Stockholm

SnigelDesign söker Product Manager

SnigelDesign är ett entreprenöriellt företag med högt anseende i sin bransch. Vi har en 30-årig historia av att förse svensk och utländsk militär, polis och annan insatspersonal med funktionella, slitstarka och säkra kläder och utrustning för att göra arbetet bekvämare, enklare och i bästa fall säkrare för de människor som varje dag riskerar sina liv för att försvara våra mänskliga rättigheter.

Rollbeskrivning

SnigelDesigns själ och hjärta är kunskap om och erfarenhet av våra kunders behov och den främsta uppgiften för vår nya Product Manager är att kontinuerligt utveckla vår produktportfölj så det blir enklare och säkrare för våra kunder att lösa sina uppgifter. Som Product Manager ska du ha en djup detaljkunskap kring våra produkter och deras användningsområden. Du skall kunna utbilda erfarna användare för förståelse av produkternas fulla potential och effekter. Du ansvarar också för uppföljning tillsammans med slutanvändare för att kontinuerligt samla in återkoppling för utveckling av både befintliga och nya produkter. Din egen erfarenhet av att använda våra eller motsvarande produkter är därför viktig.

Tjänsten som Product Manager innebär ett samlat ansvar för företagets produkter, fördelat på Produktledning och Produktutveckling. Product Manager ingår i Ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Planera och utveckla företagets produktportfölj för att säkerställa långsiktig relevans och lönsamhet.
  • Leda utvecklingsavdelningen och driva större utvecklingsprojekt.
  • Aktivt och fortlöpande följa utvecklingen inom relevanta marknader och förändringar av slutanvändarnas behov.
  • Samverka med cheferna för Försäljning & Marknadsföring och Produktion & Försörjning för att tillsammans optimera flödet från kundbehov till slutleverans.
  • Utveckla och implementera processer, verktyg och mätetal för det egna ansvarsområdet.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleexamen inom utveckling, industriell ekonomi eller motsvarande. Du har även minst 7 års erfarenhet av produktledning och/eller utveckling inom outdoor, yrkeskläder, sport- och fritidskläder eller taktiska textila produkter samt erfarenhet av personalledning. För att passa in i rollen vill vi att du har militär erfarenhet motsvarande minst 24 månaders sammanlagd tjänstgöring, gärna som jägare i ledande befattning. Du kan kommunicera tydligt och obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper, främst tyska eller franska, är meriterande.

Som person är du strukturerad, innovativ och initiativrik med stort eget driv. Du är en lagspelare med självförtroende att argumentera för dina egna idéer i en miljö med många viljestarka individer. Vi är en del av den svenska försvarsindustrin och våra etiska grunder är viktiga för oss. Vi tillverkar skyddande utrustning och gör bara affärer med kunder som delar våra värderingar. Som medarbetare hos SnigelDesign är det viktigt att du delar dessa synsätt.

Eftersom rollen ger tillgång till konfidentiell information kan bakgrundskontroll för säkerhetsprövning bli aktuellt.

Vad vi erbjuder dig

Företaget befinner sig i en fas av stark tillväxt, både i Sverige och utomlands, och vi gör affärer på tre sätt –offentliga upphandlingar, direkta projekt med OEM/Integratörer eller slutkunder, och via vårt distributörs- och återförsäljarnätverk. Vi har även tillverkning och lager på flera platser i världen.

Som medarbetare hos oss erbjuder vi dig möjligheten att utvecklas tillsammans med organisationen och dina kollegor samtidigt som du bidrar till en förbättrad arbetsmiljö för människorna med de farligaste jobben i världen.

Välkommen till en arbetsplats som gör skillnad!

Ansökan

Låter detta intressant och utmanande? Skicka in din ansökan i form av CV och ett personligt brev genom att klicka på ”Ansök här”.

Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Sista ansökningsdag är den 3 juli 2022.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Tryckeri har ökat kapaciteten x 16

redaktionen@branschkoll.se
Annons

De är först i världen med nya Svanenlicensen

Rulltryckeriet Markbladet tryckeri i Skene blir första tryckeriet i världen att certifiera sig enligt de nya skärpta kraven för Svanen.

Man utnämner sig själva i ett meddelande till ”världens snabbast licenserade Svanenmärkta tryckeri”. 

– Prioritering internt, hårt arbete och noggranna kontroller har resulterat i att vi nått vårt mål att få förlängd Svanenlicens. Extra kul att vi är första tryckeriet i världen som nått fram, säger Ulf Johansson som är miljöchef på Markbladet Tryckeri.

De nya Svanen-kriterierna är version 6.4 och Markbladets certifiering gäller fram till och med 31 december 2026.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Bok & Tryck i Bollnäs firar 100 år – bjuder in till jubileumsvecka

Bok & Tryck, Hälsinglands största tryckeri, firar sitt 100-årsjubileum med en öppen jubileumsvecka i månadsskiftet maj/juni.

Från sin start år 1923, då Gustav Andersson övertog bokbinderiverksamheten från tidningen Ljusnan, har företaget vuxit och utvecklats för att bli Hälsinglands största tryckeri med 13 anställda.

– Vår specialitet är att producera hangtags/hängetiketter och är ofta underleverantör till andra grafiska företag och har unika maskiner för detta. Våra maskiner knyter tråd i etiketter som fästs på allt från nycklar till möbler, de används även för märkning under tillverkningsfasen i många olika branscher, berättar Per Norin som är vd för företaget.

Man erbjuder också en mängd andra tjänster och grafiska produkter.

– Vi gör allt från idé till färdig produkt. Exempel på trycksaker vi producerar är böcker, tidningar, foldrar, affischer, kuvert och mycket mer. Tryckningen sker med både digitaltryck och offset, vilket gör att vi är kostnadseffektiva oavsett upplaga.

Under vecka 22 har man en jubeleumsvecka och det går bra för alla intresserade att besöka Bok & Tryck.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Taberg Media Group sponsrar Guldägget

”Rätt material kan göra hela skillnaden”

Lessebo Paper och Taberg Media Group har inlett ett samarbete med Guldägget. TMG och Lessebo blir sponsorer för kategorierna Packaging Design och Identity Design.

Lessebo Papers serie Lessebo Colours, som sägs erbjuda designers en mångsidig och uttrycksfull papperskvalitet, användes av just TMG när de tog fram en konstnärlig goodie-bag i hållbart papper till juryn för kategorierna Packaging Design och Identity Design på Guldägget.

Partnerskapet har som målsättning att visa upp innovativa och vackra designlösningar, alla skapade med pappret Lessebo Colours, skriver man i ett pressmeddelande.

redaktionen@branschkoll.se
Annons