Logga in

Tryckeriet K-Print från Estland står på Scen på Print Next 19

21 mars, 2019 | Av: Branschkoll | Dela:

Helin Kliimann, Karol Karu, Magnus Thorkildsen, Katre Savi och Piret Närep.

Nätverksträffen Print Next är på väg att bli en mötesplats för hela den grafiska branschen i Norden och Baltikum – nu är två nya talare från K-Print i Estland bekräftade.

Nätverket Grafkom berättar att man varit i Tallinn för att träffa den estländska branschorganisationen, Association of Estonian Printing & Packaging Industry (AEPPI). Ett femtiotal företag som var nyfikna på Print Next 19 medverkade på mötet.

– Det var fantastiskt att träffa Katre Savi [vd på AEPPI] och branschorganisationens medlemmar. Extra kul är det att se så många unga människor med en stark tro på branschens framtiden, säger Magnus Thorkildsen på Grafkom.

Nio bolag har bekräftat att de kommer på Print Next

Mötet var en succé och nio företag har redan anmält sig till Print Next 19, vilket betyder att ett tjugotal estländare kommer besöka Stockholm den 7 maj, och sannolikt tillkommer ännu fler.

– Print Next håller verkligen på att bli en mötesplats för tryckeribranschen i Norden och Baltikum. Och det är kul att få föra samman dessa företag så att de kan utbyta kunskap och potentiellt göra affärer med varandra, säger Magnus Thorkildsen.

Ytterligare två talar klare från Estland

Katre Savi, som alltså är vd på AEPPI har varit bekräftad som talare ett tag (se alla talare här), men efter mötet står det klart att även Karol Karu and Piret Närep som är ansvariga för export på det framgångsrika tryckeriet K-Print kommer stå på scen tillsammans med Katre.

Klicka på loggan nedan för att läsa mer om Print Next 19

Arctic med nytt is-vitt papper

Efter White, Highwhite och Ivory kommer nu Ice i Arctic Papers serie Arctic Volume. (mer…)

Snabbväxande online-tryckeri och Landa kommer till Print Next den 7 maj

Koen Vlieghe från Landa och Wouter Haan som driver ett snabbväxande onlinetryckeri delar med sig av sin kunskap på Print Next den 7 maj.

Grafkom arrangerar den 7 maj nätverksträffen Print Next tillsammans med Grafiska Företagen och Nopa. Nu börjar talarna presenteras och på listan finns företag som Landa och Simian. (mer…)

Alsander och Stålhäll ska leda Brandfactory efter rekonstruktionen

Brandfactory har avslutat sin rekonstruktion och Martin Alsander tar över som koncernchef.

Addbrands trycksaker finns nu hos Unitedprofile – enkelt tillgängliga hos anslutna återförsäljare

Johannes Råsbrant, marknadschef på Addbrand och Mange Lindblad, vd på Unitedprofile.

Den senaste leverantören att ansluta sig till Unitedprofile är trycksaksproducenten Addbrand – som blir den första leverantören hos Unitedprofile vars huvudfokus ligger på just trycksaker. (mer…)

Så påverkar Coronaviruset branschen

Coronavirus är egentligen en grupp av olika virus, det senast upptäckta viruset heter Novel coronavirus 2019 (2019-nCoV). Namnet kommer från latinets ord för krona ”Corona” eftersom viruset påminner om just en krona. (Bild virus: WHO)

I skrivande stund är över 60.000 bekräftat smittade av Coronaviruset och över 1.300 av dessa har lett till dödsfall. Viruset har dominerat mediebevakningen världen över de senaste veckorna, allmänheten är orolig och många drar sig för att resa till framförallt Kina, men även Asien generellt. Men hur påverkar viruset vår bransch?

Kraftigt ökat intresse för information om hållbarhet och det tryckta mediet

Niklas Bille var snabb med att börja använda information om det tryckta mediets hållbarhet från Two Sides – som bland annat tagit fram en broschyr om myter och fakta kring tryck och papper. (Bilder: Two Sides Nordics)

Two Sides, som informerar om det tryckta mediets hållbarhet, blir allt mer aktiva i Norden. Nyligen öppnade man upp för lokala företag att bli partners och har redan fått med sig elva företag i Norden och Baltikum – varav tre svenska och fyra norska tryckerier. (mer…)

Scanlux Packaging öppnar kontor i Sverige

Jasmine Jilltoft och Anna Pramborn som ska jobba på Scanlux nyetablerade kontor i Helsingborg.

Danska förpackningsaktören Scanlux Packaging öppnar kontor i Helsingborg.

Strejken är över: Finska pappersindustrin har ett nytt kollektivavtal

Nu kan papper lastas igen i finska hamnar. (Bild: Wikimedia Commons, Hummelhummel [CC BY-SA])

Den finska strejken i pappersindustrin är över. (mer…)

Komori utökar med efterbehandling inom civitryck – förvärvar MBO

Japanska Komori utökar sin produktportfölj med falsmaskiner genom att förvärva tyska MBO. Detta betyder att MBO gör ett nytt försök att sälja verksamheten. (mer…)