Vetlanda

Swedish Match Industries söker Prepressgrafiker

Om företaget
Vårt företag Swedish Match Industries AB är en av världens ledande tillverkare av tändstickor med produktionsenheter i Tidaholm och Vetlanda. Vi tillverkar tändsticksaskar av tio olika format, allt från små fickaskar till hushållsaskar. Några av de mest kända motiven är Solstickan, Tordenskjold, Nitedals, Sampo och Three Stars. Vi förser stora delar av världen med högkvalitativa tändstickor. Cirka 40 procent av produktionen säljs inom Europa. Vi har ca 190 anställda, varav 38 i Vetlanda och 152 i Tidaholm. Swedish Match Industries är ett helägt dotterbolag till Swedish Match.

Välkommen att söka denna attraktiva tjänst i en stabil, etablerad verksamhet!

Dina arbetsuppgifter
Som prepressgrafiker hos vår kund är det din uppgift att ta fram tryckplåtar enligt planeringslistan.

Du jobbar med att framställa digitala original i form av tryckfärdiga PDF-filer på ett grafiskt korrekt sätt. Du organiserar, justerar och förbereder inför tillverkning i tryckeriet. Du kommer även få utrymme att plocka fram din kreativa ådra och gestalta egna motiv som är estetiskt tilltalande och enligt kundens specifika önskemål. Du tar med dig idérikedom och skaparförmåga in i denna artistiska del av ditt arbete när du själv designar nya tryckplåtar.

Du är en viktig del i kommunikationsledet gentemot produktionen såväl som mot säljorganisation och slutkunder.

Även andra administrativa uppgifter kan förekomma. Arbetet sker dagtid.

Din profil
Du som söker detta jobb har erfarenhet av att arbeta som tex. prepressgrafiker, originalare eller liknande. Meriterande är om du sedan tidigare har arbetat inom tillverkningsindustrin och därmed har förståelse för produktionsflöden. Även all form av branschkunskap som du kan ha hämtat från tex. tidigare arbeten på tryckeri är meriterande, likaså erfarenheter av grafisk formgivning och andra kreativa områden.

Du är IT-kunnig och har gedigen vana av att arbeta i Adobe Photoshop och Adobe Illustrator.
Du är en duktig kommunikatör och du har affärsmässig svenska och engelska i tal och skrift. Att skickligt och effektivt kommunicera är någonting som driver dig framåt i din yrkesroll.

Du har särskilt god förmåga när det kommer till estetik. Du har blick för att korrigera och finslipa befintlig grafik, och får du möjligheten att komma med egen input och skapa en alldeles egen layout/design så tacklar du utmaningen med kreativ intuition och professionalism. Vi ser fram emot att titta på någon form av arbetsprov som bekräftar detta.

En viktig personlig egenskap är att du sätter laget före jaget – att jobba prestigelöst och gränsöverskridande ser du som en fördel. Du representerar kompetenstillförsel såväl som arbetsglädje och laganda!

Vid tillsättande av denna tjänst kommer stor vikt placeras vid personlig lämplighet vad gäller din personliga karaktär såväl som din kreativa förmåga.

Swedish Match har som policy att alltid genomföra bakgrundskontroller på sina slutkandidater, detta för att öka kännedomen om sina framtida medarbetare.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Förpackningar med dolda koder – framtidens sopsortering testas i Köpenhamn

Man kallar det den heliga gralen 2.0 och det ska revolutionera hur vi sorterar förpackningar.

redaktionen@branschkoll.se

100 förslag för en hållbar livsmedelsindustri – mer återvinning och fler förpackningsfria alternativ diskuteras

redaktionen@branschkoll.se

Förpackningsstartup tar in 13 miljoner

redaktionen@branschkoll.se

Nordic Paper investerar för ökad pappersproduktion

redaktionen@branschkoll.se