Sörmlands Grafiska investerar

Pressmeddelande 2010-12-20

– Aldrig tidigare i Sörmlands Grafiskas historia har så stora investeringar gjorts som nu 2010, det handlar om niosiffriga tal, konstaterar vd Hans Engström. Vi stärker alla delar i vår produktionskedja och befäster vår position som Sveriges ledande tidskriftstryckeri.

Det är inte i första hand konkurrensen med svenska tryckerier som lett fram till den här stora satsningen hos Sörmlands Grafiska. Istället handlar det om att ännu bättre kunna lösa kundernas krav på nyskapande lösningar och inte minst att möta konkurrensen från utländska tryckerier när det gäller teknik, kapacitet och pris.

– Ingen svensk kund ska i fortsättningen ha någon anledning att köpa tryck utomlands, förklarar Hans Engström. Vi har när installationerna är klara den produktionskapacitet som krävs och utöver det finns många argument för att vara kvar på hemmaplan; vi kan ge den bästa servicen, det uppstår inga språkproblem, leveranstid och logistik talar till vår fördel och den för många viktigaste parametern – miljön. Den oberoende undersökning vi initierade om klimatpåverkan av trycksaksproduktion visade tydligt att koldioxidut­släppen är mångdubbelt större när man trycker utanför Sverige.

Prepress har redan två nya CTP-anläggningar med tillhörande Portal i drift, vilket för­bättrar flödet under hela produktionen.
På binderisidan har kapaciteten ökat kraftigt och två nya klammermaskiner från Müller-Martini, Tempo 22 och Prima, är installerade under sommaren. Dessa ersätter tre äldre maskiner. Dessutom har företaget sedan tidigare investerat i en ny kraftfull limbindare, en Müller-Martini Corona 18.

Även tryckeriet kommer nu att öka kapaciteten under 2011. En 16-sidig rotationspress är under installation tillsammans med en ny 10-färgs arkpress, en Roland 710. Med den nya arkpressen kan alla omslag till tidskrifter i fortsättningen produceras i egen regi och man utvecklar möjligheterna att använda en vattenbaserad högglanslack som ersättning för UV-lack. Senare under 2011 kommer en 48-sidig rotationspress att installeras. De nya pressarna kommer att ge företaget såväl ökad kapacitet som förbättrad logistik och därmed ge kunderna möjlighet att få toppkvalitet till konkurrenskraftiga villkor i Sverige. De investeringar som nu genomförs kommer att minska företagets personal­behov.

För ytterligare information kontakta:
Hans Engström, VD, 0150-75 000 alt. 0702-12 12 87

Dansk print- och profilaktör startar i Sverige

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Rise anordnar kostnadsfri kurs – ta reda på vad dina produkter innehåller

Den 8 december håller Rise en kostnadsfri grundkurs för dig som vill lära dig mer om kemikalier i dina varor/produkter.

Kursen är digital och är 3,5 timmar.

Som företag är det ditt ansvar att veta om de produkter du sätter på marknaden innehåller skadliga kemikalier. Men hur vet du om en vara innehåller farliga ämnen? Vilka kemikalier är det egentligen som ska fasas ut? Substitutionscentrums grundkurs är till för dig som vill komma igång och arbeta med kemikalier i dina varor

Läs mer och anmäl dig här.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Fyra av fem nordbor litar inte på grön marknadsföring enligt ny studie

Även oberoende tredjepartscertifieringar har problem med tilliten. Så här tycker konsumenter i Norden om hållbar konsumtion.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nydesignad vinkartong för e-handel från Smurfit

Smurfit Kappa har lanserat en ny förpackningslösning som är speciellt anpassad för vin, för att hjälpa företag att dra nytta av den fortsatta tillväxten av vinförsäljning via e-handel.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Finat Label Competition – öppet för anmälan

Ämnen i artikeln: Etikett
Ämnen i artikeln: Etikett
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Investerar i e-handelsförpackningar – ”lösningen är till sin natur hållbar”

Investeringen ska serva hela Europa.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Rätt förpackning kan minska matsvinnet – 30 års forskning sammanfattas i ny bok

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nordic Paper skärper sina klimatmål

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Hylte Kommun ska sälja mark till Stora Enso

Ämnen i artikeln: Formed FiberStora Enso
Ämnen i artikeln: Formed FiberStora Enso
redaktionen@branschkoll.se
Annons

Hur påverkar förpackningen försäljningen – halvdagsseminarium

Hur kan du paketera, presentera och prissätta dina förpackningar för att synas bättre och öka försäljningen?

redaktionen@branschkoll.se
Annons