Stockholm

SnigelDesign söker Product Manager

SnigelDesign är ett entreprenöriellt företag med högt anseende i sin bransch. Vi har en 30-årig historia av att förse svensk och utländsk militär, polis och annan insatspersonal med funktionella, slitstarka och säkra kläder och utrustning för att göra arbetet bekvämare, enklare och i bästa fall säkrare för de människor som varje dag riskerar sina liv för att försvara våra mänskliga rättigheter.

Rollbeskrivning

SnigelDesigns själ och hjärta är kunskap om och erfarenhet av våra kunders behov och den främsta uppgiften för vår nya Product Manager är att kontinuerligt utveckla vår produktportfölj så det blir enklare och säkrare för våra kunder att lösa sina uppgifter. Som Product Manager ska du ha en djup detaljkunskap kring våra produkter och deras användningsområden. Du skall kunna utbilda erfarna användare för förståelse av produkternas fulla potential och effekter. Du ansvarar också för uppföljning tillsammans med slutanvändare för att kontinuerligt samla in återkoppling för utveckling av både befintliga och nya produkter. Din egen erfarenhet av att använda våra eller motsvarande produkter är därför viktig.

Tjänsten som Product Manager innebär ett samlat ansvar för företagets produkter, fördelat på Produktledning och Produktutveckling. Product Manager ingår i Ledningsgruppen och rapporterar till VD.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Planera och utveckla företagets produktportfölj för att säkerställa långsiktig relevans och lönsamhet.
  • Leda utvecklingsavdelningen och driva större utvecklingsprojekt.
  • Aktivt och fortlöpande följa utvecklingen inom relevanta marknader och förändringar av slutanvändarnas behov.
  • Samverka med cheferna för Försäljning & Marknadsföring och Produktion & Försörjning för att tillsammans optimera flödet från kundbehov till slutleverans.
  • Utveckla och implementera processer, verktyg och mätetal för det egna ansvarsområdet.

Din profil

Vi söker dig som har högskoleexamen inom utveckling, industriell ekonomi eller motsvarande. Du har även minst 7 års erfarenhet av produktledning och/eller utveckling inom outdoor, yrkeskläder, sport- och fritidskläder eller taktiska textila produkter samt erfarenhet av personalledning. För att passa in i rollen vill vi att du har militär erfarenhet motsvarande minst 24 månaders sammanlagd tjänstgöring, gärna som jägare i ledande befattning. Du kan kommunicera tydligt och obehindrat i tal och skrift på svenska och engelska. Ytterligare språkkunskaper, främst tyska eller franska, är meriterande.

Som person är du strukturerad, innovativ och initiativrik med stort eget driv. Du är en lagspelare med självförtroende att argumentera för dina egna idéer i en miljö med många viljestarka individer. Vi är en del av den svenska försvarsindustrin och våra etiska grunder är viktiga för oss. Vi tillverkar skyddande utrustning och gör bara affärer med kunder som delar våra värderingar. Som medarbetare hos SnigelDesign är det viktigt att du delar dessa synsätt.

Eftersom rollen ger tillgång till konfidentiell information kan bakgrundskontroll för säkerhetsprövning bli aktuellt.

Vad vi erbjuder dig

Företaget befinner sig i en fas av stark tillväxt, både i Sverige och utomlands, och vi gör affärer på tre sätt –offentliga upphandlingar, direkta projekt med OEM/Integratörer eller slutkunder, och via vårt distributörs- och återförsäljarnätverk. Vi har även tillverkning och lager på flera platser i världen.

Som medarbetare hos oss erbjuder vi dig möjligheten att utvecklas tillsammans med organisationen och dina kollegor samtidigt som du bidrar till en förbättrad arbetsmiljö för människorna med de farligaste jobben i världen.

Välkommen till en arbetsplats som gör skillnad!

Ansökan

Låter detta intressant och utmanande? Skicka in din ansökan i form av CV och ett personligt brev genom att klicka på ”Ansök här”.

Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Sista ansökningsdag är den 3 juli 2022.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Ska sälja tryckeriet efter bara några år i branschen

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Namn- och ägarbyte på mindre tryckeri

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Lanserar taktila skyltar

Skyltmax berättar att man nu har lanserat taktila skyltar i sitt sortiment. Detta gör man för att det är ”en efterfrågad produkt som kompletterar företagets tidigare sortiment”.

– För oss är det viktigt att göra skyltar som är tillgängliga för alla. Det är dessutom en mycket efterfrågad produkt bland våra kunder säger produktionschef Andreas NeanderSkyltmax.

En taktil skylt är att hjälpmedel som möjliggör information via både syn och känsel. Allmänna platser och publika lokaler ska enligt lag vara tillgängliga för alla. Informationen skrivs ut i punktskrift, även kallat braille och det finns speciella standarder man följer vid tillverkning.

Läs också: TMG lanserar nischad e-handel för skyltar

– Våra taktila skyltar består av ett akrylmaterial som är reptåligt och har en fin yta. Detta är extra viktigt då skyltarna läses av via både känsel och syn, berättar Andreas vidare.

Skyltarna tillverkas enligt riktlinjer i Svensk standard SS 30600:2015 och följer punktskriftsnämndens skrivregler för punktskrift.

Signmax, bolaget bakom Skyltmax, har idag 69 anställda och omsatte 122 miljoner kronor under helåret som slutade sista april 2021. Bolagets huvudkontor och produktion ligger i Landvetter utanför Göteborg.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Se ”pilotavsnittet” av Branschkollen här – ny videopodd från Branschkoll

BLOGG: Här kommer en sommarhälsning från Branschkolls redaktion med en nyhet inför hösten.

Vi har under en tid diskuterat hur vi kan dela innehållet på Branschkoll i fler kanaler och landat i att en videopodd är ett kul och bra alternativ.

Tanken är att Branschkolls redaktörer ska diskutera aktuella händelser inom print, promotion och pack en gång varje månad.

”Tanken var aldrig att publicera”

I veckan gjorde vi ett test – ett Pilotavsnitt – och tanken var inte att publicera det. Det är en hel del jobb kvar med innehållet, strukturen, grafiken och övergångar. Men vi tycker att vi kom rätt så nära känslan som vi tänkt oss – och därför kan du nu se det allra första avsnittet nedan.

Som du ser presenterar vi också några av våra partners – de som har våra större annonsformat på branschkoll.se – och tanken är också att skapa nya möjligheter för företag att synas även i det här nya formatet.

Som sagt – ett första pilotavsnitt för att testa konceptet. I höst drar vi igång på riktigt med ett slipat upplägg, bättre grafik och schyssta övergångar :-). Hör gärna av dig med feedback – så kan vi göra detta så bra som möjligt!

redaktionen@branschkoll.se
Annons