Umeå

Umpac söker offsettryckare

Umpac AB grundades 1986 och tillverkar hållbara förpackningar i solid kartong med kvalificerat tryck. På Umpac strävar vi alltid efter hållbara lösningar, rätt kvalité och nöjda kunder. Vi är ett litet företag med höga ambitioner som erbjuder en platt organisation med fokus på glada och engagerade medarbetare. Vi befinner oss nu i en mycket positiv utveckling och kommer att behöva ytterligare en offsettryckare till vår nya tryckpress som vi installerar under september månad.

Är du vår blivande tryckare och nya medarbetare?

Om tjänsten

Tillsammans med övriga medarbetare ansvarar du för att tillverkningsprocessen sker med fokus på kvalitet och leverans i rätt tid. Du kommer att jobba som tryckare i vår produktion med goda utvecklingsmöjligheter. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

I dina arbetsuppgifter ingår det bland annat:

  • Ställa in tryckpress så att maskinen utnyttjas optimalt
  • Produktionsarbete vid tryckpress
  • Utföra kvalitetskontroller
  • Rapportera avvikelser
  • Arbeta med ständiga förbättringar

Din profil

Vi söker dig som är utbildad tryckare eller har motsvarande erfarenhet. Alternativt har du erfarenhet som maskinoperatör från industriell tillverkning.

Som person bör du vara positiv och lyhörd samt ha en vilja att lära dig och utvecklas. Du är van vid att ta ansvar och arbetar metodiskt och noggrant. Att hjälpa dina kollegor när det behövs ser du som en självklarhet. Vi värdesätter främst dina personliga egenskaper framför ett långt cv.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Ska sälja tryckeriet efter bara några år i branschen

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Namn- och ägarbyte på mindre tryckeri

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Lanserar taktila skyltar

Skyltmax berättar att man nu har lanserat taktila skyltar i sitt sortiment. Detta gör man för att det är ”en efterfrågad produkt som kompletterar företagets tidigare sortiment”.

– För oss är det viktigt att göra skyltar som är tillgängliga för alla. Det är dessutom en mycket efterfrågad produkt bland våra kunder säger produktionschef Andreas NeanderSkyltmax.

En taktil skylt är att hjälpmedel som möjliggör information via både syn och känsel. Allmänna platser och publika lokaler ska enligt lag vara tillgängliga för alla. Informationen skrivs ut i punktskrift, även kallat braille och det finns speciella standarder man följer vid tillverkning.

Läs också: TMG lanserar nischad e-handel för skyltar

– Våra taktila skyltar består av ett akrylmaterial som är reptåligt och har en fin yta. Detta är extra viktigt då skyltarna läses av via både känsel och syn, berättar Andreas vidare.

Skyltarna tillverkas enligt riktlinjer i Svensk standard SS 30600:2015 och följer punktskriftsnämndens skrivregler för punktskrift.

Signmax, bolaget bakom Skyltmax, har idag 69 anställda och omsatte 122 miljoner kronor under helåret som slutade sista april 2021. Bolagets huvudkontor och produktion ligger i Landvetter utanför Göteborg.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Se ”pilotavsnittet” av Branschkollen här – ny videopodd från Branschkoll

BLOGG: Här kommer en sommarhälsning från Branschkolls redaktion med en nyhet inför hösten.

Vi har under en tid diskuterat hur vi kan dela innehållet på Branschkoll i fler kanaler och landat i att en videopodd är ett kul och bra alternativ.

Tanken är att Branschkolls redaktörer ska diskutera aktuella händelser inom print, promotion och pack en gång varje månad.

”Tanken var aldrig att publicera”

I veckan gjorde vi ett test – ett Pilotavsnitt – och tanken var inte att publicera det. Det är en hel del jobb kvar med innehållet, strukturen, grafiken och övergångar. Men vi tycker att vi kom rätt så nära känslan som vi tänkt oss – och därför kan du nu se det allra första avsnittet nedan.

Som du ser presenterar vi också några av våra partners – de som har våra större annonsformat på branschkoll.se – och tanken är också att skapa nya möjligheter för företag att synas även i det här nya formatet.

Som sagt – ett första pilotavsnitt för att testa konceptet. I höst drar vi igång på riktigt med ett slipat upplägg, bättre grafik och schyssta övergångar :-). Hör gärna av dig med feedback – så kan vi göra detta så bra som möjligt!

redaktionen@branschkoll.se
Annons