Swedol köper företag verksamt inom profil- och arbetskläder

Swedol har förvärvat Promera Yrkeskläder AB. Bolaget har en butik i Karlskrona varifrån de säljer arbets- och profilkläder. Bolaget omsatte 7,7 miljoner kronor år 2017.

Under första kvartalet 2019 så ska Swedol etablera sig i Karlskrona och bolagets varumärke Grolls kommer öppna en butik i samma lokaler som Promera ligger i idag. Promeras verksamhet kommer således integreras i Grolls.

– Vi har höga förväntningar på vår etablering i Karlskrona. Tillskottet av Promeras välskötta affär inom yrkeskläder och skydd kommer att bidra till att den nya butiken får en flygande start, säger Clein Johansson Ullenvik, vd och koncernchef i Swedol, i ett pressmeddelande.

– Genom att vi nu blir en del av Swedolkoncernen kommer vi att kunna ge våra kunder ännu bättre service. Vi vet att många av dem har behov av de delar av Swedols sortiment som vi inte har i dag och nu kommer de att kunna få Swedol som en helhetsleverantör, säger Jessica Rosendahl Erlandsson, grundare av Promera.

Åtta.45 investerar i ny plattform för digitaltryck – köper tre nya pressar

Åtta.45 investerar i flera inkjetpressar, en arkpress och ny mjukvara.

redaktionen@branschkoll.se

De köper Lenanders Grafiska

Stora förändringar i produktionen.

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger ny marknadsplats där företag kan byta till miljösmarta förpackningar

Ska bli länken som effektiviserar och automatiserar processen mellan förpackningsleverantörer och köpare. Målet är att hjälpa alla små och medelstora företag att byta till förpackningar som är bättre för miljön.

redaktionen@branschkoll.se

Industrigrupp förvärvar sin tredje etikett-aktör på kort tid – köper också in sig i Norge

Etikettmarknaden konsolideras ytterligare på den svenska marknaden.

redaktionen@branschkoll.se