Stockholm

SnigelDesign söker R&D Manager

SnigelDesign är ett entreprenöriellt företag med högt anseende i sin bransch. Vi har en 30-årig historia av att förse svensk och utländsk militär, poliser och annan insatspersonal med funktionella, slitstarka och säkra kläder och utrustning för att göra arbetet bekvämare, enklare och i bästa fall säkrare för de människor som varje dag riskerar sina liv för att försvara våra mänskliga rättigheter. Exempel på produkter är ryggsäckar, skyddsvästar, uniformer och andra kläder, bälten, fickor och tillbehör.

Arbetsuppgifter

En nyckelperson i vår fortsatta utveckling är vår nästa R&D Manager.

Som R&D Manager ska du ha en flerårig erfarenhet av produktutveckling, gärna inom tillverkningsindustrin. Du skall kunna leda och utveckla en växande utvecklingsavdelning och ha en mycket god förmåga till överblick över metoder och verktyg för produktionsbarhet samt företagets produkt- och projektportfölj.

Tjänsten som R&D Manager innebär ett samlat ansvar för företagets produktutveckling, ingår i Ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Leda och utveckla avdelningen med avseende på personal, metoder och verktyg.
  • Planera, följa upp och vid behov korrigera resurser och projekt.
  • Tolka upphandlingsunderlag ur tekniskt perspektiv.
  • Leda större utvecklingsprojekt.
  • Aktivt och fortlöpande följa utvecklingen inom relevanta teknologiområden för att avgöra hur detta kan integreras i produktutvecklingen.
  • Samverka med cheferna för Försäljning och Produktion & Försörjning för att tillsammans optimera flödet från kundbehov till slutleverans.
  • Utveckla och implementera processer, verktyg och mätetal för det egna ansvarsområdet

Din profil

Vi söker dig som har högskoleexamen inom utveckling, industriell ekonomi eller motsvarande. Du har även minst 7 års erfarenhet av produktutveckling av industriella produkter. Har du jobbat med utveckling inom outdoor, yrkeskläder, sport- och fritidskläder eller taktiska textila produkter är det en fördel. Vi vill att du har dokumenterad erfarenhet av personalansvar för en utvecklingsavdelning och att du kan kommunicera tydligt och obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper, främst tyska eller franska, är meriterande.

Som person är du strukturerad, innovativ och initiativrik med stort eget driv. Du är en lagspelare med självförtroende att argumentera för dina egna idéer i en miljö med många viljestarka individer. Vi är en del av den svenska försvarsindustrin och våra etiska grunder är viktiga för oss. Vi tillverkar skyddande utrustning och gör bara affärer med kunder som delar våra värderingar. Som medarbetare hos SnigelDesign är det viktigt att du delar dessa synsätt.

Eftersom rollen ger tillgång till konfidentiell information kan bakgrundskontroll för säkerhetsprövning bli aktuellt.

Vad vi erbjuder dig

Företaget befinner sig i en fas av stark tillväxt, både i Sverige och utomlands, och vi gör affärer på tre sätt –offentliga upphandlingar, direkta projekt med OEM/Integratörer eller slutkunder, och via vårt distributörs- och återförsäljarnätverk. Vi har även tillverkning och lager på flera platser i världen.

Som medarbetare hos oss erbjuder vi dig möjligheten att utvecklas tillsammans med organisationen och dina kollegor samtidigt som du bidrar till en förbättrad arbetsmiljö för människorna med de farligaste jobben i världen.

Välkommen till en arbetsplats som gör skillnad!

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons