Eslöv

Smurfit Kappa söker Planning Analyst

Smurfit Kappa i Sverige täcker hela kedjan från papperstillverkning till konstruktion och produktion av säljande, effektiva och innovativa förpackningar och produkter i wellpapp och solidpapp. Smurfit Kappa Sverige AB utgör den svenska organisationen inom förpackningsdivisionen och har ca 700 anställda på 11 olika enheter med centrala funktioner i Eslöv. För mer info se www.smurfitkappa.se eller vår mikrosajt www.openthefuture.se

Om oss och tjänsten

Det är en operativ roll som även fokuserar på att driva planeringsavdelnings arbetsprocesser och verktyg framåt. Rollen som Planning Analyst ska arbeta tillsammans med sina kollegor på planeringen och styr produktionen med målet att leveransåtaganden kan hållas. Målet för rollen och avdelningen är att nå fastställd leveranssäkerhet, och nå målsatt produktionsvolym. Samtidigt svarar rollen att tillsammans med kollegorna på avdelningen att produktionen optimeras.

Du kommer vara en del av planeringsavdelningen som idag består i dag av planeringschefen Caroline samt tre rutinerade kollegor som du kommer att ha ett nära samarbete med. I övrigt kommer du att ha flera kontaktytor både internt och externt, vilket gör rollen perfekt för dig som trivs i en social miljö. Planeringen jobbar väldigt nära produktionen och produktutvecklingen vilket ger en djupare förståelse till produkten och produktionskedjan. Det är en lyx att ha möjligheten att fysiskt sitta så nära fabriken, i entrén möts man av den karaktäristiska doften från wellpapp.

Det har varit en föränderlig tid i fabriken där vi de senaste två åren har hunnit med att byta både ERP system och planeringssystem. Bredvid det operativa arbetet på avdelningen ser vi som nästa utvecklingssteg att se över processer i verksamheten och att vi hittar tidstjuvar, skapar nya rutiner samt ser till att processen flyter på det mest optimala sätt.

Din Profil

Rollen som Planning Analyst kommer vara både operativ och strategisk, och därför kan din bakgrund vara både nyexad civilingenjör och annan form av logistikutbildning som kommer in med färska ögon. Men även du som jobbat några år och fortfarande tycker om att hitta förbättringar genom att arbeta i systemen och processerna skulle kunna passa in utmärkt. Helt enkelt en person som ser möjligheter och hittar förbättringar för att göra jobbet så effektivt som möjligt. Vi ser att du är analytiskt lagd, gärna med förkärlek till Excel och vi tror att du har ett starkt driv och en vilja att utveckla och utvecklas, och då du kommer att ha många kontaktytor bör du ha en god social förmåga.

Kompetenskrav

· Högre utbildning inom logistik eller supply chain, ingenjörsstudier eller annan relevant arbetslivserfarenhet

· Goda kunskaper i logistik

· God logisk förmåga

· God förmåga att prioritera

· Mycket god förmåga att tänka i olika dimensioner

· Behärskar koncernspråket engelska i tal och skrift

· Mycket van att jobba såväl självständigt som i grupp

· Mycket van användare av Microsoft Office, Outlook

· Erfarenhet av arbete med ERP och planeringssystem

Vi erbjuder

Vi erbjuder en plats i en världsledande koncern med hög miljömedvetenhet och en stark drivkraft att ständigt utveckla vår verksamhet. Hos oss erbjuds du möjligheter och utmaningar för att utvecklas både professionellt och som person. Dessutom har vi ett gym som man får tillgång till om man går med i vår personalklubb, och vi har även matsal som dagligen säljer dagens lunch, sallad m.m. till förmånligt pris.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt

Förpackningar med dolda koder – framtidens sopsortering testas i Köpenhamn

Man kallar det den heliga gralen 2.0 och det ska revolutionera hur vi sorterar förpackningar.

redaktionen@branschkoll.se

100 förslag för en hållbar livsmedelsindustri – mer återvinning och fler förpackningsfria alternativ diskuteras

redaktionen@branschkoll.se

Förpackningsstartup tar in 13 miljoner

redaktionen@branschkoll.se

Nordic Paper investerar för ökad pappersproduktion

redaktionen@branschkoll.se