 11 miljoner

redaktionen@branschkoll.se

Nystartat nätverk ska hjälpa företag med spårbarhetsfrågor

För alla som jobbar i värdekedjan med FSC- eller PEFC-märkta produkter.

Seose ska erbjuda expertis och rådgivning till ”virkesköpande” och ”träförädlande” företag för att säkerställa att man kommer rätt när det gäller spårbarhet och andra faktorer.

Företag som vill erbjuda produkter som är märkta med FSC och/eller PEFC behöver kunna visa att träråvaran har ett kontrollerat ursprung i certifierat skogsbruk. Men regelverket, det vill säga standarderna för spårbarhetscertifieringen uppfattas av de flesta som krångligt och svårt att tillämpa, skriver man på sin webbplats.

– Vi vet genom erfarenhet att många sitter ensamma med ansvaret för spårbarhetsfrågorna ute i industrin. Vi vill därför erbjuda expertstöd och ett nätverk av människor som också kan hjälpa varandra med tolkning av standardkrav, ”best practice” och ge varandra konkreta råd och tips på hur man kan undvika misstag och onödigt arbete, säger Emilia Bröms Axelsson, verksamhetsledare på Seose, i ett pressmeddelande.

Seose vänder sig till alla företag i kedjan, exempelvis: avverkningsorganisationer, sågverk, massabruk, bygghandlare, snickerier, leksakstillverkare, byggnadsentreprenörer, tryckerier och etikettillverkare.

Under sommaren och hösten kommer man hålla minst fyra nätverksträffar, flera av dem digitala. Mer information om dessa träffar hittar du här.

redaktionen@branschkoll.se