StickerApp söker mjukvaruutvecklare

StickerApp skapades med idén att göra det enkelt att beställa trycksaker online. Vi satte ihop ett team med kreativa webbutvecklare och tillsammans skapade vi en unik tjänst. Som en del av PRNT Printing Solutions AB har vi över 9 års erfarenhet i branschen och vi värdesätter kvalitet och enkelhet. StickerApp levererar idag klistermärken till hela världen. Vårt team är fyllt av ambitiösa medarbetare som alltid strävar efter att leverera de bästa produkterna till våra kunder. Vi jobbar konstant med att utveckla vår site för att alla ska få en så professionell och smidig upplevelse som möjligt. Att alltid ligga i framkant gällande den senaste teknologin och att leverera marknadens bästa stickers är del av vår filosofi.

Dina arbetsuppgifter

Vi befinner oss i en expansiv fas och ser fram emot att välkomna fler utvecklare till vårt team. Vårt IT-team, som idag består av åtta utvecklare, arbetar konstant med att underhålla och utveckla vår webbapplikation som är översatt och publicerad i 15 länder däribland USA, Japan, UK samt de flesta länder inom Europa.

Våra utvecklare är kreativa, ansvarsfulla, öppensinnade, självgående och tar egna initiativ – dessa kvalifikationer vill vi se hos dig med. Du förstår dig på hur ramverk fungerar och du ser fördelarna med att både använda ramverk samt att programmera objektorienterat. Du kommer att få vara med från ett tidigt stadie och utveckla ett nytt produktionssystem som kommer att ligga till grunden för vår produktion. Systemet är en moln hybridlösning som ligger mellan vår e-handelsplattform och våra produktionsmaskiner och ser till att vår produktion är så automatiserad som möjligt. Du kommer att få jobba med flera olika system och programmeringsspråk men framförallt kommer du att använda Java och PHP.

I ditt dagliga arbete kommer du att utveckla i följande

– Java / Springboot

– PHP

– HTML / CSS / JS

– AWS

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba med

– Microservices

– Meddelandetjänster (tex ActiveMQ)

– Molntjänster

Vi erbjuder dig

– Avslappnad och rolig arbetsmiljö

– Roliga utmaningar

– Möjlighet att påverka

– IT relaterade labbdagar och kompetensutveckling

– Gott kaffe & andra mjuka värden

– Nybyggt kontor i Lomma till sommaren

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Löfbergs lanserar banbrytande kaffeförpackning

förpackning till kaffe

Kafferosteriet Löfbergs strävar efter att vara 100 procent cirkulära 2030, och som en del i detta bara använda förpackningar med återvunnet eller återvinningsbara material. I ett av de senaste projekten har man lyckats ta fram vad som förmodligen är världens första prototyp av en kaffeförpackning tillverkad av mjukplast i ett skikt, skriver man i ett pressmeddelande.

– Det här betyder att det som tidigare var avfall istället blir en viktig och hållbar resurs, säger Madelene Breiling, Supply Chain Development Manager på Löfbergs.

Idag tillverkas de aktuella plastförpackningar i flera skikt och är därför inte lämpliga för insamling, detta eftersom sorteringsanläggningar oftast inte kan urskilja och separera kompositmaterial.

– Vi har arbetat med denna banbrytande innovation under lång tid. Prototypen som nu är framtagen har klarat alla kvalitetstester så härlångt och vi hoppas att de nya förpackningarna kan nå butikshyllornasenare i år, säger Madelene Breiling.

Första i sitt slag

Den nya förpackningen är av allt att döma det första i sitt slag som klarar nålsögat för vad som krävs i en kaffeproduktion och som kan material-återvinnas fullt ut när den samlats in och sorterats, vilket blir möjligt i de flesta avfallshanterings- och återvinningssystem, skriver Löfbergs i sitt pressmeddelande.

– Nästa steg att producera monomaterialet helt på förnybar råvara. Vi ser redan potential att öka den förnybara andelen, samma övergång som vi redan gjort med de flesta av våra förpackningslösningar och som gör det möjligt för oss att minska förpackningarnas klimatavtryck avsevärt, avslutar Madelene Breiling.

redaktionen@branschkoll.se

Nytt material från Berry Superfos minimerar vikten

Berry Superfos har lanserat Combilight – ett förpackningsmaterial som kombinerar plast och naturfibrer, det är är lätt och avsett för att passa en rad olika livsmedelsprodukter. Plasthalten i förpackningarna sägs vara 60 procent lägre jämfört med andra liknande lösningar.

Combilights lösning består av en genomskinlig plaststruktur som stöd till en fiberbaserad förpackning. Den är tillverkad med mindre fossilt material eftersom den kombinerar plast med naturfibrer, skriver Superfos.

Combilight är tillverkat av en formsprutad polypropylenstruktur (PP) i kombination med barriärbestruken papp. Förpackningen är stark och miljösmart och dekoren trycks i offsett på det fiberbaserade ytterhöljet. Förpackningen sägs lämpa sig för mejeriprodukter som yoghurt, färskost och keso, men fungerar också till andra ickevarma livsmedelsprodukter

redaktionen@branschkoll.se

Coop byter förpackningar – sparar 57 ton ny plast årligen

I ett pressmeddelande säger Coop att de under våren kommer att byta ut samtliga plasttråg som används för butikspackade kött- och fiskprodukter.

De nya förpackningarna är gjorda av återvunnen plast och kommer att bli helt återvinningsbara. I och med detta så minskar Coop användningen av oljebaserad plast med 57 ton per år.

​​Coops butiker använder idag livsmedelstråg i färgad frigolit eller polypropen för att butikspacka fisk- och köttprodukter. De nya förpackningarna är gjorda av återvunnen PET-plast.

– Vi behåller samma höga kvalitetskrav men till ett lägre klimatavtryck, säger Charlotta Szczepanowski, hållbarhets- och kvalitetschef för Coop Sverige.

Alla plastförpackningar under Coops egna varumärken och i serviceförpackningar i butik ska senast år 2030 vara av 100 procent förnybar eller återvunnen råvara.

Under våren 2021 kommer också en stor mängd engångsplastartiklar i plast (bestick och dylikt) också att ersättas av produkter gjorda av förnybara råvaror.

De förpackningar som Coop idag använder för butikspackade kött- och fiskprodukter är gjorda av expanderad polysteren (EPS) samt polypropen (pp-plast).

De nya förpackningarna är gjorda av återvunnen pet-plast (rPET).

redaktionen@branschkoll.se

Corona lanserar ölförpackning tillverkad av spannmål

Corona har lanserat en ny, cirkulär, förpackningsform för sexpack som utnyttjar överskott av strå från korn för att skapa en mer hållbar pappersförpackningslösning.

‎Kornmalt kommer även fortsättningsvis att vara grunden för ölet men själva strået från kornet, en rest från böndernas skördar, kommer nu att användas i tillverkningen av ölets förpackning. ‎

‎I kombination med 100 procent återvunna träfibrer skapas en papperskartong som är lika stark och hållbar som ett vanligt sexpack, men ska vara bättre för planeten. 

‎Att omvandla kornets strån till pappersfiber förbrukar 90 procent mindre vatten än den traditionella jungfruliga träprocessen. Detta tillsammans med mindre energi och färre hårda kemikalier gör att du nu kan bära din ölförpackning med betydligt vitare miljösamvete, skriver man i ett pressmeddelande.

‎Efter slutförandet av det framgångsrika pilotprojektet kommer AB Inbev, Coronas moderbolag, att se över utrullningen av tekniken till andra varumärken.

redaktionen@branschkoll.se