Eslöv

Smurfit Kappa söker Planning Analyst

Smurfit Kappa i Sverige täcker hela kedjan från papperstillverkning till konstruktion och produktion av säljande, effektiva och innovativa förpackningar och produkter i wellpapp och solidpapp. Smurfit Kappa Sverige AB utgör den svenska organisationen inom förpackningsdivisionen och har ca 700 anställda på 11 olika enheter med centrala funktioner i Eslöv. För mer info se www.smurfitkappa.se eller vår mikrosajt www.openthefuture.se

Om oss och tjänsten

Det är en operativ roll som även fokuserar på att driva planeringsavdelnings arbetsprocesser och verktyg framåt. Rollen som Planning Analyst ska arbeta tillsammans med sina kollegor på planeringen och styr produktionen med målet att leveransåtaganden kan hållas. Målet för rollen och avdelningen är att nå fastställd leveranssäkerhet, och nå målsatt produktionsvolym. Samtidigt svarar rollen att tillsammans med kollegorna på avdelningen att produktionen optimeras.

Du kommer vara en del av planeringsavdelningen som idag består i dag av planeringschefen Caroline samt tre rutinerade kollegor som du kommer att ha ett nära samarbete med. I övrigt kommer du att ha flera kontaktytor både internt och externt, vilket gör rollen perfekt för dig som trivs i en social miljö. Planeringen jobbar väldigt nära produktionen och produktutvecklingen vilket ger en djupare förståelse till produkten och produktionskedjan. Det är en lyx att ha möjligheten att fysiskt sitta så nära fabriken, i entrén möts man av den karaktäristiska doften från wellpapp.

Det har varit en föränderlig tid i fabriken där vi de senaste två åren har hunnit med att byta både ERP system och planeringssystem. Bredvid det operativa arbetet på avdelningen ser vi som nästa utvecklingssteg att se över processer i verksamheten och att vi hittar tidstjuvar, skapar nya rutiner samt ser till att processen flyter på det mest optimala sätt.

Din Profil

Rollen som Planning Analyst kommer vara både operativ och strategisk, och därför kan din bakgrund vara både nyexad civilingenjör och annan form av logistikutbildning som kommer in med färska ögon. Men även du som jobbat några år och fortfarande tycker om att hitta förbättringar genom att arbeta i systemen och processerna skulle kunna passa in utmärkt. Helt enkelt en person som ser möjligheter och hittar förbättringar för att göra jobbet så effektivt som möjligt. Vi ser att du är analytiskt lagd, gärna med förkärlek till Excel och vi tror att du har ett starkt driv och en vilja att utveckla och utvecklas, och då du kommer att ha många kontaktytor bör du ha en god social förmåga.

Kompetenskrav

· Högre utbildning inom logistik eller supply chain, ingenjörsstudier eller annan relevant arbetslivserfarenhet

· Goda kunskaper i logistik

· God logisk förmåga

· God förmåga att prioritera

· Mycket god förmåga att tänka i olika dimensioner

· Behärskar koncernspråket engelska i tal och skrift

· Mycket van att jobba såväl självständigt som i grupp

· Mycket van användare av Microsoft Office, Outlook

· Erfarenhet av arbete med ERP och planeringssystem

Vi erbjuder

Vi erbjuder en plats i en världsledande koncern med hög miljömedvetenhet och en stark drivkraft att ständigt utveckla vår verksamhet. Hos oss erbjuds du möjligheter och utmaningar för att utvecklas både professionellt och som person. Dessutom har vi ett gym som man får tillgång till om man går med i vår personalklubb, och vi har även matsal som dagligen säljer dagens lunch, sallad m.m. till förmånligt pris.

Läs mer här: Länk till originalannons alternativt annonsörens sajt
Annons

Signcom anställer Ted Arnesson

Signcom har anställt Ted Arnesson Key Account Manager. Han har stor branscherfarenhet från bland andra Cadorit och Paperlinx och kommer senast från Antalis.

– Med över 30 års erfarenhet inom både material och maskiner har jag byggt upp en kunskapsbank som jag hoppas och tror ska komma väl till pass. Att med Signcoms breda sortiment kunna erbjuda riktigt bra helhetslösningar blir extra roligt, säger Ted.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Finska pappers-strejken förlängs till den 19 februari

Idag meddelade parterna i den finska pappersstrejken att man inte har kommit i mål med förhandlingarna och att strejken nu förlängs och kan pågå fram till den 19 februari.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Nytt datum i april för Sign&Print Scandinavia

Den grafiska mässan Sign&Print Scandinavia blir den 5-7 april 2022.

Det vari i förra veckan som man beslutade att skjuta upp mässan som skulle ha gått i februari. Den ökade smittspridningen och nya restriktioner från myndigheterna låg bakom beslutet att ställa in.

Efter dagens besked om lättnader i restriktionerna har man beslutat om att köra mässan redan i april.

På mässan kommer en lång rad aktörer i den grafiska branschen att ställa ut. Mest maskin- och materialleverantörer men också tryckerier som H-Tryck, Lasertryk och Nilssons Tryckeri.

redaktionen@branschkoll.se
Annons

Villa Gabel tvingas flytta fram mässan

Mässan i Villa Gabel i Oslo som var tänkt till vecka fyra är nu framskjutet på grund av restriktioner där max 30 pers får medverka på arrangemang inomhus.

”Vi kommer tillbaka när hälsomyndigheten kommer med nya restriktioner. Villa Gabel har ”vanlig” verksamhet varje dag”, skriver man i ett Facebook-inlägg.

redaktionen@branschkoll.se
Annons
Annons
Annons
Annons