T-shirt.se har köpt en Kornit och blivit GOTS-certifierade – ”Vi tror att detta är framtiden inom textilt tryckeri”

kornit t-shirt textiltryck
På Textiltryck har man gjort flera tunga investeringar för att möta framtidens kunder.

T-shirt.se satsar på digital och miljövänligare produktion.

T-shirt.se har inte legat på latsidan det senaste året, bland annat så har man investerat i en DTG-printer från Kornit, fått sin tryckprocess GOTS-certifierade och blivit official dealer av Stanley/Stellas produkter.

T-shirt.se (Hobby Reklam AB) fyllde faktiskt hela 60 år som företag under 2021 och nu för tiden så drivs det av syskonenNiclas Axelsson och Ingela Axelsson Svenson. Trots pandemin bestämde sig syskonen för att man skulle ”Investera och säkra verksamheten för framtiden”. Genom att få på plats en mer hållbar produktion och ett större ekologiskt sortiment är planen att generera nya affärer för bolaget.

LÄS OCKSÅ: Liketoppen: Tshirt.se fyller 60 år (och lanserar ny sajt)

Köpt en Kornit

En nyckelkomponent i satsningen är såklart den DTG-printer från Kornit, närmare bestämt en Storm HD6 Lite, man fick på plats i slutet av 2021. Kornit är textiltryckarnas Rolls Royce och det är en av få printers från märket som finns I Sverige som vi på Branschkoll känner till.

Från att vara ett renodlat Screentryckeri i 60 år har man nu utökat med en helt digital produktionslina. I den digitala Kornitmaskinen kommer enbart GOTS-certifierade plagg att tryckas, med certifierade färger. Under 2021 har arbetet med att ställa om delar av fastigheten till den nya produktionslinan gjorts, inklusive ombyggt lager och mer renodlade produktionsytor för digitalt tryck. En stor investering för bolaget, skriver man i ett pressmeddelande.

– Vi tror att detta är framtiden inom textilt tryckeri och reklambranschen, och det är något vi känner starkt för. Det möjliggör ett snabbare produktionssätt, med möjligheter till mindre serier och en tydligare grön profil, säger Ingela Axelsson Svenson, delägare.

Maskinen köptes av Kornits svenska återförsäljare Indukta i Borås och har varit operativ sedan november. I videon nedan trycker man t-shirts till Flipper-SM.

Certifierade enligt GOTS

Det var nu i dagarna som den sista pusselbiten föll på plats för företaget med global certifiering enligt GOTS-standarden.

– Riktig kul, och spännande. Vi har tittat på flera certifieringar och med vår satsning på klädmärket Stanley/Stella föll det naturligt att även GOTS-certifiera vår tryckproduktion. Nu kan vi erbjuda en marknadsledande digital trycktjänst som dessutom är hållbarhetscertifierad, säger Niclas Axelsson, delägare för Hobby Reklam AB.

Och det är inte bara hållbarhetsfördelarna som spelar in utan det här är funderingar och satsningar som man funderat på och velat göra i flera år.

– Vårt miljöfokus ihop med setup för webshopslösningar gör att vi blir en unik totalleverantör, vi löser allt från digital styckvis produktion till det traditionella screentrycket vid större volymer, avslutar Niclas Axelsson.

Annons

DHL höjer priserna med nästan 8 procent

Ämnen i artikeln: Transporter

DHL Express Sverige meddelande nyligen att de kommer höja sina priser med 7,9 procent från och med den 1 januari 2023.

DHL Express justerar sina priser årligen, med hänsyn till inflation, valutaförändringar och andra ökade kostnader, bland annat relaterade till att följa förbättrade säkerhetsbestämmelser, i de 220 länder och territorier där företaget är verksamt. Prisjusteringen varierar från land till land, beroende på lokala förhållanden och kommer att beröra kunder med standardavtal, skriver man i ett pressmeddelande.

Med den årliga prisjusteringen kan vi investera i vår infrastruktur och teknologi för att säkerställa motståndskraftiga och hållbara kundlösningar i världsklass. Det inkluderar toppmoderna flygplan och fordon, utvidgning av våra faciliteter för att möta ökande efterfrågan från kunder och investeringar i gröna och mer hållbara lösningar, såsom hållbart flygbränsle och elfordon, säger Peter Ervasalo, vd, DHL Express Sverige.

Ämnen i artikeln: Transporter
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Sök utvecklingspengar: Ny- eller vidareutveckla bioekonomi-processer

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Marvaco förändrar i toppen

Ämnen i artikeln: Marvaco

Sunnebaserade flexospecialisten Marvaco meddelar att man gör ändringar i ledningen.

Ämnen i artikeln: Marvaco
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Rätt förpackning minskar matsvinnet

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Svensk förpackningsaktör värmer helt samhälle med sin spillvärme

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Adapa är Schur Flexibles nya namn

Schur Flexibles, med huvudkontor i Österrike och 22 produktionsenheter i elva länder byter namn.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Rekonstruktion för Arjowiggins i UK

Utan egen råvara klarar man inte prishöjningarna på massa, el och transporter.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

De vann Pro Carton Award för unga designers

Ämnen i artikeln: Tävling

Två svenska bidrag nådde finalen.

Förpackningsorganisationen Pro Carton arrangerar årligen tre olika tävlingar för att premiera kreativa lösningar av kartongförpackningar.

Nyligen avgjordes Pro Carton Young Designers Award, som förstås vänder sig till unga designers. De flesta av pristagarna är förpackningslösningar som ska kunna ersätta nuvarande alternativ gjorda av plast och eftersom plastbantning är något många företag är inne på så har juryn följt med sin tid. Det ligger ju också i organisationens intresse att lyfta fram just detta.

Tejphållare i papper och en presentförpackning för burkar.

Vinnaren i såväl kategorin Public Award som Food & Drinks blev den briljanta lösningen för den som ser en mastodontfilm på bio (en mastodontfilm kräver förstås dubbla popcornportioner) ”Twin bags for popcorn and beverages”.

Alla vinnare:

  • Public Award: Twin Bags for Popcorn and Beverages
  • Creative Cartonboard Packaging: Float – en förpackning för badsalt som ser ut som en båt då den öppnas
  • Creative Cartonboard Ideas: Swingtape – en tejprullehållare som ersätter plast-dito
  • Sustainability: Allign – butiksförpackning för elektriska komponenter
  • Newcomers Award: Gift packaging for liquids – ville skapa förpackningar som tar bort onödigt material, utan att kompromissa med skyddet av produkten.

Svenska bidrag till final

Victoria Claesson och Pella Bergqvist från Broby Grafiska tog sig till final med sitt bidrag Noods, en lösning för att enklare ta med sig takeaway-maten hem.

Även från Nackademin kom ett finalbidrag. Det var Bloom Box, en presentförpackning för konfektyr, som var framtaget av Katja Nivala, Sandra Alkevik och Emelie Meilink.

Ämnen i artikeln: Tävling
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nästa generations förpackningspress från HP och Koenig & Bauer kommer 2023

Ämnen i artikeln: HPKoenig & Bauer

För digitaltryck på både wellpapp och falskartong.

Ämnen i artikeln: HPKoenig & Bauer
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Pappersförpackningen till Vogue får pris för hållbar design

Ämnen i artikeln: Stora EnsoTävling

Magasinet Vogue Scandinavia vinner ytterligare ett desingpris för sin förpackning till magasinet som man startade upp under 2021. Förpackningen är tillverkad av Ensocoat, ett papper från Stora Enso.

Tidigare har man vunnit Red Dot Design Award och nu får man också en utmärkelse i Pentawards där man belönas med brons i kategorin Sustainable Design.

Alla vinnare i årets Pentawards finns här.

Läs också: Nya Vogue Scandinavia får förpackning av papper

Läs också: Packade tidningen i pappersförpackning – nu vinner man designpris

Ämnen i artikeln: Stora EnsoTävling
redaktionen@branschkoll.se
Annons
[esi bk-get-single-ad group_id="2165" cache="public" ttl="0"] [esi bk-get-single-ad group_id="2167" cache="public" ttl="0"]