Tryckeri förvärvar sig in sig i 4Sign-kedjan

Ulf Dunér, vd för Tryckcentrum, välkomnar Jens Albinsson från A-Skylt till Tryckcentrum.
Ulf Dunér, vd för Tryckcentrum, välkomnar Jens Albinsson från A-Skylt till Tryckcentrum. Tryckcentrum

Tryckcentrum i Karlskrona förvärvade den 4 juni Sölvesborgsföretaget A-Skylt.

Våra företag kompletterar varandra på många områden och sammanslagningen innebär en viktig förstärkning av konkurrenskraften i hela Blekinge, skriver man i ett meddelande. 

Tryckcentrum har det senaste året också förvärvat RC-Reklam och fortsätter alltså sin expansion. Nyligen byggde man en ny anläggning som bolagen flyttade till.

– Tillsammans har vi mejslat fram tankarna för en kontrollerad expansion som säkrar en långsiktigt positiv utveckling. Det sker i hela länet med insatser i alla kommuner från öst till väst, säger Ulf Dunér vd på Tryckcentrum.

Produktion i Sölvesborg

I Sölvesborg blir det en ren produktionsanläggning med inriktning på skyltproduktion och armerade glasfiberskyltar. Ulf Dunér berättar att man ska utveckla och satsa extra stort i den befintliga planprintern och fräs/skärbordet. En egen plåtverkstad finns även i Sölvesborg som kommer att utökas med mycket jobb från Karlskrona.

I Karlskrona blir det fortsatt satsning på Arbetskläder, dekal/dekorproduktion, fordonsdekor och det klassiska tryckeriet.

– Vi satsar hårt och skall framåt och blir den starkaste aktören i sydöstra Sverige.

Med i 4Sign-kedjan

A-Skylt är ansluten till kedjan 4Sign vilket man också ser som en stor möjlighet.

– Vi ser kedjan som en bra affärsmöjlighet då vi blir det enda riktiga tryckeriet i kedjan. Det finns även andra medlemmar som vi kan bygga nya affärsmöjligheter med, säger Ulf Dunér.

Ny digital tryckpress

Samtidigt investerar Tryckcentrum i Karlskrona i en helt ny digitalpress – en Iridesse från Xerox som levereras av Iqita.

– Tryckcentrum har mer än fördubblat sin omsättning de senaste åren och har som mål att vara den ledande leverantören av tryckta medier i Sydöstra Sverige. Detta bygger på de tre starka delarna – print, skylt och dekor samt yrkeskläder.

Vid det senaste årsskiftet flyttade de tre verksamheterna ihop under samma tak i helt nybyggda lokaler i Torskors i Karlskrona.

Hänger upp skylten på sitt nybyggda tryckeri i Karlskrona. (Bild: Tryckcentrum)

Hon blir Brover Groups nya E-Commerce Manager

brover group

Brover Group som äger Justnu, Printer och Calligraphen har anställt Helen Johansson som E-Commerce Manager till huvudkontoret i Borås.

– Helen kommer att ansvara för våra dotterbolags e-handelssatsningar och vara drivande i vår digitala omställning, säger Brover Groups CMO, Martin Ghaoui, i ett nyhetsinlägg.

Helen beskrivs som en Senior SEO-strateg med en magisterexamen i dataekonomi och även bedrivit utbildning inom digital marknadsföring.

– Helen har precis den bakgrund och kunskap som vi behöver inom Brover Group. Hon kommer att vara drivande för att våra dotterbolag ska kunna ta ledande positioner inom e-handel och digitalisering i sina respektive områden, säger Brover Groups vd, Jan Veres.

Helen tillträdde rollen den 7 juni.

redaktionen@branschkoll.se

28 oktober: Print Next har fått ett datum

Nätverket Grafkom, Grafiska Företagen och Nopa gör ett tredje försök att arrangera Print Next – ”Nordens största nätverksträff för grafisk bransch”.

Det blir den 28 oktober och platsen är hotell Royal Park i Frösundavik i Stockholm.

Det är en tidigare idrottsanläggning som byggt om till konferenslokal och studio under pandemin. Högt i tak och gott om plats/luft.

Spännande talare och nätverkande i branschen utlovas – så boka datumet redan nu.

Anmälan är öppen!

redaktionen@branschkoll.se

Revisionsbolag vinner tvist mot trycksaksbolag i konkurs – slipper betala 11 miljoner i skadestånd

redaktionen@branschkoll.se

Ännu ett år med minskande klimatpåverkan för Lessebo

redaktionen@branschkoll.se