Svensk Transfer i Borås köper en storformatsprinter

Mikael Jacobsson på Svensk Transfer vid sin nya skrivare.
Mikael Jacobsson på Svensk Transfer vid sin nya skrivare. Nize Equipment

Svensk Transfer i Borås har investerat i en storformatsprinter från Swisqprint.

I planen att erbjuda mindre serier till ett överkomligt pris så har man sedan tidigare ett skärbord från Zünd. Nu har de tagit nästa steg i utvecklingen och under våren investerat i en Swissqprint Impala med LED-fixering. Den är utrustad med CMYK, light cyan, light magenta, vitt, lack och primer samt en rulle-till-rulle-funktion.

Det är leverantören NizeEquipment som levererar skrivaren och i ett pressmeddelande säger Mikael Jacobsson, ägare till Svensk Transfer, så här:

”Vi har tidigare fått tacka nej till mindre upplagor som vi har varit tvungna att producera i någon av våra screenprintrar, då startkostnaderna med screen är ganska höga. Nu kan vi leverera mindre serier till ett mycket attraktivt pris. Sedan är det självklart en stor fördel att vi kommer att kunna serva våra kunder som vill ha andra trycksaker och produkter där digitaltrycket har en stor fördel.”

Man kan nu också trycka skyltar med Braille/punkskrift och även med taktilt tryck med den nya skrivaren.

IRM skruvar upp reklam-prognosen för 2021

redaktionen@branschkoll.se

Uniqlo får fortsatt förtroende att klä OS-truppen

os truppen kläder sportswear idrott

Uniqlo som varit officiell klädleverantör till Sveriges olympiska och paralympiska trupper sedan januari 2019 får nu förtroendet i drygt två år till, fram till 31 december 2024 vilket innebär att de kommer att klä de svenska trupperna under spelen i Paris samma år.

Vidare kommer Uniqlo under avtalstiden bland annat leverera kläder till svenska trupperna i olika internationella sportevenemang, inklusive resor, träning och vid mediala tillfällen, det här framgår av att pressmeddelande.

Varit kritiserade

Uniqlo har utsatts för en del kritik de senaste åren, dels har det rått delade meningar om designval, inte minst för OS-damernas fotbolldressar. Men man har också anklagats för att köpa sin bomull från den Xinjiangprovinsen som Amnesty med flera varnat för, något bland annat SVT rapporterat om.

redaktionen@branschkoll.se

De vanligaste misstagen företag gör i sitt långsiktiga varumärkesarbete

redaktionen@branschkoll.se

Marabu förvärvat av japansk tillverkare av screentrycksfärg

redaktionen@branschkoll.se