Tryckeri i Storbritannien blir helt veganskt

Tryckeriet Hatch får sitt vegan-certifikat. (Bild: Hatch)

Tryckeriet Hatch Print har blivit det första i Storbritannien som erkänns av Vegetarian Society för en produktion som är helt fri från animaliska produkter.

Hatch som är verksamma främst i London registrerades som bolag först 2017, och ganska snart tog Gary Toomey som grundat bolaget kontakt med Vegetarian Society för att undersöka vad som krävdes för att bli certifierad.

Detta var nytt territorium både för Vegetarian Society (en organisation som verkar för veganism) och för Toomey, säger han i ett uttalande.

– Det första jag behövde göra var att ta kontakt med hela min leverantörskedja för att kontrollera hur produkterna framställdes och kolla om de som använde sig av djurprodukter kunde erbjuda alternativ, annars fick jag hitta en ny leverantör.

För att Vegetarian Society skulle kunna ge Toomey certifikatet var han tvungen att spåra allt material, inklusive: papper, lim, bläck och självhäftande produkter hela vägen till källan.

I ett blogginlägg från Hatch säger Toomey att:
– Det finns så många företag som har animaliska beståndsdelar i sina produkter, om ett bolag kan klara sig utan, varför kan inte alla? Vi kan hugga ner träd från ohållbara skogar och skada oskyldiga djur, eller så kan vi leva hållbart utan att vara beroende av att skada och döda andra varelser. För oss är valet enkelt.

HP ökar farten på nya storformatarna

HP kommer med nya storformatsskrivare. Det är modellerna Designjet och Pagewide som nu uppgraderas.

redaktionen@branschkoll.se

Mimaki lanserar nya skrivare för print direkt på objekt

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger sin första förpackningsfabrik

redaktionen@branschkoll.se

Investmentbolag går in i plastlåde-branschen

redaktionen@branschkoll.se