Stockholm

TEKO söker ny vd

TEKO, Sveriges Textil- & Modeföretag söker nu efter ny VD som ska företräda sina medlemmar samt vara TEKO- branschens röst i det politiska landskapet. Som VD för TEKO ska du starkt bidra till detta samt leda TEKO och dess medlemmar i omställningen mot en cirkulär affärsmodell.

VD förväntas utveckla TEKO:s strategi, vision och mål samt modernisera organisationen och dess arbetssätt för att säkerställa ökad medlemsnytta.

Arbetssättet ska vara proaktivt med vilja att påverka tidigt i beslutsfattandet för att kunna “påverka vad som händer”. Stort fokus på hållbarhet, innovation och ett proaktivt deltagande i debatten samt att verka för en nära och synlig relation med övriga förbund inom Svenskt Näringsliv och andra för TEKO relevanta organisationer och aktörer.

Uppdraget som VD för TEKO är mångfacetterat och i uppdraget ligger ett stort ledaransvar, såväl internt som att externt kunna bygga allianser. Ny VD ska på ett enkelt och tydligt sätt nå ut, såväl externt som internt med förbundets mål. VD kommer agera relationsbyggare och måste kunna skapa förtroende hos organisationens medlemmar.

I VD:s uppdrag ligger att leda en organisation som är geografiskt spridd med medlemmar med diversifierade behov och agendor. VD:n ska hålla samman och leda TEKO och företräda TEKO- industrin i Sverige. Som medlem i Svenskt Näringsliv har VD en viktig roll i att företräda TEKO i dessa sammanhang. Att samverka och samarbeta med övriga sektorer inom Svenskt Näringsliv är viktigt för att kunna agera kraftfullt för TEKO:s frågor.

Den internationella dimensionen blir allt mer påtaglig, speciellt frågor på EU-nivå, vilket VD kommer att vara engagerad i.

VD rapporterar till förbundsstyrelsen, med styrelseordförande Anne Ludvigsson. Tjänsten är placerad på TEKO:s kontor på Storgatan 5, i centrala Stockholm.

Bakgrund och erfarenheter

Följande erfarenheter är relevanta för TEKO:s framtida VD:

 • Dokumenterad erfarenhet från ledande befattning i näringslivet, branschorganisationer, forskningsinstitut eller liknande, gärna med en bakgrund inom marknad, kommunikation, utveckling eller hållbarhet.
 • God kännedom om det svenska och europeiska politiska systemet och den lagstiftande processen.
 • Erfarenhet ifrån policyformulering och påverkansarbete samt av att proaktivt driva långsiktigt viktiga opinionsfrågor.
 • Mycket god kunskap i att professionellt kommunicera, såväl muntligt som skriftligt, på svenska och engelska.
 • Erfarenhet av medlemsstyrd organisation.
 • God förståelse för företagsamhetens villkor och kännedom om eller erfarenhet ifrån den svenska textilbranschen.
 • Högskolexamen.

Personliga egenskaper

Följande egenskaper är önskvärda hos ny VD för TEKO:

 • Bra inkluderande chef/ledare som är representativ.
 • God analytiker med strategisk höjd som kan prioritera rätt.
 • Resultatinriktad, drivande med hög social kompetens och förmåga att entusiasmera organisationen, dess medlemmar och medarbetare.
 • Prestigelös – kunna arbeta i en liten organisation med begränsade resurser
 • Samarbetsorienterad och lösningsorienterad, med förmåga att samverka med andra organisationer.
 • God etik och sunda grundläggande värderingar där mångfald, öppenhet och hållbarhet är viktiga grundstenar.
 • Sunt förnuft och gott omdöme.
 • Orädd med stark integritet och förmåga att stå upp för viktiga principer.
Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Ska sälja tryckeriet efter bara några år i branschen

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Namn- och ägarbyte på mindre tryckeri

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Lanserar taktila skyltar

Skyltmax berättar att man nu har lanserat taktila skyltar i sitt sortiment. Detta gör man för att det är ”en efterfrågad produkt som kompletterar företagets tidigare sortiment”.

– För oss är det viktigt att göra skyltar som är tillgängliga för alla. Det är dessutom en mycket efterfrågad produkt bland våra kunder säger produktionschef Andreas NeanderSkyltmax.

En taktil skylt är att hjälpmedel som möjliggör information via både syn och känsel. Allmänna platser och publika lokaler ska enligt lag vara tillgängliga för alla. Informationen skrivs ut i punktskrift, även kallat braille och det finns speciella standarder man följer vid tillverkning.

Läs också: TMG lanserar nischad e-handel för skyltar

– Våra taktila skyltar består av ett akrylmaterial som är reptåligt och har en fin yta. Detta är extra viktigt då skyltarna läses av via både känsel och syn, berättar Andreas vidare.

Skyltarna tillverkas enligt riktlinjer i Svensk standard SS 30600:2015 och följer punktskriftsnämndens skrivregler för punktskrift.

Signmax, bolaget bakom Skyltmax, har idag 69 anställda och omsatte 122 miljoner kronor under helåret som slutade sista april 2021. Bolagets huvudkontor och produktion ligger i Landvetter utanför Göteborg.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Se ”pilotavsnittet” av Branschkollen här – ny videopodd från Branschkoll

BLOGG: Här kommer en sommarhälsning från Branschkolls redaktion med en nyhet inför hösten.

Vi har under en tid diskuterat hur vi kan dela innehållet på Branschkoll i fler kanaler och landat i att en videopodd är ett kul och bra alternativ.

Tanken är att Branschkolls redaktörer ska diskutera aktuella händelser inom print, promotion och pack en gång varje månad.

”Tanken var aldrig att publicera”

I veckan gjorde vi ett test – ett Pilotavsnitt – och tanken var inte att publicera det. Det är en hel del jobb kvar med innehållet, strukturen, grafiken och övergångar. Men vi tycker att vi kom rätt så nära känslan som vi tänkt oss – och därför kan du nu se det allra första avsnittet nedan.

Som du ser presenterar vi också några av våra partners – de som har våra större annonsformat på branschkoll.se – och tanken är också att skapa nya möjligheter för företag att synas även i det här nya formatet.

Som sagt – ett första pilotavsnitt för att testa konceptet. I höst drar vi igång på riktigt med ett slipat upplägg, bättre grafik och schyssta övergångar :-). Hör gärna av dig med feedback – så kan vi göra detta så bra som möjligt!

redaktionen@branschkoll.se
Annons