Logga in

Tre nya digitalpressar från Konica Minolta

16 september, 2014 | Av: Branschkoll | Dela:

PRESS_C1085_C1100_99bade1ad2Pressmeddelande från Konica Minolta 2014-09-16

Konica Minoltas lanserar stolt tre nya högpresterande och mycket kompetenta produktionsmaskiner.

bizhub PRESS 2250P är vår snabbaste produktionsmaskin för svartvitt någonsin. Kapaciteten är hela 250 sidor/minut. Den ger faktiskt ännu högre produktivitet än sin oerhört framgångsrika föregångare bizhub PRESS 1250P, som fick en BLI Award och som enda modell i sin klass fick fem stjärnor i kategorin produktivitet. Med bizhub PRESS 2250P sätter vi en ny standard för vad som är möjligt.

bizhub PRESS C1100 och C1085 är våra snabbaste och mest kraftfulla produktionsmaskiner för färg. C1085 printar 85 sidor/minut upp till 350g, C1100 100 sidor/minut upp till 350g. Dessa maskiner stärker Konica Minoltas erbjudande i segmentet över succémaskinerna bizhub PRESS C1060/1070, som lanserades tidigare i år.

bizhub PRESS C1085/1100 är framtagna för kvalitetsmedvetna verksamheter som jobbar med de riktigt stora printvolymerna och där snabbhet, effektvitet och låga produktionskostnader är ett måste. En av de tekniska nyheterna är OFS (Output Feedback System) för att säkra printkvalitet i långa serier. Tillsammans med ripleverantörerna Creo och Fiery stärker Konica Minolta sitt erbjudande till den grafiska branschen.

Miljöpåståenden i din marknadsföring – så här funkar det

(Bild: Konsumentverket)

Om du använder miljöpåståenden i din marknadsföring behöver du tänka efter först.

Podd: Han vill omdefiniera tryckindustrin – ”Tillväxtmöjligheterna är enorma”

”Det har aldrig varit en mer spännande tid för den grafiska industrin än den tid vi står inför nu. Tillväxtmöjligheterna är enorma”. Detta säger Henrik Müller-Hansen, Gelatos grundare, i det senaste avsnittet av Branschkollpodden. Om du är entreprenör och vill få nya idéer inför framtiden – så är det spännande lyssning. (mer…)

Grundaren lämnar Lasertryk – ska satsa vidare på pizzabranschen

Duon som startade Lasertryk skiljs nu åt, i alla fall som kollegor på tryckeriet, när Anders Grønborg (t.h.) lämnar bolaget. (Bild: Lasertryk)

Anders Grønborg lämnar sina poster på Lasertryk och Scandinavian Print Group som han grundade tillsammans Esben Mols Kabell för över 20 år sedan.

Elanders och Universeum ska folkutbilda om IT-avfall

Elanders i samarbete med Universeum i Göteborg. (Bilder: Pexels och Universeum)

Elanders har inlett ett samarbete med Universeum som är Sveriges nationella vetenskapscenter,

Nu säljer Stordalen (nästan) rubbet till Bonnier

Nu säljer Petter Stordalen 70 procent av sitt bokförlag Strawberry Publishing till Bonnier Books och menar att de är den perfekta partnern för fortsatt tillväxt.

Svensk Direktreklam landar ÖoB och flera andra stora kunder

Henrik Olsson, SDR.

Print och TV starka tillsammans. (mer…)

Vill du fortsätta sälja B2B? Det här måste du göra för att nå fram till kunderna

B2B-affärer görs nu allt mer digitalt. Nya sätt att effektivare göra affärer växer fram i pandemins spår. Hoppar du på tåget?

Ingen ska behöva dö av ett elakt virus bara för att näringslivet ska komma på fötter igen. Ingen måste tillbaka till exakt samma arbetssätt för att få sitt företag att blomstra när pandemin dragit förbi. Branschkoll tar dig med på en resa till andra sidan pandemin och på vägen får du fakta som kan hjälpa dig ta viktiga beslut. Den som ser möjligheter istället för problem kommer att gå vinnande ur krisen. 

–> Visa hänsyn och investera i de bästa verktygen för digital försäljning. Det kommer att ta dig, dina medarbetare och ditt företag till en ny framtid med fler, större och smartare affärer.

Billes går ”all in” på CO2-kompensering – alla trycksaker blir klimatneutrala

Niklas Bille, vd för Billes Tryckeri, jobbar kontinuerligt med att sänka sitt företags klimatpåverkan.

Billes Tryckeri i Göteborg tar nu steget fullt ut och ser till att alla produktioner blir klimatneutrala oavsett om kunden efterfrågar det eller inte. (mer…)

Danagårdlitho går över till grönare transporter

Peter Hjelm, vd för Danagårdlitho.

Danagårdlitho går över till transporter med lägre miljöpåverkan. ”Vi angriper ett väsentligt miljömål”.