Storytell lanserar läsplatta för 999 kronor

Storytel Reader.

Storytell, mest känt för sin ljudbokstjänst, ska lanserar en läsplatta med e-ink-teknik.

Den ska enligt företaget lanseras inom en snar framtid och ambitionen sägs vara att ge läsaren fler alternativ till hur denne vill konsumera sina böcker.

Läsplattan får namnet Storytel Reader väger under 200 gram och har fysiska knappar som ska göra det smidigt att bläddra även när man håller den i en hand. Skärmen är på sex tum skärmen drivs med tekniken e-ink som inte är bakgrundsbelyst. Interfacet är enligt bolaget framtaget med ett enda fokus, nämligen läsning.

Storytel Reader ska lanserar i Sverige, Danmark och Finland innan semestern och kommer framöver lanseras på de marknader där Storytel finns. Priset för läsplattan (inklusive laddare) är 999 kronor.

Du anslutar läsplattan till ett wifi-nätverk, loggar in med ditt Storytel-konto och får då tillgång till hela Storytels e-bokssortiment. E-boken sparas lokalt vilket gör att du inte behöver uppkoppling varje gång du ska läsa.

Storytel Reader stöder i dagsläget inte uppspelning av ljudböcker, men enheten är förberedd för att även kunna hantera ljudböcker i framtiden, uppger Storytel i ett pressmeddelande.

Åtta.45 investerar i ny plattform för digitaltryck – köper tre nya pressar

Åtta.45 investerar i flera inkjetpressar, en arkpress och ny mjukvara.

redaktionen@branschkoll.se

De köper Lenanders Grafiska

Stora förändringar i produktionen.

redaktionen@branschkoll.se

Startup bygger ny marknadsplats där företag kan byta till miljösmarta förpackningar

Ska bli länken som effektiviserar och automatiserar processen mellan förpackningsleverantörer och köpare. Målet är att hjälpa alla små och medelstora företag att byta till förpackningar som är bättre för miljön.

redaktionen@branschkoll.se

Industrigrupp förvärvar sin tredje etikett-aktör på kort tid – köper också in sig i Norge

Etikettmarknaden konsolideras ytterligare på den svenska marknaden.

redaktionen@branschkoll.se