Logga in

Swedol och TOOLS söker Försäljningschef för KAM-grupp

19 november, 2020 | Av: Branschkoll | Dela:

Swedol och TOOLS står inför en spännande och expansiv fas då man sedan 1 oktober är samordnade i en gemensam organisation. Vi söker nu vår nästa Försäljningschef för vår Key Account Manager grupp. Vi söker dig med ett strategiskt men samtidigt framåtlutat mindset som vill vara med och påverka företagets fortsatta tillväxt.

Vi söker specifikt dig med bakgrund som Försäljningschef där du framgångsrikt har lett försäljning mot stora kunder med komplexa tjänster och långa säljprocesser. Du kommer att ha en central roll i en organisation som präglas av korta beslutsvägar och högt till tak.

Som Försäljningschef hos oss på Swedol/TOOLS kommer du att ha fullt personalansvar för ett team bestående av kunniga, drivna och relationsskapande Key Account Managers i hela Sverige. Du kommer att vara ansvarig för att leda ditt team under vägledning av våra målsättningar och vi eftersträva ett coachande ledarskap. Detta innebär ansvar för att introducera, coacha, uppmuntra och följa upp samtliga medarbetare.

Rollen som Försäljningschef för KAM-enheten innebär ett stort ansvar för att leda utvecklingen av våra största kundkonton vilket är en nyckelfaktor för vår tillväxt där vi fortsätter ta marknadsandelar och växa för framtiden. Vi tror att rätt person trivs i en roll som inte enbart kännetecknas av strategiska frågeställningar utan som även innebär ett hands-on ledarskap med kundnära dialoger.

Det är därför av största vikt att du har dokumenterad framgångsrik erfarenhet av att driva och motivera storkundssäljare i en matrisorganisation. Rollen som Försäljningschef innebär att du bland annat är ansvarig för att implementera, utveckla och följa upp affärsplan och budget. Ditt närmaste team kommer att bestå av direkt ledarskap av nio Key Account Managers, en KAM-grupp som leds via en mellanchef samt en KAM för Nytello – lätta yrkeskläder.

Ditt uppdrag blir att genom strategiskt och operativt försäljningsarbete, coaching och ett stort kundfokus säkerställa och skapa vår fortsatta tillväxt på marknaden. Du utgår från vårt kontor i Tyresö eller vårt kontor i Göteborg. Du rapporterar till vår Landschef som är nyfiken på vad du kan tillföra i form av nya tankesätt kring försäljning, strategi och ledarskap och du ingår i den svenska försäljningsorganisationens ledningsgrupp.

Vi erbjuder

  • En mycket central roll i en välmående organisation med en varm, positiv företagskultur med ett utpräglat kundfokus.
  • Chansen att utveckla och skapa en framgångsrik och proaktiv försäljningskultur tillsammans med en mycket kompetent ledningsgrupp.
  • Möjligheten att representera högkvalitativa produkter och välkända varumärken.
  • Möjligheten att vara med och skapa nästa kapitel i Swedol/TOOLS-resan.

Om dig

Som ledare har du förmågan att coacha dina medarbetare till goda resultat. I vår bedömning kommer vi att lägga stort fokus på ditt affärsmannaskap, din vilja att lyckas och din förmåga att leda, inspirera och motivera dina medarbetare. Som person, vågar du utmana, komma med nya idéer samtidigt som du är en riktigt skicklig relationsbyggare, såväl internt som externt. Du trivs lika bra ute hos kund och utvecklar vår och kundens affär såväl som du älskar att påverka internt och inspirera och leda KAM-gruppen. Du är trygg i din roll som ledare och med din karismatiska, entusiasmerande och drivna personlighet är du en tydlig förebild för modern, proaktiv försäljning. För att vara framgångsrik som försäljningschef hos oss på Swedol/TOOLS är du framåtlutad, kunnig, ödmjuk, strukturerad samt skicklig på att delegera och prioritera.

Dina erfarenheter och kompetenser

  • Minst 3 års ledarskapserfarenhet med fullt personalansvar inom komplex försäljning mot storkund med dokumenterade goda försäljningsresultat.
  • Dokumenterad framgångsrik erfarenhet av att leda hands on samt på distans
  • Flytande i svenska och god affärsengelska i tal och skrift

Vill du bli en del av vårt lag? Skicka in din ansökan redan idag!

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Grafisk koncern startar nytt företag för skyddsprodukter

Framtidens lagerrobot enligt Elon Musk – Eftermonteras på befintliga lagerlokaler

Elon Musk är kanske hetast i världen just nu – och när han uppmärksammar något så tenderar det att få spridning

Roupéz lanserar nytt varumärke – produkter med tryck till företag och privatpersoner

Med fokus på e-handel och smidig produktdesign.

Trovärdighetsproblem för FSC efter Sveaskogs allvarliga överträdelser

(Bilder: Sveaskog)

FSC är i blåsväder igen efter att statliga Sveaskog flera gånger begått högsta nivån av regelbrott mot FSC-reglerna. FSC tillbakavisar kritiken.

Snabbväxande svensk fotobokstjänst tar in 100 miljoner från välkänd investerare

Lina Andersson grundade succébolaget 2017. (Bilder: Press)

2020 omsatte man 75 miljoner kronor – de 25 anställda ska nu bli 50.

Network Innovation fokuserar på NI Solutions – ska utvecklas med nya verksamheter

Magnus Lundgren ska tillsammans med kollegorna utveckla NI Solutions som nu får fullt fokus hos Network Innovation.

Vid årsskiftet flyttades Network Innovations avdelning Premium Brands till systerbolaget Tura Scandinavia. På Network Innovation läggs nu fullt fokus på att utveckla NI Solutions. (mer…)

En öl för varje insläppt mål – personifierat print när det är som bäst

Målvakten Willy Caballero till vänster håller upp sin öl. (Bild: Twitter)

Fotbollsspelaren Lionel Messi har slagit världsrekord i flest mål för en enskild klubb – hyllas nu av sponsorn med unika etiketter.

SEMINARIUM: Sälj grafiska tjänster på nätet – lär dig av experter i Europa

Pandemin förändrar hur man gör affärer i näringslivet och även i den grafiska branschen. (mer…)

Procurator lägger packaging-verksamhet i eget bolag

Procurators förpackningsverksamhet bildar ett eget nytt bolag och det som tidigare hette Procurator Packaging Solution blir nu till Pacudo. (mer…)