Logga in

Splitter ny tryckpress stulen söder om Stockholm

24 april, 2020 | Av: Branschkoll | Dela:

En helt ny tryckpress, till ett värde på sju miljoner kronor, stals nyligen från ett lager i Stockholmsområdet.

Det är en tvåfärgare Heidelberg Speedmaster SX102-2-P fördelad på 25 kollin med sammanlagd vikt på 25 ton som stals från Antalis lager på Rörvägen i Jordbro.

Enligt polisen var det natten mellan lördagen den 21 mars och söndagen den 22 mars som stölden genomfördes. Att den befann sig på Antalis lager beror på att den förvarades där tillfälligt i väntan på installation hos Eson Pac.

– Allt var inte klart för installation hos vår kund Eson Pac när pressen kom till Stockholm så man hittade en tillfällig lösning att lagra den hos Antalis i Jordbro, berättar Lars Lindberg på Heidelberg för Branschkoll.

Enligt Lars Lindberg så borde det krävas tre till fyra lastbilar för att flytta alla delar av pressen och vissa delar vägde över fem ton. Även andra saker ska ha stulits från lagret.

– Jag har hört mig för inom företaget och vi har bara hört talas om att något liknande ska ha hänt en gång tidigare – i Brasilien för 22 år sedan, säger Lars Lindberg.

”Stölden bör ha tagit flera timmar”

Lagerlokalen där stölden gjordes har rullportar som brutits upp med en kraftig maskin försedd med gafflar. Stölden bör ha tagit flera timmar och sysselsatt flera personer, meddelar företaget Larmtjänst.

Larmtjänst, som jobbar som en utredningsenhet för försäkringsbolag, arbetar för att bekämpa försäkringsrelaterad brottslighet och återta stulen försäkrad egendom. Man har publicerat information om stölden på sin sajt och man söker information om stölden så om du vet något om den, var tryckpressen kan finnas eller gjorde du iakttagelser på platsen vid tiden för stölden, tveka inte att använda tipsfunktion hos Larmtjänst.

Så här ska Messe Düsseldorf Covidsäkrar Drupa – ansiktsmask blir obligatorisk

(Bild: Drupa)

Drupa gör nu allt för att kunna genomföra mässan.

Heidelberg överger Drupa

Heidelberg ställer in sitt deltagande på Drupa nästa år.

Största tryckeriupphandlingen avgjord i domstol

Förvaltningsrätten i Stockholm (Bild: wikimedia.org)

Trycksaker för i runda slängar 150 miljoner kronor årligen står på spel och nu har domstol avgjort utgången. Men domarna kan överklagas.

Fespa flyttas fram igen – tajt grafisk mässvår väntar

Fespa i Madrid blir inte av i oktober 2020 på grund av riskerna med den globala pandemin. Nu blir det tätt bland mässorna till våren. (mer…)

Modetidningen Vogue startar i Norden – ska återinföra kraften i att ha en prenumeration

Martina Bonnier, tidigare chefredaktör för Damernas Värld, startar Vogue Scandinavia nästa år.

Tryckeri förvärvar konkursbo och börjar trycka på textil – ”Vi har spänt bågen hårt”

Europas långsamma återhämtning – Så här påverkas tryckerierna av Covid-19 (v25)

Vecka 25: Europas grafiska företag återhämtar sig allt mer från Coronakrisen men fortsatt extremt tufft i England och Italien. Läs mer i den senaste rapporten från Heidelberg.

Strålfors rekryterar ny försäljningschef

Erika Hjertén blir ny Head of Sales på Strålfors (mer…)

Ink n Art gör storsatsning på förpackningar

Jesper Hammarstrand är vd för Ink n Art och en av de som drivit den nya satsningen på förpackningar. (Bild: Pacsome)

Produktmedia-återförsäljaren och tryckeriet Ink n Art i Göteborg gör nu en storsatsning på förpackningar med det nya bolaget och varumärket Pacsome. (mer…)