Stockholm

UNICEF söker Originalare

Vårt syfte är att ska skapa en bättre värld för alla barn, både i Sverige och utomlands. Vi vet att det går att förändra världen till det bättre och vi vet hur man gör. Över hela världen kämpar vi i slumområden, flyktingläger och avlägsna byar för att alla barn ska få den barndom de har rätt till. Barnkonventionen styr vårt arbete och varje dag hjälper vi miljontals barn att överleva och utvecklas. Bebisar vaccineras mot dödliga sjukdomar. Allt fler flickor får gå i skolan. Barnsoldater befrias. Familjer återförenas efter katastrofer.

UNICEF Sverige är just nu som organisation inne i en stor förändringsresa där målet är att öka insamlade medel genom ett förstärkt digitalt och analytisk arbetssätt. I detta arbete behöver vi nya roller som alla blir nyckelspelare. Låter detta intressant och lockande? Sök några av Sveriges just nu mest spännande digitala tjänster!


Om tjänsten:

Som Originalare ansvarar du för att redigera, klippa och bearbeta material till internt och externt bruk. Övergripande ansvarig för bilder och processer kring materialhantering och koordinering globalt och lokalt. Du är ansvarig för bildhantering såsom retuschering och friläggning. Du ingår i Marknad och kommunikationsavdelningen men fungerar som en stödfunktion till flera avdelningar vid behov. Du kommer att arbeta med layout och originalframställning av annonser, DM, butiksmaterial samt handböcker och rapporter. Du kommer även att jobba med grafisk material till hemsidan, bannerproduktion och vid behov hjälpa till med e-nyhetsbrev. Du har en vana av att säkerställa att den grafisk profilen efterlevs samt arbeta med externa leverantörer som tex reklambyrå. Du kommer även att ha ansvar för mindre fotograferingar.

Rollen rapporterar till CMO på UNICEF Sverige.


I korthet kommer du vara ansvarig för

  • Ansvarar för att redigera, klippa och bearbeta material till internt och externt bruk.
  • Ansvarig för bildhantering såsom retuschering och friläggning.
  • Layout och originalframställning av annonser, DM samt butiksmaterial för Unicef partners
  • Grafiskt material till hemsidan, bannerproduktion samt stötta andra avdelningar med produktion
  • Kontakt med tryckeri och andra externa samarbetspartners


Din profil och nyckelkompetenser:

Vi letar efter dig som har ett öga för färg och form och har en kreativ ådra. Du har goda kunskaper i Indesign, Photoshop, Illustrator, Premiere Pro eller liknande program. Du har en förmåga att sätta ihop text, grafik och bilder till en färdig produkt. Du är noggrann och van att följa brand guidelines samt har erfarenhet av att arbeta nära externa samarbetspartners ex tryckerier.

Erfarenhet:

  • Eftergymnasial utbildning el. motsvarande
  • 2-3 års erfarenhet från produktionsbyrå

Placering & start

Tjänsten är placerad på UNICEF Sveriges huvudkontoret i Stockholm och tillträde sker enligt överenskommelse.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt