Tyckte du gåvor för 2.500 var mycket? Norge dubblar det

I Sverige är det i år som bekant möjligt att ge sina anställda gåvor för totalt 2.500 kronor, tack vare den temporära pandemigåvan på 2.000 kronor samt den ordinarie beloppsgränsen som nu är höjd till 500 kronor.

I Norge däremot höjer man i år det ordinarie gåvobeloppet från 2.000 kronor till 5.000 kronor.

Förutom det höjda beloppet har man också gjort att det gäller alla typer av gåvor och fördelar som arbetsgivare kan ge sina anställda som i vanliga fall är skattepliktiga.

Det här gör det möjligt att exempelvis ge anställda en telefon, internet eller en hyrbil, ja till och med boende, mer om det kan du läsa här.

IRM skruvar upp reklam-prognosen för 2021

redaktionen@branschkoll.se

Uniqlo får fortsatt förtroende att klä OS-truppen

os truppen kläder sportswear idrott

Uniqlo som varit officiell klädleverantör till Sveriges olympiska och paralympiska trupper sedan januari 2019 får nu förtroendet i drygt två år till, fram till 31 december 2024 vilket innebär att de kommer att klä de svenska trupperna under spelen i Paris samma år.

Vidare kommer Uniqlo under avtalstiden bland annat leverera kläder till svenska trupperna i olika internationella sportevenemang, inklusive resor, träning och vid mediala tillfällen, det här framgår av att pressmeddelande.

Varit kritiserade

Uniqlo har utsatts för en del kritik de senaste åren, dels har det rått delade meningar om designval, inte minst för OS-damernas fotbolldressar. Men man har också anklagats för att köpa sin bomull från den Xinjiangprovinsen som Amnesty med flera varnat för, något bland annat SVT rapporterat om.

redaktionen@branschkoll.se

De vanligaste misstagen företag gör i sitt långsiktiga varumärkesarbete

redaktionen@branschkoll.se

Marabu förvärvat av japansk tillverkare av screentrycksfärg

redaktionen@branschkoll.se