Umeå universitet söker Medieproducent med inriktning på grafisk formgivning

Universitetets kommunikationsenhet och inhousebyrå ger kommunikationsstöd till fakulteter, institutioner, universitetsförvaltning och ledning. Kommunikationsenheten arbetar med universitetsgemensam extern och intern kommunikation, studentrekrytering, studentkommunikation, extern och intern webb samt event och arrangemang. Inhousebyrån ger service kring grafisk produktion, film, foto och webb. Inhousebyrån består av en sammansvetsad grupp av 9 personer, som tillsammans arbetar för att leverera produktioner med hög kvalité inom film, foto, grafisk produktion och webb.

Vi behöver nu förstärka vår formgivningsverksamhet med ytterligare en person från hösten 2021 till hösten 2022. Vi erbjuder en spännande, kreativ och ansvarsfull roll som medieproducent och formgivare. I befattningen ingår formgivning för tryckta och digitala medier samt animering och direktsändningar.

Arbetsuppgifter

Vi söker en erfaren, säker och självgående medieproducent som har en fördjupad kunskap inom formgivning.

Du kommer i huvudsak arbeta med grafisk formgivning men även animering och direktsändningar när behov uppstår. I rollen som grafisk formgivare kommer du arbeta med både tryckta och digitala medier. För tryckta medier kan det innebära allt från broschyrer, avhandlingsomslag, annonser, affischer till roll-ups och utställningsmaterial. För digitala medier kan det handla om banners, design av WordPress-siter eller att arbeta som webbredaktör. Du kommer också arbeta tillsammans med andra filmare, fotografer och formgivare för att skapa animeringar och producera direktsändningar.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en relevant eftergymnasial utbildning inom grafisk produktion eller medieproduktion och minst 3 års arbetslivserfarenhet inom grafisk produktion. Du ska ha goda kunskaper i Adobe Indesign, Adobe Illustrator och Adobe Photoshop och det är meriterande om du har kunskaper i Adobe After effects. Det är meriterande om du har erfarenhet av animering, kunskaper inom stillbildsfotografi och bildbehandling, kunskaper om och arbetat med att göra inlägg på Instagram samt kunskap om digital tillgänglighet.

Du kommer jobba med både stora och små projekt och uppgifter efter deadline, så det är viktigt att du är prestigelös och hugger tag i arbetsuppgifter där det behövs. Du har god samarbetsförmåga, är lösningsfokuserad och flexibel samt har viljan att tillsammans med övriga i teamet utveckla vår filmverksamhet.

Som person har du lätt att skapa goda relationer med chefer och medarbetare. Du ska ha en grundmurad känsla för service till kunder som vill ha hjälp av vår inhousebyrå där din tjänst är placerad. Det är en fördel om du redan har provat på att arbeta i en verksamhet där du arbetat med timdebitering. Du är serviceinriktad även när tempot är högt och har god samarbetsförmåga även under press med korta deadlines.

Du kan hantera både svenska och engelska som arbetsspråk i vanliga situationer, i både tal och skrift.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Åtta.45 investerar i ny plattform för digitaltryck – köper tre nya pressar

Åtta.45 investerar i flera inkjetpressar, en arkpress och ny mjukvara.

redaktionen@branschkoll.se

De köper Lenanders Grafiska

Stora förändringar i produktionen.

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger ny marknadsplats där företag kan byta till miljösmarta förpackningar

Ska bli länken som effektiviserar och automatiserar processen mellan förpackningsleverantörer och köpare. Målet är att hjälpa alla små och medelstora företag att byta till förpackningar som är bättre för miljön.

redaktionen@branschkoll.se

Industrigrupp förvärvar sin tredje etikett-aktör på kort tid – köper också in sig i Norge

Etikettmarknaden konsolideras ytterligare på den svenska marknaden.

redaktionen@branschkoll.se