Torsten startar bryggeri

bryggeri öl

50.000 liter öl med inspiration från Tyskland och Tjeckien ska snart rinna ur öltankarna i Kosta.

Som en fortsättning på satsningen på mat & dryck i Kosta pågår just nu bygget av Kosta bryggeri i Plenty house gamla lokaler. Här kommer inom kort att bryggas nästan 50.000 liter öl per år. Till att börja med kommer Kosta bryggeri erbjuda en handfull klassiska europeiska öltyper som Pils, Hefewizen, Pale Ale och Porter. Inspirationen kommer från Tyskland, Tjeckien, Storbritannien och Irland men vi kommer naturligtvis att sätta en personlig prägel på vårt öl. Vi planerar även att ge möjlighet för ölprovningar, bryggerivisningar, konferenser och andra aktiviteter, skriver man i ett pressmeddelande.

Gin & Påskmust

Men planerna stannar inte vid öl, man ska också brygga en hel del gin och har planer på att komplettera med fler drycker framöver.

Vi satsar på att ha en mycket välsorterad gin-bar där man kommer att hitta dels Kostas egna gin men givetvis även andra bra ginsorter från hela världen.

– Vi planerar även att tillverka andra kolsyrade drycker såsom olika sorters tonics för att kunna skapa Kostas bästa Gin & Tonic, men även drycker som enbärsdricka, jul- & påskmust, sockerdricka, hallonsoda och andra alkoholfria drycker” säger bryggmästare Henrik Ingo.

Hon blir Brover Groups nya E-Commerce Manager

brover group

Brover Group som äger Justnu, Printer och Calligraphen har anställt Helen Johansson som E-Commerce Manager till huvudkontoret i Borås.

– Helen kommer att ansvara för våra dotterbolags e-handelssatsningar och vara drivande i vår digitala omställning, säger Brover Groups CMO, Martin Ghaoui, i ett nyhetsinlägg.

Helen beskrivs som en Senior SEO-strateg med en magisterexamen i dataekonomi och även bedrivit utbildning inom digital marknadsföring.

– Helen har precis den bakgrund och kunskap som vi behöver inom Brover Group. Hon kommer att vara drivande för att våra dotterbolag ska kunna ta ledande positioner inom e-handel och digitalisering i sina respektive områden, säger Brover Groups vd, Jan Veres.

Helen tillträdde rollen den 7 juni.

redaktionen@branschkoll.se

28 oktober: Print Next har fått ett datum

Nätverket Grafkom, Grafiska Företagen och Nopa gör ett tredje försök att arrangera Print Next – ”Nordens största nätverksträff för grafisk bransch”.

Det blir den 28 oktober och platsen är hotell Royal Park i Frösundavik i Stockholm.

Det är en tidigare idrottsanläggning som byggt om till konferenslokal och studio under pandemin. Högt i tak och gott om plats/luft.

Spännande talare och nätverkande i branschen utlovas – så boka datumet redan nu.

Anmälan är öppen!

redaktionen@branschkoll.se

Revisionsbolag vinner tvist mot trycksaksbolag i konkurs – slipper betala 11 miljoner i skadestånd

redaktionen@branschkoll.se

Ännu ett år med minskande klimatpåverkan för Lessebo

redaktionen@branschkoll.se