V-tab varslar 35

V-tabs tryckeri i Backa i Göteborg varslar 35 av 106 personer om uppsägning på grund av minskande upplagor av dagstidningar. Göteborgsposten som ingår i samma koncern är största kunden och den ska nu tryckas på två pressar istället för tre.

Produktionen av NLT, Nya Lidköpingstidningen, flyttas enligt gp.se till tryckeriet i Landvetter.

– Det är bara i Backa vi har varslat. Vi behöver mindre produktion och därför behöver vi mindre bemanning, säger Peder Schumacher som är vd för V-tab till Sverigesradio.se.

IRM skruvar upp reklam-prognosen för 2021

redaktionen@branschkoll.se

Uniqlo får fortsatt förtroende att klä OS-truppen

os truppen kläder sportswear idrott

Uniqlo som varit officiell klädleverantör till Sveriges olympiska och paralympiska trupper sedan januari 2019 får nu förtroendet i drygt två år till, fram till 31 december 2024 vilket innebär att de kommer att klä de svenska trupperna under spelen i Paris samma år.

Vidare kommer Uniqlo under avtalstiden bland annat leverera kläder till svenska trupperna i olika internationella sportevenemang, inklusive resor, träning och vid mediala tillfällen, det här framgår av att pressmeddelande.

Varit kritiserade

Uniqlo har utsatts för en del kritik de senaste åren, dels har det rått delade meningar om designval, inte minst för OS-damernas fotbolldressar. Men man har också anklagats för att köpa sin bomull från den Xinjiangprovinsen som Amnesty med flera varnat för, något bland annat SVT rapporterat om.

redaktionen@branschkoll.se

De vanligaste misstagen företag gör i sitt långsiktiga varumärkesarbete

redaktionen@branschkoll.se

Marabu förvärvat av japansk tillverkare av screentrycksfärg

redaktionen@branschkoll.se