Logga in

Spreadshirt investerar 100 miljoner i ny print-kapacitet

22 augusti, 2019 | Av: Branschkoll | Dela:

Satsar på att sätta en ny standard i branschen för kvalitet och leveranstider – ”vi kommer aggressivt expandera vårt produktutbud”.

Spreadshirt, ”on demand”-leverantören av tryckta kläder och affischer, planerar att investera 10 miljoner dollar i sin maskinpark de kommande två åren. Bolaget investerar för att möta ökad efterfrågan och för att kunna utöka med nya produkter, vidare så vill de sätta en ny standard i branschen för kvalitet och leveranstider.

Två Kornits till Europa 2020

Spreadshirt ska bland annat köpa in två Kornit Atlas, den senaste modellen från de israeliska bolaget Kornit, som är de textila digital-printernas motsvarighet till Rolls Royce. Maskinerna ska gå till Spreadshirts anläggningar i Polen och Tjeckien.

Ytterligare två Atlas-printers anlände i dagarna till Spreadshirts amerikanska tillverkningsenheter i Henderson och Greensburg.

– Spreadshirt är marknadsledande på print-on-demand i 18 länder och företaget växer fort. Vidare så önskar många tredjepartsföretag att få tillgång till vår tryckkapacitet, säger bolagets vd Philip Rooke, i ett pressmeddelande.

Tryck på polyester, brodyr och UV-tryck på annat än kläder

Förutom bolagets kärnverksamhet som är tryck på bomull så ska de utveckla sitt produktutbud till att även inkludera tryck på polyester-baserad sportkläder, broderi på profilkläder och maskiner som trycker med UV på annat än kläder.

– Under 2020 kommer vi aggressivt expandera vårt produktutbud och de tekniker vi använder för de företag som använder våra tjänster och för vår egen kundbas, avslutar Philip Rooke.

Philip Rooke vd för Spreadshirt.

Arctic med nytt is-vitt papper

Efter White, Highwhite och Ivory kommer nu Ice i Arctic Papers serie Arctic Volume. (mer…)

Snabbväxande online-tryckeri och Landa kommer till Print Next den 7 maj

Koen Vlieghe från Landa och Wouter Haan som driver ett snabbväxande onlinetryckeri delar med sig av sin kunskap på Print Next den 7 maj.

Grafkom arrangerar den 7 maj nätverksträffen Print Next tillsammans med Grafiska Företagen och Nopa. Nu börjar talarna presenteras och på listan finns företag som Landa och Simian. (mer…)

Alsander och Stålhäll ska leda Brandfactory efter rekonstruktionen

Brandfactory har avslutat sin rekonstruktion och Martin Alsander tar över som koncernchef.

Addbrands trycksaker finns nu hos Unitedprofile – enkelt tillgängliga hos anslutna återförsäljare

Johannes Råsbrant, marknadschef på Addbrand och Mange Lindblad, vd på Unitedprofile.

Den senaste leverantören att ansluta sig till Unitedprofile är trycksaksproducenten Addbrand – som blir den första leverantören hos Unitedprofile vars huvudfokus ligger på just trycksaker. (mer…)

Så påverkar Coronaviruset branschen

Coronavirus är egentligen en grupp av olika virus, det senast upptäckta viruset heter Novel coronavirus 2019 (2019-nCoV). Namnet kommer från latinets ord för krona ”Corona” eftersom viruset påminner om just en krona. (Bild virus: WHO)

I skrivande stund är över 60.000 bekräftat smittade av Coronaviruset och över 1.300 av dessa har lett till dödsfall. Viruset har dominerat mediebevakningen världen över de senaste veckorna, allmänheten är orolig och många drar sig för att resa till framförallt Kina, men även Asien generellt. Men hur påverkar viruset vår bransch?

Kraftigt ökat intresse för information om hållbarhet och det tryckta mediet

Niklas Bille var snabb med att börja använda information om det tryckta mediets hållbarhet från Two Sides – som bland annat tagit fram en broschyr om myter och fakta kring tryck och papper. (Bilder: Two Sides Nordics)

Two Sides, som informerar om det tryckta mediets hållbarhet, blir allt mer aktiva i Norden. Nyligen öppnade man upp för lokala företag att bli partners och har redan fått med sig elva företag i Norden och Baltikum – varav tre svenska och fyra norska tryckerier. (mer…)

Scanlux Packaging öppnar kontor i Sverige

Jasmine Jilltoft och Anna Pramborn som ska jobba på Scanlux nyetablerade kontor i Helsingborg.

Danska förpackningsaktören Scanlux Packaging öppnar kontor i Helsingborg.

Strejken är över: Finska pappersindustrin har ett nytt kollektivavtal

Nu kan papper lastas igen i finska hamnar. (Bild: Wikimedia Commons, Hummelhummel [CC BY-SA])

Den finska strejken i pappersindustrin är över. (mer…)

Komori utökar med efterbehandling inom civitryck – förvärvar MBO

Japanska Komori utökar sin produktportfölj med falsmaskiner genom att förvärva tyska MBO. Detta betyder att MBO gör ett nytt försök att sälja verksamheten. (mer…)