Sweprod Graphics byter vd – hon tar över

Ewa Jansson blir ny vd för Sweprod på Gotland. (Bild: Sweprod Graphics/Press)

Ny vd för Sweprod Graphics blir den 37-åriga Ewa Jansson som tidigare varit försäljningschef. Det här efter att ägaren och tidigare vd Henrik Svensson avgått från vd-posten.

Bolaget är bland annat produktionsenhet för kedjan Skyltstället där man också är en av ägaran sedan 2015. Senaste bokslutet ökade man sin omsättning med 29 procent upp till 84 miljoner kronor.

Ewa har jobbat på Sweprod i sex år och sägs ha varit drivande i ledningsgruppen under många år, och kommer alltså från rollen som försäljningschef.

Henrik kommer stanna kvar i bolaget och fokusera på utveckling, automatisering och digitalisering. Han säger så här om sin nya vd:

– Ewa är redo för utmaningen som vd och har hela personalens stöd, hon är en av dom som kan företaget absolut bäst, känner till dess historik och styrkor men framför allt är hon redo med energi och nya tankar att ta Sweprod Graphics in i framtiden tillsammans med övriga ledningsgruppen och mig som ägare, enligt ett Facebook-inlägg.

Åtta.45 investerar i ny plattform för digitaltryck – köper tre nya pressar

Åtta.45 investerar i flera inkjetpressar, en arkpress och ny mjukvara.

redaktionen@branschkoll.se

De köper Lenanders Grafiska

Stora förändringar i produktionen.

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger ny marknadsplats där företag kan byta till miljösmarta förpackningar

Ska bli länken som effektiviserar och automatiserar processen mellan förpackningsleverantörer och köpare. Målet är att hjälpa alla små och medelstora företag att byta till förpackningar som är bättre för miljön.

redaktionen@branschkoll.se

Industrigrupp förvärvar sin tredje etikett-aktör på kort tid – köper också in sig i Norge

Etikettmarknaden konsolideras ytterligare på den svenska marknaden.

redaktionen@branschkoll.se