Logga in

Vedum söker Originalare/AD-assistent

20 september, 2018 | Av: Branschkoll | Dela:

En av våra medarbetare har valt att anta nya utmaningar och vi söker nu en originalare/AD-assistent till vår marknadsförings- och kommunikationsavdelning. Är du noggrann och brinner för text och form? Då kanske detta är jobbet för dig?

Rollbeskrivning
Som originalare/AD-assistent ingår du i företagets avdelning för marknadsföring och kommunikation. Avdelningen fungerar som en inhousebyrå och servar företagets samtliga tre affärsområden både lokalt och nordiskt. I samarbete med externa resurser produceras allt kommunikationsmaterial från Vedum, vilket bland annat omfattar katalog- och trycksaksproduktioner för kök och bad, kampanjer, webb samt annat säljstöds- och utbildningsmaterial. Här blir du en viktig spelare.

Uppdraget innefattar ansvar för originalprodukter för tryck och digitala plattformar utifrån företagets grafiska profil. Löpande support i bildhantering, grafiska produktioner och marknadsföring- och säljstödsmaterial samt att distribuera annonsmaterial, nyhetsbrev och digitala utskick. Du ansvarar för att originalproduktioner säkerställs utifrån Vedums grafiska profil.

Som originalare/AD-assistent ingår du i ett team om fem personer. Du rapporterar till chef för marknadsföring och kommunikation.

Din profil Du är en noggrann och självgående person som gillar text, färg och form. Vi tror du har arbetat något år med grafisk formgivning och layout för såväl print som digitalt. Du är van att vara delaktig och skapa och genomföra innehåll. Du har en god kommunikativ förmåga med goda språkkunskaper på svenska. Du är effektiv och trivs med att jobba i högt tempo och ser förbättringspotential.

Utbildning Du har gymnasiekompetens med teknisk eller grafisk inriktning kompletterad med utbildning eller erfarenhet från arbete inom trycksaks- och digitala produktioner, kommunikation, webb, sociala medier, bildhantering och enklare filmredigering. Du behärskar aktuella Adobe-program, programvaror för originalarbete och Office-paketet samt besitter en god känsla för layout och formgivning.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Snabbväxande trycksaksbroker tar in kapital – bygger marknadsplats för tryckerier

Gogoprint – en snabbväxande trycksaksbroker online med bas i Singapore – tar in pengar och satsar på att snabbt växa till fler marknader.

Posterföretag entrar svenska marknaden med gerillakampanj

Bolaget sätter upp sina posters runt om i Stockholm och för den tursamme eller observanta är det fritt fram att ta med sig postern hem … nästan.

Exakta investerar i digital 50×70-press

Exakta utökar den digitala produktionskapaciteten med en HP Indigo 12000 som trycker i B2-format. (mer…)

18 oktober är Papperspåsens dag – ”det är framtidens förpackning”

Pappersproducenter och pappersbärkassetillverkare har gått samman och skapat det man kallar Paper Bag Day den 18 oktober. (mer…)

Elanders säljer tryckeri i Kina

Oliver Bruns, koncernchef på Edelmann, som förvärvar ett tryckeri av Elanders. (Bild: Edelmann)

Globala förpackningstillverkaren Edelmann har köpt Elanders förpackningstryckeri i Kina som man startade 2005.  (mer…)

Fotogigant bygger ”tech hub”

Photobox Group, som har flera olika tjänster inom tryckta personaliserade fotoprodukter, öppnar det man kallar en ”Tech hub”

Nytt namn och ny profil för skyltföretag

Skyltföretaget Focusneo, tidigare Focus Neon, tar ”ett kliv in i framtiden” med nytt namn, logotyp och grafisk profil. (mer…)

Hon vill göra produktmedia av böcker

Anna Benson vill introducera sina välgörenhets-böcker i produktmedia-landskapet. Böckerna handlar om allt från prostatacancer till jordgubbar.

Så här investerar svenska företag i marknadsföring – bransch för bransch