Hammarö

Stora Enso söker projektledare/utvecklingsingenjör till Skoghalls bruk

Nu söker vi en projektledare/utvecklingsingenjör till vårt produktutvecklingsteam på Skoghalls bruk. Du kommer att arbeta i Divisionen Packaging Materials.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.

Arbetsbeskrivning

I rollen som projektledare/utvecklingsingenjör ingår att initiera, styra och följa upp produktutvecklingsprojekt. Du arbetar både självständigt och i samarbete i tvärfunktionella team med kollegor från våra marknads-, produktions- och forskningsenheter.

Du kommer att planera, ta fram idéer och leda i utvecklandet av nya kartongkvalitéer, samt modifieringen av befintliga, och rapportera resultaten till både interna uppdragsgivare och kunder. Du bidrar med kompetens vid problemlösning internt och externt.

I tjänsten ingår även att stödja marknadsavdelningen i kundtester och kvalificeringar av nya kvalitéer samt att aktivt följa forskning och utveckling inom produktionsteknik för konsumentkartongprodukter.

Kvalifikationer

Vi ser att du har en Civilingenjörsexamen inom relevant område, exempelvis kemi eller maskin eller annan utbildning som kan bedömas likvärdig. Du bör ha minst några års erfarenhet från forsknings-, utvecklings- eller produktionsarbete inom tillverkningsindustrin. Erfarenhet från massa- och pappersindustrin, alternativt konverterings- eller förpackningsindustrin, samt projektledning är starkt meriterande.

God samarbetsförmåga krävs då en stor del av arbetet utförs i projektform där du deltar eller leder arbetet. I projektgrupperna kan det ingå både externa kontakter och interna från Stora Enso.

Vi ser att du har viljan att utveckla och upprätthålla ett bra kontaktnät inom Stora Enso samt med externa parter. För att trivas i rollen behöver du vara lösningsfokuserad, drivande och ansvarstagande. Att du dessutom jobbar med stort engagemang och har god förmåga att förmedla resultaten från projekten till olika intressenter ser vi som en självklarhet, vilket ställer krav på att du är kommunikativ och lyhörd.

Det kan förekomma resor i tjänsten. Goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt är ett krav samt goda datakunskaper.

Anställningen avser en tillsvidareanställning med startdatum så fort som möjligt eller enligt överenskommelse, så välkommen med din ansökan redan idag!

Övrig information

Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper med olika bakgrund hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmanar vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund. Stora Enso är en arbetsgivare för lika möjligheter som följer icke-diskriminerande metoder.

Baserat på geografiskt läge och nivå för positionen kan den normala rekryteringsprocessen dessutom innebära videointervju, lämplighetstester och övriga åtgärder inför anställning, såsom bakgrundskontroller, referenser, hälsokontroll och drogtest, som en del av slutskedet i processen.

Divisionen Packaging Materials är världsledande inom den cirkulära ekonomin med våra högkvalitativa, förnybara och återvinningsbara förpackningsmaterial baserade på både nyfiber och returfiber. Med fokus på dagens miljömedvetna konsumenter hjälper vi våra kunder att ersätta fossilbaserade material med förnybara, återvinningsbara och miljövänliga alternativ för deras dryckes-, livsmedels-, läkemedels- och transportförpackningar. Ett brett sortiment av barriärskikt möjliggör designoptimering för mer krävande slutanvändningsområden.

Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träprodukter och papper och med detta en del av bioekonomin. Företaget har cirka 23 000 medarbetare och försäljning i över 50 länder. Stora Ensos aktier är noterade på Nasdaq Helsinki (STEAV, STERV) och Nasdaq Stockholm (STE A, STE R).

Våra fiberbaserade material är förnybara, återvinningsbara och fossilfria. Våra lösningar erbjuder koldioxidsnåla alternativ till produkter baserade på icke förnybara resurser. Vi menar att allt som tillverkas av fossilbaserade material i dag kan tillverkas av träd imorgon.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Nyheter på papper störtdyker enligt ny undersökning

redaktionen@branschkoll.se

Förpackningar med dolda koder – framtidens sopsortering testas i Köpenhamn

Man kallar det den heliga gralen 2.0 och det ska revolutionera hur vi sorterar förpackningar.

redaktionen@branschkoll.se

100 förslag för en hållbar livsmedelsindustri – mer återvinning och fler förpackningsfria alternativ diskuteras

redaktionen@branschkoll.se

Förpackningsstartup tar in 13 miljoner

redaktionen@branschkoll.se