Tryckerisammanslagning skapar regionalt stortryckeri i Västsverige

Mats Wall (t.v.) är vd och ägare på RisbergsAdbox som tillsammans med Cela skapar en helt ny grafisk aktör i Västsverige.
Mats Wall (t.v.) är vd och ägare på RisbergsAdbox som tillsammans med Cela skapar en helt ny grafisk aktör i Västsverige.

RisbergsAdbox och Cela Grafiska går samman och bildar ett helt nytt grafiskt fullserviceföretag i Uddevalla.

Idag finns man i Uddevalla, Vänersborg, Munkedal och Åmål men från början av nästa år samlas man under samma tak i Uddevalla. Sammanslagning gör att man får helt andra resurser att serva kunderna på den lokala marknaden, berättar Mats Wall som är ägare och vd på RisbergsAdbox för Branschkoll.

– Vi kommer ligga på en omsättning runt 60 miljoner kronor och får en rejäl grafisk produktionsanläggning i Uddevalla, säger Mats Wall till Branschkoll.

Blir ett helt nytt namn

Det nya bolaget ägs till lika delar av tidigare delägare och under hösten ska man förbereda allt för en sammanslagningen. Då skapar man också ett helt nytt varumärke och namn för företaget.

Den grafiska branschen genomgår stora strukturförändringar och stora tryckerier i Stockholm, Göteborg och Malmö köper upp de mindre ute i landet och tar hem verksamheten, berättar Mats Wall.

– Genom att gå samman på den marknad där vi både finns själva och har våra kunder så får den företagstäta regionen mellan Göteborg och Karlstad ett eget regionalt stortryckeri.

Målet är att växa långsamt och stabilt från dagens omsättning på 60 miljoner kronor.

– Genom den kompetens som redan finns inom bolagen och de resurser som vi nu gemensamt kan investera i kommer vi att hävda oss väl på framtidens grafiska marknad.

I tryckeriet kommer RisbergsAdbox befintliga offsetpress i formatet 70×100 att vara hjärtat tillsammans med digital produktion i både ark och storformat.

Idag har bolagen tillsammans runt 40 anställda men hur det blir när allt är klart vet man inte.

– Personalmässigt vet vi inte än men vi hoppas kunna ta med så många som möjligt.

Satsning inom förpackning och display

Förutom tryckeriverksamheten med tillhörande tjänster som till exempel logistik så har man sedan många år varumärket Adbox. Det handlar om både förpackningar och specialdisplayer som görs i kartong och well genom tryck, stansning och kashering. Inom detta område ska man göra en extra satsning, berättar Mats.

Marknaden på väg upp igen

När det gäller Corona så ser man nu en snabb återgång till mer normala förhållanden.

– Det har repat sig ordentligt efter Corona. Inga av våra kunder har lämnat oss och de börjar nu beställa igen. Och vår största kund New Wave satsar ordentligt just nu, säger Mats Wall.

Nystart i januari 2021

Fusionen beräknas vara genomförd och det nya bolaget operativt från 1 januari 2021.

– Det är en offensiv satsning och vi ser att det är en möjlighet att bygga en stark aktör med bra resurser i regionen. Vi tror att det här kommer bli gôrbra, avslutar Mats.

Lagom mix i marknadsföringen skapar bäst effekt – visar ny forskningsrapport

100 watt 1800

Vilken typ av kommunikation driver bäst effekt? Här är svaret och marknadsföring offline står starkt. Mycket starkt.

redaktionen@branschkoll.se

Svensk bild-app med eget tryckeri i samarbete med telekombolag

Når 29 miljoner användare genom partnerskapet.

redaktionen@branschkoll.se

Detta är en fossilfri transport

Postnord leverans 1800
Ämnen i artikeln: Postnord

Branschöverenskommelse definierar konceptet – ska eliminera otydliga och missvisande miljöpåståenden.

Ämnen i artikeln: Postnord
redaktionen@branschkoll.se

Postnord först med Svanenmärkta e-handelstransporter

Postnord svanen
Ämnen i artikeln: Postnord
Ämnen i artikeln: Postnord
redaktionen@branschkoll.se

Pressbyråns affischer blev viral succé

Pressbyran Kanelkampanj 2023 1800

Pressbyråns senaste kampanj för kanelbullens dag blev en total succé. Först stals affischer på stan – nu säljs en kollektion på auktion.

Resumé skrev i förra veckan om kampanjen som ”utsatts för stöldvåg”.  Byrån Åkestam Holst hade gjort en pastisch av fransk parfymreklam och det gillades av passerande som helt enkelt tog med sig affischerna hem.

– Responsen har varit fantastisk, även med Pressbyrå-mått mätt. Många kunder har hört av sig och efterfrågat materialet eller de digitala filerna för att kunna skriva ut själva. Att våra utomhusaffischer är så här heta är ovanligt även för oss, säger Lennart Schultz, marknads- och kommunikationschef på Reitan Convenience Sverige till Resumé.

Säljs på Tradera

Nu säljs de fyra motiven på Tradera – tryckta exklusivt och inramade för att kunna hängas upp på väggen direkt. Pengarna från det vinnande budet doneras till Håll Sverige Rent.

Du hittar auktionen här.

Tomma ramar pa tunnelbanan 1800
Tomma ramar i rulltrapporna. Bild: Pressbyrån
redaktionen@branschkoll.se

Plockmatic anställer marknadschef

John Elliot 20230926 135851987 iOS 1800
Ämnen i artikeln: Plockmatic

Plockmatic Group har utsett John Elliot att ansvara för koncernens marknadsföring.

Rekryteringen sker i en viktig fas för företaget som fortsätter att expandera globalt, skriver man i ett pressmeddelande.

John Elliot har över 17 års erfarenhet av B2B-marknadsföring och kommer senast från en roll som marknadschef på 3nine AB.

– Jag ser fram emot att bidra till företagets globala expansion och stärka dess varierade varumärkesportfölj, säger John Elliot.

Ämnen i artikeln: Plockmatic
redaktionen@branschkoll.se

Visual Art tecknar avtal med Alko för digitala skärmar i butik

Visual art 1800
Ämnen i artikeln: Visual Art

Visual Art har ingått ett avtal med Alko, den finska statsägda alkoholförsäljaren, för att modernisera och förbättra företagets digitala medienätverk i butikerna. Avtalet, som har ett årligt värde på cirka 150 000 euro, kommer att se Visual Art konvertera 200 digitala ytor i 72 butiker över hela Finland.

– På bara fyra veckor kunde vi konvertera 200 digitala ytor i 72 butiker över hela Finland till Signage Player, säger Andreas Ström, Chief Revenue Officer på Visual Art Group i ett pressmeddelande.

Visual Art kommer att hantera underhållet av det digitala medienätverket och vidareutveckla mjukvaruplattformen Signage Player, medan Fite (som man vann upphandlingen tillsammans med) tar ansvar för utrustningsunderhåll och nya skärminstallationer.

Ämnen i artikeln: Visual Art
redaktionen@branschkoll.se

Zetadisplay förvärvar österrikiska Peakmedia

Malmö-baserade Zetadisplay har köpt Peakmedia, ett framstående digital signage-företag i Österrike. Affären, som finansieras genom Zetadisplays befintliga lånefaciliteter, syftar till att stärka företagets närvaro i DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz).

Zetadisplays vd, Per Mandorf, framhåller att förvärvet kompletterar företagets tillväxtstrategi i DACH-regionen. Peakmedia, som har kunder även i södra och östra Europa samt på Balkan, tillför en attraktiv kundportfölj och möjligheter till gemensamma tillväxtinitiativ.

För Peakmedia är affären en del av deras tillväxtstrategi och en möjlighet att stärka sin marknadsposition. Företaget kommer initialt att fortsätta under sitt nuvarande varumärke som en del av ZetaDisplay.

Peakmedia grundades 2012 och har nu cirka 9.000 aktiva licensierade installationer. De erbjuder en rad tjänster som spänner från konceptdesign till installation och innehållsproduktion inom digitala skyltar enligt ett pressmeddelande.

redaktionen@branschkoll.se

Allt tuffare läge för nyhetstidningar på papper

Dagstidning

Kvällstidningarna slutar med söndagstidning på papper – och i glesbygden är den helt på väg bort. Slutet för nyheter på papper närmar sig. Vissa aktörer håller hårdare i papperet än andra.

redaktionen@branschkoll.se

Xerox köper ut Icahn för 6 miljarder

Xerox Adaptive CMKY Plus Technology for PrimeLink output mid 1800
Ämnen i artikeln: Xerox

Xerox återköper alla sina aktier som ägs av Carl Icahn för 542 miljoner dollar.

Ämnen i artikeln: Xerox
redaktionen@branschkoll.se