Våra nordiska grannar gör varsitt försök på en fysisk mässa i höst

norden messe

Förra veckan fick vi information från Villa Gabel i Norge om att man avser att hålla en fysisk mässa i augusti fördelad över två veckor. Och nu i dagarna kom besked från Myvendo Fair i Danmark om att det de facto blir en mässa i Odense, även den nu i augusti.

Villa Gabel, (vars hus för övrigt fyller 100 i år), ska hålla öppet vecka 34 och 35, alltså från den 23 augusti till 3 september.

Villa Gabel vill vara med och öppna upp Norge, därför planlägger vi en höstmässa, vi dubblar tiden till två veckor för att sprida ut besöken och kommer ha stränga restriktioner baserat på Oslo kommuns rekommendationer. Skulle det inte gå att genomföra mässan när det är tänkt senarelägger vi den. Vi håller er uppdaterade i våra kanaler, skriver man i ett pressmeddelande.

– Vi prövar att komma igång så får vi se vad som händer, vi kommer scanna alla som kommer in i huset så vi vet exakt hur många besökare det är hela tiden. Det finns fördelar med färre besökare också, längre möten med mer tid till varje besök. Vi hade en minimässa förra hösten och det blev succé, säger Paal Sjøvall på Fruit / Villa Gabel till Branschkoll.

Du som har Corona-pass är välkommen till Odense

Eller om du testar dig när du reser in i landet. Myvendo Fair ska hållas i Odense den 10-11 augusti.

Riktlinjerna för mässor i Danmark är på plats, du kan nu besöka Skandinaviens största promotionmässa. Från och med den 26 juni är EU Corona passport en realitet. Du skall ha Corona-pass. Icke vaccinerade personer ska testas vid inresa i Danmark, skriver Myvendo Fair i ett pressmeddelande.

Några av säkerhetsåtgärderna man vidtar är, mer platts i hallen, fyra meter breda gångar med avståndsmarkeringar. De minsta båsen kommer vara 12 kvadratmeter. Man delar ut munskydd och handskar till alla och handsprit ska finnas tillgängligt överallt i mässhallen.

Mer information om Myvendo hittar du här.

Hon blir Brover Groups nya E-Commerce Manager

brover group

Brover Group som äger Justnu, Printer och Calligraphen har anställt Helen Johansson som E-Commerce Manager till huvudkontoret i Borås.

– Helen kommer att ansvara för våra dotterbolags e-handelssatsningar och vara drivande i vår digitala omställning, säger Brover Groups CMO, Martin Ghaoui, i ett nyhetsinlägg.

Helen beskrivs som en Senior SEO-strateg med en magisterexamen i dataekonomi och även bedrivit utbildning inom digital marknadsföring.

– Helen har precis den bakgrund och kunskap som vi behöver inom Brover Group. Hon kommer att vara drivande för att våra dotterbolag ska kunna ta ledande positioner inom e-handel och digitalisering i sina respektive områden, säger Brover Groups vd, Jan Veres.

Helen tillträdde rollen den 7 juni.

redaktionen@branschkoll.se

28 oktober: Print Next har fått ett datum

Nätverket Grafkom, Grafiska Företagen och Nopa gör ett tredje försök att arrangera Print Next – ”Nordens största nätverksträff för grafisk bransch”.

Det blir den 28 oktober och platsen är hotell Royal Park i Frösundavik i Stockholm.

Det är en tidigare idrottsanläggning som byggt om till konferenslokal och studio under pandemin. Högt i tak och gott om plats/luft.

Spännande talare och nätverkande i branschen utlovas – så boka datumet redan nu.

Anmälan är öppen!

redaktionen@branschkoll.se

Revisionsbolag vinner tvist mot trycksaksbolag i konkurs – slipper betala 11 miljoner i skadestånd

redaktionen@branschkoll.se

Ännu ett år med minskande klimatpåverkan för Lessebo

redaktionen@branschkoll.se