Svekon söker Employer Branding och Marknadsföringsansvarig

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla varumärket SVEKON. Målet är att stärka varumärket hos våra befintliga och framtida kunder samt även hos våra befintliga och framtida medarbetare.

Jag som rekryterar till den här tjänsten heter Martin Frisk. Jag tror på det coachande ledarskapet där individen får utrymme att växa och utvecklas. För mig är det viktigt att SVEKON är ett företag som präglas av omtanke och gemenskap men även av stort engagemang och kundfokus. Tillsammans bidrar vi till att utveckla Svekon och våra kunder.

Som anställd på Svekon kommer du i huvudsak att verka i våra helt nya lokaler i Solna. Din uppgift är att fortsätta utveckla varumärket SVEKON både med hjälp av digital marknadsföring och med Employer branding. Vår personal är det viktigaste vi har och vi brukar lite skämtsamt säga att ”värdet på SVEKON går hem klockan fem”. Att få våra medarbetare att trivas och vara stolta över varumärket SVEKON kommer att vara en central del i ditt arbete.

VI ERBJUDER
SVEKON är ett företag under ständig utveckling. Vi erbjuder dig en spännande resa tillsammans med oss där du har stor möjlighet att påverka hur din arbetsroll utvecklas framåt. Din kreativitet kommer att tas till vara hos oss. Vi vill att vår personal ska trivas och genomför därför många personalaktiviteter och erbjuder bra villkor och förmåner.

TJÄNSTEN
I rollen som Employer branding och marknadsföringsansvarig kommer du att ha två fokusområden som hänger ihop med varandra. Employer branding samt marknadsföring. Marknadsföringsdelen är främst digital marknadsföring. Tjänsten avser en heltid. Du mäts på inkomna ansökningar, medarbetarnöjdhet och leads som genereras in i vår försäljningsprocess.

Digital Marknadsföring
Kunskap och intresse av digital marknadsföring. Du har god erfarenhet av att skapa och redigera ”content” för att generera fler följare i sociala medier samt mer trafik in på svekon.se. Viktigt för SVEKON är kvalitet före kvantitet. Vi önskar ha relevanta följare och besökare som förhoppningsvis genererar framtida affärer eller medarbetare. Som en del i den digitala marknadsföringen behöver man ha grundläggande kunskaper i följande system:

WordPress
FB
LinkedIn
Youtube
Google Ads
Google Analytics
Google My Business

Till din hjälp har du SVEKONs Marknadsgrupp och SVEKONs PR-byrå. Tillsammans med dessa ansvarar du för att ta fram en marknadsföringsplan som sedan du ansvarar för att driva i mål. Planen kan t.ex. innehålla målsättningar för att skapa content, skapa referenscase, filmmaterial, olika kampanjer m.m. Din roll behöver inte nödvändigtvis vara att ta fram materialet, det viktigaste är att du ser till att materialet som tas fram håller rätt kvalitet.

Employer branding – Personalen är SVEKONs styrka
Hos oss på SVEKON är det väldigt viktigt att personalen trivs och har roligt på arbetet. Vi ser att du är en del i att bidra till detta genom att hjälpa SVEKONs ledning med att ta hand om olika praktiska saker som tillför personalen väldigt mycket. Vi ser att du gillar att planera och ordna olika typer av event samt har en vilja att hjälpa personalen med praktiska saker som underlättar deras arbete. Exempel på sådana uppgifter:

Planera och boka personalevent
Planera och boka kundevent
Framtagning av profilprodukter
Hjälpa till med företagspresentationer
Planera, upphandla och följa upp externa leverantörer och tjänster
Planera följa upp och verkställa trivsel- och personalplan

KVALIFIKATIONER
Som person ska du vilja ta ansvar, du är resultatorienterad, nyfiken, lyhörd, engagerad och har lätt för att samarbeta med andra. Tjänsten innebär att du behöver vara en social och utåtriktad person som sätter kunden i fokus oavsett om kunden är extern eller intern. Vi arbetar i huvudsak på svenska och engelska. Du har minst ett par års erfarenhet av arbete med utveckling av varumärke, gärna i form av just digital marknadsföring och employer branding. Du har även minst ett års relevant eftergymnasial utbildning.

Varmt välkommen med din ansökan snarast då urval och intervjuer kommer att ske löpande!

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

PODD: Den grafiska branschens stora möjligheter i bokens digitala framtid

Företaget Publit automatiserar processerna runt att ge ut böcker. Per Helin är en av grundarna och i senaste avsnittet av Branschkollpodden ger han sin syn på bokens framtid.

Det finns stora möjligheter för grafiska företag att utveckla nya tjänster runt boken.

Publits plattform genererar bland annat 20.000 tryckta böcker varje månad – och alla trycks ”on demand” på tryckeriet i Malmö.

– Det är enstycksproduktion i full industriell skala.

Är du en del av bokens värdekedja – förlag, tryckeri eller författare – är detta ett intressant avsnitt som kommer ge dig kunskap och inspiration för framtiden.

Lyssna på podden nedan eller på Spotify alternativt på Apple Podcast.

Vi pratar om många olika ämnen – men alla kretsar kring framtidens bok – både tryckta och digitala. Bland annat:

  • Det här är en bok idag
  • Publits tryckeri i Malmö och vilka krav man ställer på sin grafiska leverantör.
  • Logistik är allt – för Publit ingår det i produktionspriset – detta leder till nya tjänster … även offsettryck.
  • Vad betyder ljudbokens framfart för den tryckta boken?
  • Amazons intåg i Sverige
  • Mängden användardata ökar lavinartat – är det verkligen viktigt att ta vara på detta?
  • Den tryckta bokens kvalitet – hög lägstanivå och nya extrema nivåer – hur ser det ut framöver?
  • Bokens förpackning förändras – så här ska ett grafiskt företag tänka?
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Sämsta året för annonsmarknaden sedan finanskrisen – men stark återhämtning i Q4

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Ny vd till Boxon Group

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Hon ska leda Brobygrafiska under 2021

Evelina Nilsson går in som ny verksamhetsansvarig här på Brobygrafiska, som vikarie för Per Branzén som är tjänstledig.

– Jag är otroligt stolt över att jag får chansen att ha detta uppdrag och kommer tillsammans med mina kollegor, våra studerande och branschen arbeta för att utveckla Brobygrafiska och våra utbildningar, säger Evelina i en kommentar till Branschkoll.

Per Branzén har tagit över som Kultur- och näringslivschef i Sunne.

redaktionen@branschkoll.se
Annons