Snabbväxande leverantör av shoppingkassar finns nu hos Unitedprofile

carrinet

Carrinet, som grundades 2017 och erbjuder bärkassar både till privatpersoner och som en profilprodukt, har växt kraftigt senaste åren och gått från 1,8 miljoner i omsättning till 11 miljoner kronor vid senaste bokslutet (2019-12).

Nu fördjupar man sin satsning inom produktmedians sfär ytterligare och går med som leverantör hos Unitedprofile.

– Vi upptäckte snabbt att våra produkter var populära företagsgåvor och profilprodukter. Vi har anställt personal med bakgrund inom profil som utarbetat en portfölj av våra smarta miljöprodukter riktad mot företagsprofilering och gåvor, säger vd och grundare säger Mia Ekblad i ett nyhetsinlägg.

Idén föddes på stranden

Idén att starta upp Carrinet sägs ha kommit på de Bohuslänska stränderna där Mia plockade skräp dagligen. Hon utvecklade och tog fram fruktpåsen Veggio som blev en stor succé och starten för företaget som nu har ett tiotal olika produkter inom segmentet med fokus på hög kvalitet och återanvändning.

– Återanvändning är nyckeln till att minska vårt klimatavtryck på jorden. Vi måste satsa på hög kvalitet och produkter som kan användas många gånger om vi ska kunna lämna över vår planet i någorlunda skick till nästa generation, säger Mia Ekblad.  

Hon blir Brover Groups nya E-Commerce Manager

brover group

Brover Group som äger Justnu, Printer och Calligraphen har anställt Helen Johansson som E-Commerce Manager till huvudkontoret i Borås.

– Helen kommer att ansvara för våra dotterbolags e-handelssatsningar och vara drivande i vår digitala omställning, säger Brover Groups CMO, Martin Ghaoui, i ett nyhetsinlägg.

Helen beskrivs som en Senior SEO-strateg med en magisterexamen i dataekonomi och även bedrivit utbildning inom digital marknadsföring.

– Helen har precis den bakgrund och kunskap som vi behöver inom Brover Group. Hon kommer att vara drivande för att våra dotterbolag ska kunna ta ledande positioner inom e-handel och digitalisering i sina respektive områden, säger Brover Groups vd, Jan Veres.

Helen tillträdde rollen den 7 juni.

redaktionen@branschkoll.se

28 oktober: Print Next har fått ett datum

Nätverket Grafkom, Grafiska Företagen och Nopa gör ett tredje försök att arrangera Print Next – ”Nordens största nätverksträff för grafisk bransch”.

Det blir den 28 oktober och platsen är hotell Royal Park i Frösundavik i Stockholm.

Det är en tidigare idrottsanläggning som byggt om till konferenslokal och studio under pandemin. Högt i tak och gott om plats/luft.

Spännande talare och nätverkande i branschen utlovas – så boka datumet redan nu.

Anmälan är öppen!

redaktionen@branschkoll.se

Revisionsbolag vinner tvist mot trycksaksbolag i konkurs – slipper betala 11 miljoner i skadestånd

redaktionen@branschkoll.se

Ännu ett år med minskande klimatpåverkan för Lessebo

redaktionen@branschkoll.se