Solna

Svenska Spel söker Grafisk formgivare

Vill du vara med och utveckla vår formgivning och layout för våra ytor i butik? Nu söker vi efter vår Grafiska formgivare som vill vara med och utveckla vår marknadskommunikation och skapa långsiktiga effekter för retail. Läs mer och ansök nedan.

Vad kommer du att göra?

Som Grafisk formgivare kommer du ansvara för produktionen av allt grafiskt material i tryckt och digital form till våra ytor i butik. Du kommer arbeta för att säkerställa att vårt material alltid är uppdaterat och relevant för våra kunder. Arbetet formges i vissa fall från grunden till färdiga original och i vissa fall utifrån skisser från reklambyrå.

I rollen blir du ansvarig för formgivning, layout, original, retuschering, bildbehandling och rörlig produktion för våra ytor och kanaler i butik. Du kommer också arbeta med att administrera och genomföra korrektur, samt med att införskaffa teknisk information för att exportera originalen med rätt ICC-profil till tryckfärdiga Pdf:er samt leverans av dessa till tryckeri.

Du kommer ha kvalitetsansvar i form av godkännande av provtryck och webbkorrekturer. Det är du som är ansvarig för att varumärkets grafiska riktlinjer samt Svenska Spels marknadsföringsriktlinjer följs och att respektive varumärke bibehåller sin givna identitet i de produktioner som sker till butik.

Självklart är du inte ensam, du kommer arbeta i nära samarbete med produktionsledare, copywriter och andra samarbetspartners inom Svenska Spel. Du kommer även arbeta med vår marknadsavdelning och de andra avdelningar på Svenska spel som producerar trycksaker, webb och rörlig media.

Är du den som kommer att göra det?

Vi tror du är en driven och nytänkande person som trivs med att komma med nya idéer och arbeta målinriktat mot uppsatta mål. Du har sen tidigare minst 3 års erfarenhet av formgivning och originalproduktion på reklambyrå eller inhousebyrå

Du är självgående, trivs med att ta egna initiativ och att arbeta med flera olika projekt samtidigt. Du har goda kunskaper inom layout, typografi, grafisk formgivning, bildhantering, retuschering och framställning av rörlig grafik. Du känner dig också trygg i att arbeta i verktygen Indesign, Photoshop, Illustrator och After Effects. Du har dessutom goda kunskaper och erfarenhet av PDF-framställning, preflight, proof och ICC-profiler.

Du har en eftergymnasial utbildning inom grafisk produktion eller motsvarande. Det är meriterande om du arbetat med marknadsföring inom dagligvaru- eller detaljhandel. Har du koll på spel och underhållning är det också väldigt meriterande.

Vi är Svenska Spel

Vi är modiga, nyfikna och vi strävar efter enkelhet i allt vi gör. Vi vill att spel ska vara till glädje för alla – för våra medarbetare, kunder och gäster, för idrotten och för samhället i stort. Vi sponsrar idrottsrörelsen på alla nivåer, förebygger spelproblem och låter vinsten gå tillbaka till samhället.

Om Retail

På Retail ansvarar vi för Svenska Spels fler än 5000 ombud och partners. Vi ska leverera Sveriges bästa kundmöte och har, på en ny och spännande marknad, en unik position med fysisk försäljning av våra spel inom sport- och turspel.

Ansökan och kontaktuppgifter

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Solna. Hos oss gör vi jobbet där det passar bäst – ibland är det hemma och ibland på kontoret.

Vi gör urval löpande så du är välkommen med din ansökan så fort som möjligt.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Horizon krokar arm med robot på Scanpack

Förpackningsmässan Scanpack i Göteborg är tillbaka efter pandemin och den 4-7 oktober öppnar man dörrarna. En av utställarna är Horizon som i år har krokat arm med robottillverkaren Omron i sin monter för att visa smarta lösningar inom efterbearbetning.

Scanpack är för dig som är involverad i förpackningens värdekedja, från koncept och design till produktion och logistik.

Horizon på Scanpack

– Inom förpackningsindustrin används sedan ett tiotal år tillbaks våra falsmaskiner för farmaceutisk falsning av bipacksedlar, stansmaskiner för förpacknings- och skyltproduktion, boklimbindning och broschyrhäftning för instruktions böcker med mera, säger Paul Jakobson på Horizon.

Genom att arbeta med robotar i efterbehandlingen så kan operatören koncentrera sig på små justeringar och kontrollera kvaliteten istället för att göra repetitiva uppgifter som att lasta i och ur material.

Robotar för samarbete

– När det gäller Omron så visar vi en kollaborativ robot som kan göra olika former av iläggning eller avlägggning i maskinsystemen, säger Paul Jakobson.

Horizon och Omron fins i monter A03:22.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Grafiskt uppköp i Skellefteå

redaktionen@branschkoll.se
Annons

”Det kommer bli alltmer komplicerat och resurskrävande att upphandla grafisk produktion och tryck”

Trycksaksförmedlare informerar om läget i pappersbranschen – och ger sina råd till trycksaksköparna – och därmed också till tryckerierna.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Sveriges Tidskrifter med seminarium om ”papperskrisen”

Printpool och Kapero är inbjudna som experter.

redaktionen@branschkoll.se
Annons
Annons
Annons
Annons